ماهان شبکه ایرانیان

علیرضابیگی در نطق میان دستور:

رئیس جمهور از حاشیه‌ها بکاهد و بر متن متمرکز شود

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت: رئیس دستگاه اجرایی کشور از حاشیه ها بکاهد و بر متن متمرکز شود و بداند مطابق اصل ۵۷ قانون اساسی، قوای حاکم زیر نظر ولایت مطلقه امر قرار گرفته‌اند.

رئیس جمهور از حاشیه‌ها بکاهد و بر متن متمرکز شود

به گزارش خبرنگار مهر، احمد علیرضابیگی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود ضمن محکومیت اقدام ناپسند توهین به رئیس جمهور گفت: باید انتخابات را خاتمه یافته بدانیم و همگان در تحقق شعار سال همکاری کرده و کمک کنیم تا دولت به وعده اشتغال، تولید و رفع محرومیت ها عمل کند.

وی تصریح کرد: رئیس دستگاه اجرایی کشور نیز از حاشیه ها بکاهد و بر متن متمرکز شود و بداند مطابق اصل 57 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران قوای حاکم زیر نظر ولایت مطلقه امر به امامت امت قرار گرفتند و بر رئیس جمهور فرض است تا با پرهیز از دوگانگی مسئولیت خود را به عنوان رئیس قوه مجریه ذیل مسئولیت رهبر معظم انقلاب تعریف کند.

نماینده تبریز در مجلس افزود: بر اساس راهبرد امنیتی جمهوری اسلامی ایران، اقوام نه یک تهدید بلکه یک فرصت برای قوام استقلال کشور محسوب می شود لذا تلاش برای ارتقای ظرفیت های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی اقوام مختلف کشور در راستای تحکیم استقلال و تمامیت ارضی کشور از تکالیف دولت ها بوده و مردم هر منطقه به زبان و فرهنگ خود زنده اند.

علیرضابیگی در ادامه با بیان اینکه مردم آذربایجان یکی از اقوام بزرگ ایرانی هستند که فرهنگ آنها غیر از عشق و اخلاص نسبت به اهل بیت(ع)، یکپارچگی ایران و استحکام انقلاب نبوده عنوان کرد: مسائل تاریخی گواهی جانفشانی مردم آذربایجان است و بر اساس اصل 15 قانون اساسی مبنی بر حفظ زبان مادری اقوام ایرانی، مردم آذربایجان سال ها بود که در راستای تأسیس نهادی برای تحقق این مهم بودند تا با مرجعیت آن فرهنگ و هنر آذربایجان بعد از سال ها رکود از دوره رضاخان احیا شده و بر غنای فرهنگی و هنری ایران بیافزاید و از سایه همسایگان آذری زبان درآیند.

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: فرهنگ و ادبیات گرانمایه از آن جمهوری اسلامی بوده و حق آن به شمار می رود و گواه این مطلب مردم رسته از یوغ اتحاد جماهیر شوروی بودند که خود را به ارس زدند تا بعد از سال ها حسرت به میهن بازگردند؛ افسوس که با سهل انگاری برخی مسئولان سیاسی و فرهنگی نسبت به این فرهنگ و زبان غنی امروزه زبان و ادبیات جمهوری آذربایجان و ترکیه بر گویش و نگارش سرزمین مادری خیلی عظیمی از جمعیت عظیم کشور که ترک زبان هستند سایه افکنده و به عنوان مرجع محسوب می شود که علاوه بر تهدید زبان اصیل ترکی آذربایجانی مشکلات سیاسی را در پی داشته.

وی اضافه کرد: بعد از گذشت 38 سال از انقلاب و با تأخیر فراوان نهایتا یکی از وعده های رئیس جمهور به مردم آذربایجان یعنی تأسیس فرهنگستان زبان و ادبیات ترکی آذربایجانی بود که این وعده در فرایند تأسیس به بنیاد فرهنگ و ادب آذربایجان تغییر یافت که فاقد سازوکارهای اجرایی برای تحقق موارد اشاره شده است به طوری که از زمان تأسیس هیچ خروجی قابل توجهی نداشته و تبدیل به باشگاهی برای دورهمی های حزبی شده است که انتظار می رفت همانند فرهنگستان زبان فارسی با آن برخورد شده و مرجعیت برای کشورهای پیرامونی به دست آورد.

علیرضا بیگی همچنین با اشاره به موارد تبعیض در موضوعات مختلف و تأکید در رفع آنها، گفت: تیم تراکتورسازی نباید در اندازه و قواره یک تیم استانی دیده شود و همانند پشتیبانی که دولت از پرسپولیس و استقلال می کند انتظار حمایت از این تیم را نیز داریم.

نماینده مردم تبریز در ادامه با بیان اینکه خود و ناخودی کردن تولیدات ملی از سوی دولت قابل پذیرش نیست، اظهار داشت: چرا که خود دولت خودروساز است تعرفه 55درصدی برای حمایت از تولیدات داخل به واردکنندگان خودرو تحمیل می کند اما از آنجایی که تراکتورسازی از آن دولت نیست این تعرفه به 5 درصد تقلیل یافته و سبب تشدید واردات بی رویه تراکتورهای چینی و هندی ارزان قیمت به کشور شده و این صنعت رکود پیدا کرده است.

وی در ادامه با بیان اینکه در اجرای اصل 44 قانون اساسی سال هاست واگذاری ماشین سازی در دست سازمان خصوصی سازی قرار دارد، یادآور شد: این موضوع باعث بلاتکلیفی و عدم وجود برنامه جامع برای توسعه این شرکت شده و افرادی که برای خرید شرکت پا پیش گذاشته اند به طمع اراضی این املاک آمده اند که نمایندگان تبریز از رئیس جمهور درخواست کردند که این شرکت همانند فولاد خوزستان در زمره واگذاری های دولت به شستا تهاتر شود.

علیرضا بیگی در ادامه ضمن تشکر از رئیس جمهور برای دستور نسبت به موافقت با خواسته نمایندگان گفت: انتظار داریم وزارت اقتصاد ضمن توقف روند واگذاری، اقدامات لازم را برای انتقال شستا همانند فولاد خوزستان انجام دهد.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون شوراهای مجلس در ادامه با بیان اینکه منابع غنی مس سنقر می تواند پاسخگوی اشتغال در منطقه باشد، ابراز کرد: عدم تحقق پروژه های تکمیلی این موضوع را به آرزویی دور تبدیل کرده که روزانه کامیون های مواد معدنی از آذربایجان به کرمان برده می شود و جاده های منطقه عرصه تاخت و تاز کامیون هاست و 2هزار میلیارد تومان عایدی شرکت ملی مس از محل فروش کنستانتره مس کمترین بروز را در استان ندارد.

وی ایجاد شرکت مس سنقر سال هاست از جمله تعهدات خاک خورده شرکت مس ملی ایران است که علیرغم قول دولت در ابتدای کار خود در سال 92 این وعده همچنان بر زمین مانده که لازم است سهم مس سنقر از ثروت چند 10هزار میلیاردی شرکت ملی مس ایران محاسبه و لحاظ شود و این ثروت که سال ها برده اند به بهانه استقلال و تفکیک بدون هیچ پشتوانه رها کنند.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس خطاب به رئیس جمهور، خاطرنشان کرد: مردم از تبعیض و برخورد دوگانه با سانحه قطار تبریز و ساختمان پلاسکو گلایه مندند که فرقی بین حادثه دیدگان وجود ندارد، ابراز خرسندی وزیر در ارتباط با بیمه بودن حادثه دیدگان قطار هنوز ریالی به آنها پرداخت نشده که جای تأسف دارد و مسئولان به ایمنی خاطر دست یافته اند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی