به گزارش مشرق، چهل و سومین جشنواره فیلم فجر با رقابت 33 فیلم سینمایی و چهار پویانمایی، در سال 1403 آغاز به کار کرد که یکی از شلوغترین دورهها در تاریخ این رویداد به شمار میرود. روابطعمومی جشنواره، روز چهارشنبه اعلام کرد که 11 فیلم از 33 فیلم، در بخش مسابقه برگزیده نگاه تماشاگران هستند که در بین آنها فیلم موسی کلیم الله نیز به چشم میخورد.
تماشاگران این دوره از جشنواره فیلم فجر در شبکههای اجتماعی هم نظرات خود را درباره فیلم «موسی کلیم الله» به اشتراک گذاشتند. این نظرات نشاندهنده این است که این فیلم در فضای مجازی نیز به عنوان یکی از آثار برگزیده مورد توجه قرار گرفته است.
![واکنش کاربران به فیلم موسی کلیم الله/ استقبال مخاطبان از اثر فاخر ابراهیم حاتمی کیا](/Upload/Public/Content/Images/1403/11/20/2054060100t.jpeg)
پرفروشترین فیلم چهل و سومین جشنواره فجر
صبح روز دهم بهمن، پیشفروش بلیتهای جشنواره فیلم فجر آغاز شد که از همان ابتدا، همه بلیتهای نسخه سینمایی و پایلوت «موسی کلیمالله(ع)» به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا، تهیهکنندگی سیدمحمود رضوی و محصول سیمافیلم، به اتمام رسید و این اثر پرفروشترین فیلم جشنواره شد.
درباره فیلم موسی بیشتر بدانید:
منابع تحقیقاتی فیلم موسی چه بود؟
روز پنجشنبه 18 بهمنماه، جلسه پرسش و پاسخ با حضور ابراهیم حاتمیکیا (نویسنده و کارگردان)، سید محمود رضوی (تهیهکننده) و مریلا زارعی، فرهاد آئیش، بهنام تشکر، بهاره کیان افشار، شکیب شجره (بازیگران) برگزار شد.
محققان و پژوهشگرانی که در این پروژه به ابراهیم حاتمیکیا کمک کردند، در این نشست خبری درباره منابع پژوهشی فیلمنامه توضیح دادند و گفتند: این فیلم روایتی قرآنی و شیعی دارد و اولین منبع، کلام الله مجید است و علاوه بر آن، کتب مقدس ادیان یهود و مسیحیت نیز مطالعه شده است. مصطفوی، درباره این موضوع تشریح کرد: ما برای تحقیق از منابع و نگرشهای شیعی در کنار منابع تاریخی و ادیان دیگر استفاده کردیم و کتب ادیان مختلف را بررسی و با علمای ادیان مختلف در تعامل بودیم. در این اثر نگرش یهودی را نساختیم و نگاه شیعیان و مسلمانان به داستان حضرت موسی (ع) را نشان دادیم. این نگرش مسلط کلام ما است. از سال 88 و با مرحوم سلحشور تحقیقات را شروع کردم و بعد در خدمت آقای شورجه و در نهایت آقای حاتمیکیا بودم.
سید محمود رضوی، تهیه کننده موسی نیز در این جلسه حضور داشت و توضیح داد: کار پیشتولید این فیلم حدود چهار سال انجام شده و من از سال 1401 وارد این پروژه شدهام. این کار از چهار پنج فیلم این جشنواره ارزانتر است. آنچه که تماشا کردید، شروع سریال «حضرت موسی (ع)» است و بلافاصله به سراغ سریال خواهیم رفت و پیشتولید سریال در حال مهیاشدن است.
محمود رضوی در جمع خبرنگاران اعلام کرد: فیلم موسی کلیم الله بیشترین فروش را در تهران داشته و بیشترین سانس فوقالعاده را به خود اختصاص داده است. از شهرستانها با من تماس گرفتهاند که به عوامل جشنواره بگویید به ماهم سانس فوق العاده اختصاص بدهند.
اظهارات هنرمندان موسی نیز بیانگر عمق ارتباط و خلوص نیت آنها با داستان موسی کلیم الله بود. مریلا زارعی در این نشست با کمی بغض درباره نقشآفرینی خود توضیح داد و گفت: برای من بازی در نقش «یوکابد» مثل طیکردن صفا و مروه بود. من فیلمهای سخت بسیاری کار کردهام، ولی تنها فیلمی است که بعد از پلان آخر کار احساس کردم بخشی از وجودم کنده شده است. بهدستآوردن این نقش برای من چیزی شبیه معجزه بود و خدا کمک کرد تا بتوانم از پس آن بربیایم.
اظهارات مریلا زارعی در نشست خبری فیلم موسی
بهاره کیان افشار، بازیگر نقش آسیه در فیلم موسی نیز درباره نقشآفرینی خود توضیح داد و گفت: این بار با تمام وجودم در پروژه بودم. از لحظهای که انتخاب شدم تمام آگاهی و قلب خود را همراه داشتم و نمیدانم اگر حضرت آسیه شاهد این بازی بودند، نظرشان چه بود؛ ولی با تمام قلب و جانم بازی کردم.
بازتاب فیلم موسی در شبکههای اجتماعی
علی لاریجانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و مشاور رهبر انقلاب، به تماشای فیلم موسی کلیم الله نشست و در دیدگاه خود نسبت به این فیلم اظهار کرد: در زمان تماشای موسی کلیمالله حس کردم در حال عبادت هستم و جرقههایی در قلب آدم ایجاد میکند. تعداد اندکی فیلم هستند که برای جامعه هویتساز هستند؛ موسی یکی از آنهاست. فیلم جنبۀ معنوی، عاطفی و ساختاری جذابی دارد.
میثم مطیعی، مداح سرشناس بعد از دیدن فیلم جدید ابراهیم حاتمیکیا در جشنواره فجر از آن تقدیر به عمل آورد و گفت: از تماشای فیلم موسی کلیم الله کیف کردیم. شروع خوبی برای پروژه (سریال) حضرت موسی بود. در سراسر فیلم آیات قرآن در گوش ما پیچید. اینکه آیات قرآن را به این ظرافت برای مردم مطرح کنیم، خدمت به قرآن است. از مردم دعوت می کنم پای کار این فیلم بیایند.
محمد حسینپویانفر، مداح سرشناس پس از تماشای فیلم موسی، در توئیتی نوشت: یک اثر تاریخی که امید ظهورِ مُنجی و روحِ انتظار را در دلها زنده میکند. اثری که برای من تداعیکنندهی آیه5 سوره مبارکه قصص بود.
![واکنش کاربران به فیلم موسی کلیم الله/ استقبال مخاطبان از اثر فاخر ابراهیم حاتمی کیا](/Upload/Public/Content/Images/1403/11/20/2054060131z.jpeg)
معصومه ابتکار نیز به تماشای این فیلم نشست و سپس در توئیتی واکنش نشان داد: در آغاز دهه فجر دیشب به تماشای یکی از فیلمهای جشنواره در موزه سینما رفتم. فیلم موسی کلیم الله انصافا یکی از بهترین فیلمهای ژانر قرانی است.
![واکنش کاربران به فیلم موسی کلیم الله/ استقبال مخاطبان از اثر فاخر ابراهیم حاتمی کیا](/Upload/Public/Content/Images/1403/11/20/2054060194w.jpeg)
محمد سعید احدیان، مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی نیز همزمان با تماشای فلیم سینمایی موسی کلیم الله، در صفحه توئیتری خود نوشت: فرصت تماشای این اثر را در جشنواره فجر از دست ندهید!
![واکنش کاربران به فیلم موسی کلیم الله/ استقبال مخاطبان از اثر فاخر ابراهیم حاتمی کیا](/Upload/Public/Content/Images/1403/11/20/2054060225b.jpeg)
شیخ اسماعیل رمضانی نیز در کانال تلگرامی خود پس از تماشای فیلم موسی نوشت: روز گذشته توفیق پیدا کردم تا به تماشای فیلم سینمایی «موسی کلیم الله ع» بنشینم. در این باره گفتنی هایی دارم پیشکش هر کسی که خدا مقدر کرده نوشته من را بخواند
متن کامل این یادداشت را اینجا بخوانید:
![واکنش کاربران به فیلم موسی کلیم الله/ استقبال مخاطبان از اثر فاخر ابراهیم حاتمی کیا](/Upload/Public/Content/Images/1403/11/20/2054060256g.jpeg)
شیخ اسماعیل رمضانی
حسین مقصودی و زهرا چخماقی، دو خبرنگار سرشناس سینما نیز نظرات خود درباره فیلم موسی را در صفحات مجازی خود به اشتراک گذاشتند. همچنین کاربران فضای مجازی نیز پس از تماشای این فیلم، دیدگاه خود درباره تازهترین اثر ابراهیم حاتمیکیا با تهیهکنندگی سیدمحمود رضوی را ارائه کردند. در بین نظرات مردمی در فضای مجازی، توجه خاصی به هنر دست متخصصان سینمای ایران و استفاده از تکنیک های روز جهان همچون (ویرچوال) شده بود.
علاوه بر آن کاربران به داستان پرتلاتم موسی کلیم الله و شباهت انتظار فرج قوم موسی با عصر غیبت حضرت ولیعصر(عج) نیز اشاراتی داشتند. در بین فیلمهای چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، واکنشها و بازتاب فیلم موسی بیش از همه به چشم میخورد که نشان میدهد این اثر فاخر، از دید کاربران فضای مجازی برگزیده شده است.
واکنش کاربران را در تصاویر زیر مشاهده کنید: