ماهان شبکه ایرانیان

ریشه‌های شکل‌گیری موسسه‌های غیرمجاز و برخورد دولت یازدهم در گفت‌وگو با ایرنا؛

منتخب اخبارعلم،فناوری ومحیط زیست ایرنا درهفته پایانی خرداد

تهران-ایرنا-درخشش ۵ دانشگاه ایران درجمع برترین های دنیا، افتتاح مرکزکاکرین ایران، موفقیت پژوهشگران ایرانی دراستخراج ۲ دارواز پلاسمای خون، کنترل تب کریمه-کنگو درکشور،رونمایی از سامانه صدورمجوزهای محیط زیستی از جمله مهمترین رویدادهای علم وفناوری ومحیط زیست درهفته گذشته است.

منتخب اخبارعلم،فناوری ومحیط زیست ایرنا درهفته پایانی خرداد
به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا، در هفته ای که گذشت همچون ماه ها و هفته های گذشته دانشگاه های ایران در رتبه بندی جهانی پایگاه های مختلف خوش درخشیدند، این بار نیز دررتبه بندی جهانی کیو اس سال 2018 دانشگاه های صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت ایران، تهران و شهید بهشتی به عنوان 5 دانشگاه ایران در جمع 959 دانشگاه برتر جهان معرفی شدند.

***حضور 5 دانشگاه ایران در جمع برترین های دنیا
کیو اس به عنوان یکی از معتبرترین نظام های رتبه بندی بین المللی، هرساله دانشگاه های برتر جهان را رتبه بندی می کند. کیو اس در سال 2018 میلادی تعداد 959 دانشگاه از 84 کشور را تحت پوشش رتبه بندی جهانی خود قرار داده است.
دکتر محمدجواد دهقانی سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: دراین رتبه بندی دانشگاه صنعتی شریف با کسب رتبه 480-471، صنعتی امیرکبیر با رتبه 550-501، علم و صنعت ایران با رتبه 600-551، تهران با رتبه 650-601 و شهید بهشتی با رتبه 1000-801 حضور یافتند.

***دانشگاه امیرکبیر میزبان مرحله نخست رویداد علمی جهانی شکستن مرزها
دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری موسسه مبادلات آکادمیک آلمان و دفتر ایده بازار امیرکبیر مرحله ملی رویداد علمی جهانی شکستن مرزها را برگزار می کند.
در رقابت علمی یک روزه شکستن مرزها که هر سال همزمان با سالگرد سقوط دیوار برلین (9نوامبر/ اوایل آبان) برگزار می شود، نتایج فعالیت های تحقیقاتی دانشمندان بین المللی در حوزه های مختلف در معرض نمایش قرار می گیرد.
این همایش سال 2009 توسط بنیاد انیشتین آغاز به کار کرد و از آن پس موسسه ای غیرانتفاعی به نام بنیاد با حمایت وزارت آموزش و تحقیقات آلمان و سناتور تحقیقات، علوم و آموزش برلین تاسیس شد تا این رویداد را هر سال برگزار کند.
دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دفتر ایده بازار این دانشگاه با همکاری دفتر مبادلات آکادمیک آلمان رقابت مقدماتی این رویداد را 18 مهرماه در آمفی تئاتر مرکزی دانشگاه صنعتی امیر‌کبیر برگزار خواهند کرد.

*** آغاز ساخت 100 خودرو برقی دوسرنشین 'یوز' در دانشگاه آزاد اسلامی
دکتر مرتضی موسی‌خانی سرپرست معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی از آغاز عملیات ساخت 100 دستگاه خودرو برقی دو سرنشین ' یوز' محصول شرکت دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین خبر داد.
وی در این باره گفت: مراحل ثبت خودرو برقی دوسرنشین یوز، محصول شرکت دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین شروع شده است. قطعات برای این کار سفارش داده شده و استادان مطرحی برای این کار در نظر گرفته شده‌اند، عملیات ساخت 100 دستگاه یوز را آغاز کرده‌ایم و اکنون در مرحله بازاریابی و بررسی نحوه ورود به بازار قرار دارد.

*** کسب 5 مدال جشنواره جهانی اختراعات توسط تیم بانوان ایران
تیم بانوان ایران با درخشش در نهمین دوره جشنواره جهانی بانوان مخترع و کارآفرین در کشور کره جنوبی موفق به کسب 5 مدال با ارزش و یک جایزه ویژه این رقابتها شد.
این رقابتها از روز پنجشنبه 18 خرداد ماه جاری به مدت چهار روز در محل برگزاری نمایشگاه های بین المللی شهر سئول برپا شد که در پایان تیم ایران به 2 مدال طلا، 2 نقره و یک مدال برنز دست یافت، همچنین زهرا علیخانی از تیم ایران پس از نفر اول از کشور کره جنوبی موفق به دریافت جایزه ویژه دوم این جشنواره شد.
مسابقات بین المللی اختراعات همه ساله زیر نظر مستقیم سازمان مالکیت فکری ملل متحدو حمایت فدراسیون جهانی مخترعین در کشورهای مختلف از جمله کره جنوبی برگزار می شود که در نهمین دوره این رقابتها که وزارت زنان و خانواده کره جنوبی نظارت مستقیم بر آن داشت، 20 کشور جهان 120 اختراع و نوآوری خود را در این عرصه جهانی به معرض نمایش گذاشتند.
امسال تیم بانوان مخترع جمهوری اسلامی ایران با ارائه اختراعاتی در زمینه های مختلف علمی و با حضور 8 مخترع، حضوری پررنگ در این عرصه بین المللی داشت که اختراعات ارائه شده تیم کشورمان پس از بررسی و ارزیابی توسط هیات داوران این جشنواره در مراسم اختتامیه و اهداء جوایز، موفق به کسب پنج مدال و یک عنوان ارزشمند دومی شد.

*** دعوت از نانوشیمیدان ایرانی به نشست برندگان نوبل با محققان جوان
دکتر مائده رمضانی، دانش‌آموخته دکتری نانوشیمی پژوهشگاه مواد و انرژی ایران در فهرستی متشکل از 400 دانشمند جوان برتر سال 2017 قرار گرفت که از آنها برای شرکت در نشست سالانه «لیندا» (نشست برندگان نوبل با دانشمندان جوان) در آلمان دعوت شده است.
دانش‌آموخته دکترای نانوشیمی پژوهشکده فناوری نانو و مواد پیشرفته پژوهشگاه مواد و انرژی قرار است در شصت و هفتمین نشست سالانه برندگان نوبل با دانشمندان جوان که از 25 تا 30 ژوئن 2017 برابر با چهارم تا نهم تیر ماه 1396 در شهر لیندای آلمان برگزار می‌شود، شرکت کند.
در این نشست برندگان نوبل نتایج پژوهش‌های خود را بازگو و معرفی می‌کنند و جلسه‌های بحث و بررسی نیز برای محققان جوان در گرایش‌های مختلف تشکیل خواهد شد.

برگزیده اخبارپزشکی فناوری در هفته گذشته
***میزبانی کنگره قاره‌ای دِرماتولوژی 2018 به ایران واگذار شد
رئیس مرکز آموزش و پژوهش بیماری‌های پوست و جذام دانشگاه علوم پزشکی تهران از واگذاری میزبانی کنگره قاره‌ای درماتولوژی 2018 به کشورمان خبر داد.
رئیس مرکز آموزش وپژوهش بیماری‌های پوست و جذام دانشگاه علوم پزشکی تهران با تشریح چگونگی برگزاری این کنگره‌ها گفت: کنگره‌های بین‌المللی هر 4 سال یک‌بار برگزار می‌شود که نخستین کنگره بین‌المللی در سال 1964 و دوازدهمین آن ماه قبل در آرژانتین برگزار شد.
وی بیان کرد: این کنگره طبق برنامه، 5 تا 7 اردیبهشت سال 1397 در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما و با همکاری انجمن بین المللی پوست برگزار خواهد شد، گروه هدف در این کنگره درماتولوژیست های قاره‌ی آسیا هستند، البته گروه هدف اول درماتولوژیست های کشورهای همسایه همچون عراق، ترکیه، افغانستان، پاکستان و کشورهای حوزه خلیج‌فارس و شمال ایران و در سطح آسیا کشورهای بنگلادش، هند، چین هستند ضمن اینکه معرفی این کنگره در سطح بین‌المللی، قاره‌ای و منطقه‌ای نیز آغازشده است.

*** افتتاح مرکز کاکرِین ایران
مرکز کاکرِین ایران (موسسه تحقیقاتی جمع آوری کننده شواهد علمی در حوزه سلامت) 20 خرداد با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جمعی از معاونان این وزارتخانه و محققان در دانشگاه علوم پزشکی ایران به طور رسمی افتتاح شد.
سازمان کاکرین با سابقه فعالیت 20 ساله، شبکه ای غیرانتفاعی، غیردولتی از محققان، اساتید، بیماران، مراقبان سلامت و علاقمندان به حوزه بهداشت و درمان در سراسر جهان است که هدف از تشکیل آن، سازماندهی یافته های تحقیقات پزشکی به منظور کمک به تصمیم گیری در حوزه بهداشت و درمان و تسهیل آن از طریق تامین اطلاعات قابل اطمینان است.
این نهاد عمومی که به بررسی اثرات مداخلات مراقبت‌های بهداشتی در آزمایش پزشکی کارآزمایی بالینی تصادفی می‌پردازد، در بررسی های اخیر همچنین به مطالعه نتایج حاصل از مطالعات غیرتصادفی مشاهده‌ای پرداخته است. نتایج این بازبینی‌های سیستماتیک در کتابخانه کاکرین با عنوان' بازبینی‌های کاکرین' به چاپ رسیده‌است.
دکتر رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم افتتاح مرکز کاکرین ایران گفت:در قالب این طرح، محققان ایرانی علاوه بر همکاری با محققان دنیا می توانند از تکرار در موضوعات جلوگیری کرده و دسترسی خود را به مقالات و منابع علمی معتبر دنیا افزایش دهند.

*** موفقیت پژوهشگران کشور دراستخراج 2 دارو از پلاسمای خون
پژوهشگران فعال دریک شرکت شتاب دهنده زیست فناوری پزشکی در کشورمان موفق به استخراج دو داروی ایمونوگلوبولین وریدی و همچنین سرم آلبومین انسانی از پلاسمای خون شدند.
دکتر امیرمقصودی سرپرست کشت میکروبی این شرکت گفت: داروی ایمونوگلوبولین وریدی در بیمارانی که سیستم ایمنی آنها ضعیف است استفاده می شود و پس از تزریق این دارو به بیمار، مقاومت بدن دربرابربیماری بیشترمی شود.
مقصودی افزود: این داروجای خالی سیستم ایمنی بی رمق بدن را در این بیماران پرکرده و آنها را از گزند انواع ویروس، باکتری و قارچ حفاظت می کند.
وی با اشاره به سرم آلبومین انسانی به عنوان داروی دیگری که محققان نخستین شتاب دهنده زیست فناوری پزشکی درکشور موفق به استخراج آن از پلاسمای خون شده اند، گفت: این دارو تغلیظ شده پروتئین های پلاسما از خون انسان و تنظیم کننده مهم حجم خون در گردش است.

*** کنترل تب کریمه - کنگو
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: خوشبختانه تب کریمه -کنگو کاملا کنترل شده و در مقایسه با چند هفته قبل، ابتلا به این بیماری فروکش کرده است.
تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو، یک بیماری حاد تب‌دار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود.
براساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امسال تاکنون 31 نفر در کشور به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده‌اند که سه نفر فوت کرده‌اند.
دکترحسن قاضی زاده هاشمی گفت: می توانیم بگوییم که به احتمال فراوان دیگرشاهد موارد جدید ابتلا نخواهیم بود واگرهم باشیم بسیارنادر است؛ مردم نگران نباشند، البته این بدان معنی نیست که دیگر مردم اصول بهداشتی را رعایت نکنند و از مراکز غیراستاندارد گوشت و فراورده های گوشتی تهیه کنند.

*** عضویت مرکزملی ذخایرژنتیکی ایران درکنسرسیوم آسیایی حفاظت وکاربرد پایدارذخایرمیکروبی
کنسرسیوم آسیایی حفاظت و کاربرد پایدار ذخایر میکروبی درسال 2004 با هدف توسعه همکاری ها بین دولت ها و سازمان های عمومی فعال در زمینه حفاظت و بکارگیری پایدار ذخایر زیستی میکروبی در قاره آسیا پایه گذاری شد ودر حال حاضر 25 مرکز از 14 کشور آسیایی عضو کنسرسیوم آسیایی حفاظت و کاربرد پایدار ذخایر میکروبی هستند و مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران تنها مرکزی از ایران است که عضویت آن در این کنسرسیوم پذیرفته شده است.
دکتر سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی رییس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران گفت: کشورهای آسیایی از جمله ژاپن، چین،کره، هند، تایلند،مالزی، اندونزی، ویتنام، فیلیپین، مغولستان، لائوس، میانمار و کامبوج، عضو این کنسرسیوم هستند.
وی افزود: اهداف عمده این کنسرسیوم افزایش سطح همکاری ها بین مراکز ذخایر زیستی، توسعه پژوهش ها و دانش فنی در زمینه کاربردهای صنعتی منابع میکروبی، ارتقاء سطح دانش نیروی انسانی، تبادل ایده ها و اطلاعات، برگزاری نشست های علمی و افزایش سطح آگاهی های عمومی نسبت به فعالیت های کنسرسیوم است.


- برگزیده اخبارعلم و فناوری جهان درهفته گذشته
*** چین سریع ترین خودروی زرهی جهان را می سازد
چین سرگرم ساخت سریع ترین خودروی زرهی جهان است که می تواند با سرعت 31 مایل در ساعت در آب نیز حرکت کند، خودرویی که قابلیت گشتاوری نیروی محرکه تولید شده موتور به روی چهار چرخ به صورت همزمان دارد ، می تواند در آب های آرام با سرعت بالغ بر 31 مایل در ساعت (50 کیلومتر در ساعت) حرکت کند.
گرچه این خودرو تنها در مرحله اثبات مفهومی قرار دارد، اما ساخت آن چین را از آمریکا که سریع ترین خودروهای زرهی آن می توانند تنها با سرعت 6 مایل در ساعت (10 کیلومتر در ساعت) حرکت کنند، جلو می اندازد.
این خودرو که دارای توسط موسسه تحقیقات خودرو نورث چاینا در پکن در حال ساخت است.

*** ژن های بی خوابی کشف شد
یک گروه بین المللی ازمحققان برای اولین بارموفق به کشف هفت ژن خطر ساز برای بی خوابی شدند. یافته های این مطالعه نشان می دهد که بی خوابی فقط یک شرایط روانی نیست.
محققان با این کشف، گام مهمی به سمت فاش کردن مکانیزم های بیولوژیکی که باعث ابتلا به بی خوابی می شوند، برداشته اند، بی خوابی احتمالا شایع ترین عارضه سلامتی است ؛ خواب ضعیف حتی بعد از درمان برای بسیاری از افراد به صورت یک بیماری مداوم باقی می ماند.
محققان در این مطالعه با بررسی 113 هزار و شش نفر موفق به کشف هفت ژن برای بی خوابی شدند.

***پرتاب موشک از سوی ناسا برای تولید ابر مصنوعی
سازمان فضایی آمریکا (ناسا) در هفته ای که گذشت قرار بود موشکی را برای تولید ابر مصنوعی رنگی به فضا پرتاب کند.
قرار بود این راکت روز 31 مه (10 خرداد) پرتاب شود، اما بدی آب و هوا و دید ضعیف انجام این ماموریت را تا 12 ژوئن (22 خرداد) به تاخیر انداخت. اما ناسا یک بار دیگر پرتاب این موشک را به تاخیر انداخت و این پرتاب را به 23 خرداد موکول کرد.
این موشک از مرکز پرواز 'والوپ' ناسا در ویرجینیا پرتاب خواهد شد، بنابراین چنانچه آسمان صاف باشد، افراد زیادی در ساحل شرقی آمریکا پنج دقیقه بعد از پرتاب این راکت شاهد ابرهای رنگی در ارتفاع بیش از 90 مایلی (نزدیک 145 کیلومتر) بالای زمین خواهند بود.
انتظار می رود که این راکت چهار تا پنج دقیقه بعد از پرتاب 10 مخزن افشانه به اندازه قوطی نوشابه در فضا مستقر کند؛ هر یک از این مخزن ها حاوی یک بخار رنگی است که ابرهای مصنوعی شب تاب می سازند.

***راکت فالکون هوی 4 ماه دیگر به فضا می رود
مدیر عامل شرکت فضایی اسپیس ایکس اعلام کرد: راکت 'فالکون هِوی که در نهایت انسان را به ماه خواهد برد، تا چهار ماه آینده پرتاب می شود.
ایلان ماسک' روز گذشته در توییتر تایید کرد که پرتاب راکت فالکون هوی در عرض چهار ماه آینده صورت می گیرد. این راکت اولین جهانگردهای فضایی را حمل خواهد کرد و حتی می تواند انسان را در فضا به مناطقی دورتر از آنچه تا امروز رفته است، ببرد.
تمام قسمت های اصلی راکت فالکون هوی باید در عرض دو تا سه ماه در پایگاه فضایی 'کیپ کاناورال' باشد که بر این اساس، پرتاب راکت باید یک ماه بعد از ان صورت بگیرد.
فالکون هوی با توانایی حمل 54 تن (119 هزار پوند) محموله و خدمه به فضا، قدرتمندترین راکت جهان خواهد بود و از آن برای ارسال اولین جهانگردهای فضایی به ماه که پیش بینی می شود سال 2018 صورت گیرد، استفاده خواهد شد. انتظار می رود که کل این سفر به ماه حدود شش تا هفت روز طول بکشد.

- مهمترین اخبارمحیط زیستی هفته
محیط زیست کشورهفته پراز آتش را تجربه کرد، در هفته ای که گذشت بسیاری از جنگل های کشور دچار حریق شدند.

*** 25 هکتار از جنگل ها و مراتع گچساران طعمه حریق شد
25 هکتار جنگل و مرتع در 2 آتش سوزی سه روزه گذشته تاکنون در منطقه حفاظت شده کوه دیل از توابع این شهرستان در استان کهگیلویه و بویر احمد طعمه حریق شد.
عبدال دیانتی رئیس اداره حفاظت محیط زیست گچساران افزود: که این آتش سوزی ها به دلیل روشن کردن آتش از سوی یک زنبوردار آغاز شد.
منطقه حفاظت شده دیل با 10 هزار هکتار مساحت در 35 کیلومتری شمال غربی دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران واقع شده است ،شهرستان گچساران از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد 51 هزار هکتار منطقه حفاظت شده دارد.
وی بیان کرد که آتش سوزی های منطقه حفاظت شده دیل در روزهای یکشنبه و بامداد سه شنبه مهار شد، اما به دلیل احتمال شعله ور شدن آتش، امدادگران هم اکنون در منطقه حضور دارند، آتش سوزی منطقه حفاظت شده کوه دیل با همکاری نیروهای مردمی، تشکل‌های زیست محیطی، امدادگران منابع طبیعی و بسیجیان مهار شد.

*** میانکاله باز هم در آتش سوخت
پناهگاه حیات وحش میانکاله برای سومین بار در هفته ای که گذشت دچار آتش سوزی شد و یک هکتار از پوشش گیاهی و درختی این منطقه در آتش سوخت.
آتش سوزی که علت آن ' دخالت های انسانی ' اعلام شده با تلاش ماموران ،یگان حفاظت و پرسنل محیط زیست و همکاری آتش نشانی ، بندر امیرآباد ، مرزبانی و ستاد بحران شهرستان بهشهر مهار شد، در این آتش سوزی یک هکتار دیگر از منطقه سازیلی و انارستان میانکاله تبدیل به خاکستر شد.
پوشش درختی میانکاله عمدتا درختان انار وحشی یا ترش است که علاوه بر تامین غذای پرندگان مهاجر ، توسط روستائیان منطقه در فصل پائیز برای پخت رب انار مورد استفاده قرار می گیرد.

*** 60 هکتار از مزارع گندم در گالیکش استان گلستان وهشت هزار متر مربع جنگل سوزنی برگ تالاب لپو بهشهروبخشی ازجنگل کرخه درشهرستان شوش دراستان خوزستان ویک هزارو 500 متر مربع از محدوده پارک ملی گلستان درهفته ای که گذشت درآتش سوخت.
سهل انگاری عوامل انسانی علت اولیه این آتش سوزی ها اعلام شده است.

*** سامانه صدور مجوزهای محیط زیستی کشور رونمایی شد
سامانه صدورمجوز های محیط زیستی درچهارشنبه هفته گذشته با حضور وزیر امور اقتصاد و دارایی و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در این سازمان رونمایی شد.
این سامانه صدور مجوزهای شکار و صید و فعالیت واحدهای صنعتی ، خدماتی و تولیدی را در بر می گیرد.
با توجه به تصویب آیین نامه توسعه و گسترش فناوری اطلاعات توسط هیات وزیران و ضوابط اجرایی که ازسوی شورای عالی کشور ابلاغ شد، سازمان محیط زیست به عنوان یکی از ١٤ دستگاه مورد توجه قرار گرفت، سازمان محیط زیست به صورت پایلوت کار این سامانه را آغاز کرده است ، در این راستا هشت خدمت مد نظر قرار گرفت که صدور مجوزهای محیط زیستی کشور یکی از آنها است.
صدور مجوز برای استقرار صنایع ، خدمات و بهره برداری از آنها، صدور مجوز برای فعالیت ازمایشگاه های معتمد، صدور مجوز برای صادرات و واردات ، صدور مجوز برای شکار و صید صدور مجوز برای برپایی نمایشگاه ها کارگاه های مرتبط برخی از آنها است.

*** پرچم گذاری شناگاه های شمالی کشور از ابتدای تیرماه آغاز می شود
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: طرح نصب پرچم شناگاه های کشور در فاز اول از تیرماه و در شناگاه های شمالی کشور اجرا می شود.
پروین فرشچی عصر روز دوشنبه در نشست ساماندهی شناگاه های استان های شمالی کشور افزود: سعی می کنیم پس از مدتی کوتاه و در فاصله چند ماه، فاز دوم احرای این طرح را در شناگاه های جنوب کشور نیز اجرا کنیم.
وی تاکید کرد: در دنیا، انجام هیچ کاری بدون همکاری دستگاه های مختلف مرتبط امکان پذیر نیست از این رو کار نصب پرچم در شناگاه های کشور با همکاری دو وزارتخانه بهداشت ، درمان و اموزش پزشکی، کشور و سازمان حفاظت محیط زیست اجرا می شود و بر این اساس تفاهم نامه ای اماده شده است که هفته آینده به امضای نمایندگان این سه نهاد خواهد رسید.
فرشچی گفت: دو پرچم به رنگ های آبی و زرد نصب می شود که آبی نشانه سالم بودن و زرد نشانه ناسالم بودن شناگاه است.

*** حدود 30 تا 40 درصد از تالاب بین المللی هامون آبگیری شده است
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: حدود 30 تا 40 درصد از تالاب بین المللی هامون امسال از 20 سانتی متر تا یک متر آبگیری شده است.
نیره پورملایی افزود: تالاب بین المللی هامون وضعیت مشابه سال گذشته را تجربه می کند و هم اینک ورودی آب به این تالاب بسیار کاهش یافته است.
وی ادامه داد: آبگیری بخشی از تالاب هامون علاوه بر احیای بسیاری از مشاغل از جمله صید و صیادی، مرتع داری، گردشگری و غیره با مدیریت بهینه آب شاهد جاری شدن اکوسیستم طبیعی در منطقه نظیر حضور گونه های مختلف پرندگان و جوجه ریزی آنها در تالاب هستیم..
وی افزود: با توجه به اهمیت کنترل کانون های بحران گرد و خاک امسال با اقدامات مطلوب صورت گرفته از چهار کانون مهم بحرانی در تالاب بین المللی هامون 2 کانون کنترل و بقیه در دست پیگیری است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: این اداره کل سال گذشته و امسال بیشترین تعامل را با مردم محلی ساکن محدوده تالاب بین المللی هامون داشته است به طوری که مردم بیشترین اقدامات را با صلاحدید و تایید حفاظت محیط زیست در این تالاب انجام داده اند.

*** تلاش برای ثبت جنگل‌ هیرکانی آمل در یونسکو
معاون سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت که جنگل های هیرکانی شمال ایران به عنوان سومین اثر میراث طبیعی ایران تا سال 2019 در فهرست یونسکو ثبت می شود.
محمد حسن طالبیان در حاشیه سومین نشست کارگروه ثبت جهانی جنگل های هیرکانی در آمل افزود : هم اکنون همکاری و هم افزایی خوبی میان دستگاههای اجرائی متولی در کشور از جمله سازمان میراث فرهنگی ، حفاظت محیط زیست ، سازمان جنگل ها و دیگر دستگاههای دولتی شکل گرفته و از این جهت ثبت جهانی جنگل های هیرکانی در اولویت مشترک ایران و یونسکو قرار گرفته است.
وی اصلی ترین هدف نشست کارگروه در آمل را که با حضور ' تیلمن یگر ' ارزیاب اتحادیه جهانی حفاظت از آثار طبیعی ( سوکو ) برگزار شد ، ارائه راهکارهای مناسب برای مراحل اجرایی و فراهم آوردن موارد درخواستی یونسکو در مهلت تعیین شده اعلام کرد.
معاون سازمان میراث فرهنگی کشور مهلت تعیین شده از سوی یونسکو برای تکمیل پرونده ثبت جهانی جنگل هایهیرکانی را تا اوائل سال 2018 میلادی (زمستان 96) اعلام کرد.
وی افزود : پس از این مهلت ، بررسی پرونده ارسالی و بازدید میدانی کارشناسان یونسکو از محدوده های مورد درخواست ثبت جهانی آغاز می شود و حداقل تا سال 2019 میلادی جنگل های هیرکانی شمال ایران به عنوان سومین اثر میراث طبیعی کشور در فهرست آثار یونسکو ثبت خواهد شد.
علمی ** 9340**1440
خبرنگار : منیر ابراهیمی زاده** انتشار: گلشن
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان