«کامبیز ناظریان» امروز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: با توجه به اینکه در چند روز اخیر در تهران شاهد افزایش دما بودیم و به طور همزمان رطوبت هوا نیز افزایش پیدا کرده بود، مصرف برق به اوج خود رسید.
وی ادامه داد: این اوج مصرف باعث شد تحویل برق به مشترکان در حالت «سر به سر» و «با ریسک بالا» انجام شود.
معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق تهران گفت: پیک مصرف برق تهران امسال حدود چهار هزار و 530 مگاوات بود که نسبت به دوره مشابه سال قبل حدود شش درصد و نسبت به پیک سال گذشته چهار درصد رشد داشت.
این مقام مسئول اضافه کرد: در اثر افزایش مصرف، محدودیت هایی در خطوط اصلی تامین کننده شهر تهران اتفاق افتاد که اگر این محدودیت ها اعمال نمی شد احتمال آسیب های جدی به شبکه برق سراسری بود.
وی درباره بروز خاموشی های روزهای اخیر در تهران گفت: در روزهای اخیر به دلیل محدودیت هایی که در شبکه برق غرب تهران وجود داشت، محدودیت هایی به طور عمده در مناطقی از غرب تهران اعمال شد و در سایر مناطق، محدودیت ها به صورت موردی بود.
ناظریان ادامه داد: با توجه به برنامه ریزی هایی که برای استفاده حداکثری از تجهیزات شده است، هم اکنون تجهیزات با صد درصد توان کار می کنند تا تامین برق مشترکان به صورت پایدار انجام شود.
معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ تصریح کرد: به این ترتیب، محدودیت های برقِ مناطق غرب تهران برای روزهای آینده به حداقل کاهش پیدا خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه شبکه برق به طور مرتب مانتیتور (رصد) و صنعت برق در کمترین زمان از مشکلات ایجاد شده در شبکه مطلع می شود، گفت: با این حال مردم می توانند از طریق تماس با سامانه 121 مشکلات خود را منعکس کنند.
ناظریان به مردم اطمینان داد نهایت کنترل ها انجام شده است و در روزهای آینده محدودیت ها به حداقل کاهش پیدا می کند.
وی تاکید کرد: برای پایداری شبکه، رعایت مدیریت مصرف توسط شهروندان ضرورت دارد؛ شبکه برق شبکه ای سراسری است و هر شهروند با مدیریت مصرف می تواند به پایداری شبکه برق در سراسر کشور کمک کند.
این مقام مسئول افزود: مردم اطمینان داشته باشند در مجموعه صنعت برق، همه ظرفیت های تجهیزات، تاسیسات و نیروی انسانی به صورت شبانه روزی فعالیت می کنند تا بتوانند برق پایدار را برای شهروندان تامین کنند.
به گزارش ایرنا، با توجه به اینکه در فصل تابستان سیستم های سرمایشی وارد مدار می شوند، مصرف شهروندان به اوج خود می رسد. این سیستم ها 2 هزار تا 2 هزار و 500 مگاوات به بار شهر تهران اضافه می کند.
ناظریان پیش از این نیز در مورد دلیل اعمال خاموشی ها گفته بود: محدودیت های اعمال شده ناشی از کمبود تولید نیست، بلکه به سبب پرباری خطوط تامین کننده شبکه برق شهر تهران بوده است.
حمید چیت چیان وزیر نیرو امروز در حاشیه نشست هیات دولت با تاکید بر مدریت مصرف گفت: اگر مردم پنج تا 10 درصد مصرف آب و برق خود را کاهش دهند، هیچ گونه نگرانی بابت تامین کامل نیاز مردم در آب و برق وجود نخواهد داشت.
وی تصریح کرد، پیش بینی های ما برای امسال این بود که حدود 5 درصد افزایش مصرف برق داشته باشیم و برای این شرایط کاملا آماده شده بودیم اما در واقع مصرف انرژی بیش از 11 درصد افزایش یافت.
گزارش های وزارت نیرو حاکی از این است که اوج مصرف در یک ماه گذشته 17 بار از مرز 50 هزار مگاوات گذشت؛ این در حالی است که پارسال و در همین بازه زمانی فقط 2 بار این اتفاق رخ داده بود.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
اقتصام**9189**1561** مصاحبه: اسماعیل داودی**انتشار:مژگان توانا