اگر شما نیز مانند عدهای دیگر قهوه خود را تلخ و بدون هر گونه افزودنی مانند شیر و شکر و کافیمیت مینوشید بر اساس تازهترین پژوهش انجام شده چه بسا مبتلا به بیماری روانی یا تمایلات سادیستی یا دیگرآزاری باشید!
بنابراین اگر دفعهی بعد با دوستی، همکاری یا یکی از بستگان خود در کافی شاپ یا منزل قرار ملاقات داشتید و در ضمن سفارش قهوه اصرار کرد که قهوهاش تلخ باشد، بد نیست در رابطهی خود با او دست به تجدید نظر بزنید چون هیچ بعید نیست با فردی روانی بر سر یک میز نشسته باشید. پژوهش جدید در دانشگاه اینسبروک استرالیا صورت گرفته و به این نتیجه رسیده که افراد مایل به نوشیدن قهوه تلخ اغلب مشکل راونی و تمایل به آزار دیگران دارند.
Credit: SHUTTERSTOCK
این پژوهش که در نشریهی «اشتها» (Appetite) به چاپ رسیده بیش از هزار فرد بزرگسال را با این پرسش که دوست دارند قهوهی خود را چگونه بنوشند مورد بررسی قرار داده است. در این پژوهش همچنین آزمونهای شخصیتی برای تعیین صفات ماکیاولی از قبیل خودشیفتگی، روان پریشی، بیرحمی و تجاوز به حقوق دیگران انجام شد.
پژوهشگران با این پژوهش پی به گونهای تمایل در افراد بردند که میان ترجیح قهوه تلخ و دیگر مواد غذایی تلخ و صفات شخصیتی از قبیل دیگرآزاری یا روانپریشی رابطهی معناداری را نشان میدهد. از این رو، بهتر است تا دیر نشده پی به وجود یا عدم وجود خودشیفتگی در خود و اطرافیان خود ببرید!
Credit: SlumberWise
دانشمندان همچنین دریافتند افرادی که قهوهی خود را با شیر یا شکر و دیگر طعم دهندههای شیرین مینوشند در صفات شخصیتی آنها به طور کلی تمایل به دوست داشتن، ابراز همدردی، همکاری و تعامل و نیز مهربانی وجود دارد. همبستگی نزدیکی در این تحقیق میان مواد غذایی تند و تلخ مانند تربچه و آب تونیک و دیگرآزاری روزانه یا لذت بردن از مشاهدهی درد و رنج دیگران وجود داشته است.
پژوهشگران پا را فراتر گذاشته و میگویند که ارتباط میان مصرف غذاهای تلخ و تمایلات روانپریشانه میتواند در نهایت منجر به بروز بیماری روانی مزمن و بدتر شدن آن در درازمدت شود. اما با این همه، نگران نباشید چون هنوز جای امید برای شما و فردی که با او قرار دارید هست زیرا محققان تصریح میکنند که تاثیرات این چنینی طعم تلخ در همه مصداق ندارد و از همین رو نمیتوان یافتههای این پژوهش را قطعی و بدون ردخور تصور کرد. پژوهشگران همچنین در خصوص آن چه که عامل و باعث ایجاد همبستگی و رابطهی معنادار میان طعمها و مزهها با صفات شخصیتی میشود مطمئن و خاطر جمع نیستند.
Credit: istockphoto
از سوی دیگر، نباید این نکتهی مهم را نادیده انگاشت که ملاکهای انتخاب طعمها و مزهها در فرد به شرایط فرهنگی و تجربهی شخصی او نیز بستگی دارد و صفات شخصیتی او را تحت تاثیر قرار میدهد. همچنین ملاک و معیار هر فرد در انتخاب مزه به مرور زمان دستخوش تغییر میشود. برای مثال یادتان هست زمانی که بچه بودید هیچ تمایلی به خوردن سبزیجات نداشتید ولی الان اگر سبزی بر سر سفره غذا باشد حق دیگران را نادیده میگیرید!؟ نمونهی دیگر این که حتما در زندگی با کسانی برخورد داشتهاید که زمانی حتی حاضر نبودند قهوه را بچشند اما حالا قهوه را لیتری سر میکشند!
نوشندگان قهوهی تلخ همچنین بیش از دیگران در مورد سلامتی خود دغدغه دارند و گاه در این زمینه دچار وسواس هم میشوند. همه اینها در حالی است که قهوه خالص و تلخ فواید فراوانی دارد ولی شیر و شکر هیچ یک از آنها را ندارند. افرادی که عادت دارند قهوه خود را تلخ بنوشند دانسته یا ندانسته از همهی فواید قهوه برخوردار میشوند زیرا هیچگونه چربی و کالری افزودهای دریافت نمیکنند.
Credit: Viper Coffee
خلاصه این که زمانی که بر سر قرار قهوهنوشی خود هستید یادتان باشد که همه آدمهای روانی لزوما قهوهی تلخ دوست ندارند اما بیشتر آدمهایی که قهوهی تلخ دوست دارند، تمایلاتی به روانپریشی از خود نشان میدهند. متوجه تفاوت شدید؟ یک کار دیگر هم میشود کرد و آن این است که بیخیال قهوه شوید و زندگی خود را بکنید و لذتش را ببرید. آسوده باشید، نخوردن قهوه شما را نمیکشد!
در ضمن از خواندن مطلب «حقایقی درباره قهوه» در سایت بنیتا غافل نشوید.
منبع: Reader's Digest