ماهان شبکه ایرانیان

وقتی «مرداک» در گوشه رینگ می‌افتد

فارسی‌وان مخاطب هدف خود را مردم فارسی‌زبان در کشورهای افغانستان، ایران و تاجیکستان قرار داده است با این حال به‌دلیل آنکه عمده این مخاطبان در ایران قرار دارند، مخاطبان ایرانی برای آنها اهمیت بیشتری دارد.

به گزارش مشرق، «برنامه جمعه شب «چند شنبه با سینا» که با اجرای سینا ولی‌الله روی آنتن شبکه فارسی‌وان می‌رود اعلام کرد هفته آینده آخرین قسمت این برنامه پخش می‌شود چرا که شبکه فارسی‌وان برای همیشه تعطیل می‌شود.» این خبری بود که طی یکی، 2 روز گذشته بسیاری از رسانه‌های آنلاین و مجازی به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سینماسینما ذکر کردند.

این پایگاه خبری در ادامه خبر خود نوشته است: «ولی‌الله که از مجریان سابق صدا‌و‌سیما و از مدیران ارشد شبکه فارسی‌وان است توضیحات بیشتر در خصوص تعطیلی این شبکه را به هفته آینده موکول کرد. بنابر این گزارش گفته می‌شود مشکلات مالی یکی از عوامل اصلی تعطیلی این شبکه ماهواره‌ای است.»

جزئیات دیگری از این خبر منتشر نشده و رجوع به پایگاه اینترنتی این شبکه ماهواره‌ای هم چیزی نشان نمی‌دهد. در حساب‌های کاربری فارسی‌وان در شبکه‌های اجتماعی هم خبری نیست. پیگیری از حساب‌های رسمی شبکه فارسی‌وان هم تا این لحظه به نتیجه‌ای ختم نشده است. با این حساب باید منتظر برنامه هفته بعد سینا ولی‌الله و توضیحات تکمیلی وی ماند. ظاهراً فعلاً راهی به جز انتظار زمان نمی‌تواند پاسخی برای این سؤال بیابد.

شبکه ماهواره‌ای فارسی‌وان از اواسط مردادماه 1388 و در اوج بحران‌های سیاسی داخلی پا به عرصه رسانه‌ای برای مخاطب فارسی‌زبان گذاشت. این شبکه حاصل پیوند و سرمایه‌گذاری مشترک شرکت نیوزکورپوریشن ایالات متحده(با واسطه گروه رسانه‌ای استار) و گروه رسانه‌ای موبی در افغانستان بود. گروه موبی توسط سعد محسنی مدیریت می‌شود. وی از افغانستانی ‌تبارهایی بود که بعد از حمله نیروهای اتحاد جماهیر شوروی به‌همراه خانواده خود به استرالیا رفت. وی بعد از سقوط طالبان به این کشور بازگشت و به همراه تعدادی از نزدیکان خود این گروه را پایه‌گذاری کرد. این گروه در حال حاضر چند شبکه تلویزیونی و رادیویی در افغانستان دارد و دفتر آن هم در کابل است. گفته می‌شود بعضی از شبکه‌های تلویزیونی این گروه در افغانستان از محل کمک‌های آمریکایی‌ها راه‌اندازی شده‌اند. دفتر گروه موبی در دبی در امارات متحده عربی قرار دارد.

فارسی‌وان مخاطب هدف خود را مردم فارسی‌زبان در کشورهای افغانستان، ایران و تاجیکستان قرار داده است با این حال به‌دلیل آنکه عمده این مخاطبان در ایران قرار دارند، مخاطبان ایرانی برای آنها اهمیت بیشتری دارد. فیلم و سریال‌های غیرایرانی این شبکه توسط دفاتر گوناگون آن دوبله و روی آنتن این شبکه ماهواره‌ای می‌روند. هرچند ماهیت نرم‌افزاری فارسی‌وان توسط گروه موبی تعیین شده و دفتر این گروه در دبی قرار دارد با این حال مقر اصلی شبکه فارسی‌وان در هنگ‌کنگ است. هویت اصلی شبکه فارسی‌وان متفاوت از هویت سهامداران و سرمایه‌گذارن اصلی آن نیست.

به گفته دکتر عبدالله بیچرانلو، معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، مجموعه رسانه‌ای استار متعلق به نیوزکورپوریشن که سهامدار بالادستی فارسی‌وان است از نیویورک مدیریت می‌شود. این شرکت صاحب بیش از 130 روزنامه در جهان است که محتوای بسیاری از آنها با تمرکز بر سه موضوع مسائل جنسی، حوادث و ورزش به سمت ادبیات عامه‌پسندی سوق داده شده است که منتقدان رسانه‌ای از آن به‌عنوان ادبیات مبتذل یاد می‌شود.

منبع: صبح نو


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان