ماهان شبکه ایرانیان

محققان نروژی دریافتند؛

تاثیر مکمل های اسیدفولیک بر زنان باردار مبتلا به صرع

داروهای مورد استفاده در زمان بارداری برای پیشگیری از حملات صرع می تواند موجب افزایش ریسک تاخیر در به حرف آمدن کودک شود اما تحقیق جدید نشان می دهد مکمل های اسیدفولیک این خطر را کاهش می دهند

تاثیر مکمل های اسیدفولیک بر زنان باردار مبتلا به صرع

داروهای مورد استفاده در زمان بارداری برای پیشگیری از حملات صرع می تواند موجب افزایش ریسک تاخیر در به حرف آمدن کودک شود اما تحقیق جدید نشان می دهد مکمل های اسیدفولیک این خطر را کاهش می دهند.

به گزارش به نقل از مهر، به گفته محققان این یافته اهمیت زیادی برای بیماران جوان خانم دارد. چراکه خطر به تاخیر افتادن در حرف زدن کودک را به نصف کاهش می دهد.

محققان نروژی در این مطالعه 335 کودک متولدشده از مادران مبتلا به صرع را که در طول بارداری داروهای صرع مصرف کرده بودند بررسی کردند و آنها را با 104 هزار کودک فاقد مادر مبتلا به صرع مقایسه کردند.

«سینوو نیلسن هاسبای»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه برگن، در این باره می گوید: «تداوم درمان صرع در طول بارداری بسیار حائز اهمیت است چراکه حملات صرع می توانند به جنین و مادر آسیب برسانند.»

نتایج نشان داد در بین کودکانی که مادرشان قبل و در اوایل بارداری اسیدفولیک مصرف نکرده بود، تاخیر در مهارت های زبانی در 18 ماهگی در 34 درصد کودکانی که مادرشان مبتلا به صرع بود مشاهده شد. حال آنکه این شرایط تنها در 11 درصد کودکانی که مادرشان فاقد بیماری صرع بود مشاهده شد.

تا زمان رسیدن کودکان به سن 3 سالگی، این رقم به ترتیب در گروه اول 24 درصد و در گروه دوم 6 درصد بود.

با توجه به این نتایج به نظر می رسد مصرف مکمل های اسیدفولیک تفاوت قابل توجهی ایجاد می کند.

در مورد کودکانی که مادرشان اسیدفولیک مصرف کرده بود، تاخیر در مهارت های زبانی در سن 18 ماهگی در 17 درصد کودکان دارای مادران مبتلا به بیماری صرع گزارش شد درحالیکه این مسئله در 11 درصد کودکان مادران فاقد بیماری صرع گزارش شده بود.

به گفته محققان به نظر می رسد تاثیر حفاظتی اسیدفولیک در نوزادان متولدشده از مادران مبتلا به صرع قوی تر است.


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان