در این مقاله اطلاعاتی در مورد تورم لب و همچنین در مورد اینکه این تورم واکنش آلرژیک است یا خیر اطلاعاتی فراهم شده است.
تورم لب چه در مورد لب بالایی یا پایینی یا هردو، افزایش در اندازه و تورم ظاهری است.اگرچه این مشکل به ندرت سبب ایجاد مشکلات اساسی در صحبت کردن و غذا خوردن میشود، تورم لب میتواند نگرانی بسیاری از مردم در مورد ظاهرشان باشد. مواردی وجود دارد که نشان میدهد این نوع تورم ممکن است بخاطر واکنش آلرژیک باشد، بااینحال، اغلب دلایل دیگری برای تورم لبها وجود دارد. .
تورم لبها: واکنش آلرژیک یا نه
نه، موارد خاصی وجود دارد که تورم لبها در کنار واکنش آلرژیک، در نتیجه برخی از دلایل دیگر است. در اینجا علل مختلف برای این وضعیت وجود دارد که واکنشهای آلرژیک یکی از آنها خواهد بود.
Macrocheilia: Macrocheilia یک بیماری است که در آن تورم دائمی لب وجود دارد. این بیماری به طور معمولبه عنوان یکی از نتایج تورم لنفاوی فواصل اتفاق میافتد. اغلب، لب بالا و پایین، هر دو تحت تاثیر قرار میگیرند و لبها بدون هیچ دلیلی متورم میشوند.
Cheilitis Glandularis: وضعیتی است که در آن التهاب خوش خیم غدد زیرمخاطی در لب پایین وجود دارد. بنابراین بزرگ شدن مخاط لب پایین در حال پیشرفت وجود دارد. بنابراین، در این بیماری تنها لب پایین متورم میشود.
آسیب: در صورتی که هر نوع تروما یا آسیبدیدگی در لب وجود داشته باشد، در این صورت یک واکنش التهابی تحریککننده وجود خواهد داشت که منجر به تورم خواهد شد.
سایر علل: سایر علل تورم ناگهانی لب غیر آلرژیک شامل بیماری cheilitis granulomatosa است که با بزرگ شدن سایز لبها شناسایی میشود. شروع این بیماری به طور معمول در ابتدا ناگهانی است، اما بعدا یک دوره مزمن طول میکشد. این بیماری در نهایت سبب بزرگی لب و برگشتن آن میشود. تورم لب همراه با تورم صورت همچنین در سندرم روزنتال- ملکرسن دیده میشود. آنژیودم لب نیز ممکن است منجر به تورم لب شود. واکنشهای آلرژیک به دلیل برخی دیگر از سندرمها نیز ممکن است رخ دهد، اما به ندرت اتفاق میافتد.
چه زمانی تورم لبها یک واکنش آلرژیک است؟
موارد خاصی وجود دارد که در آنها تورم لب ممکن است به علت واکنشهای آلرژیک در بدن باشد. این موارد عبارتند از:
نیش زنبور عسل: تورم لبها ممکن است به عنوان جلوهای از تورم نیش زنبور رخ دهد. دلیل این است که پس از نیش زنبور عسل، بدن شخص سعی میکند تا با مواد حساسیت زا که وارد بدن شدهاند مبارزه کند. این امر منجر به یک واکنش التهابی میشود که باعث آماس و ورمکردن لبها میشود.
واکنشهای آنافیلاکتیک: شرایط خاصی وجود دارد که در آن در شخص ممکن است تورم لب به عنوان یکی از نشانههای شک آنافیلاکتیک ایجاد شود. این امر بیشتر به عنوان یکی از نتایج واکنش شدید آلرژیک به یک دارو است که شخص مصرف کرده است.
کهیر: کهیر یکی از واکنشهای شدید آلرژیک است که بر اثر آن در شخص ممکن است آلرژی تورم لب ایجاد شود. گاهی اوقات، حتی ممکن است به دلیل حساسیت شخص به برخی مواد غذایی باشد که نسبت به آنها حساسیت دارد.
برای کاهش تورم لبها، میتوان برخی آنتیهیستامینهای طبیعی یا دارویی که ممکن است مفید باشند را مصرف کرد. با این حال میگویند که پیشگیری بهتر از درمان است، بنابراین اگر شخصی میداند که نسبت به برخی مواد غذایی یا دارویی حساسیت دارد بهتر است از مصرف آنها اجتناب کند. اگر شخصی شک دارد که آلرژی دارد یا نه میتواند ابتدا یک تست انجام دهد تا از احتمال ایجاد واکنش آنافیلاکتیک جلوگیری کند، و در نتیجه از تورم لب جلوگیری کند. واکنشهای آلرژیک شایعترین دلیل تورمهای ناپایدار در لبها هستند. بنابراین بهتر است از مواد آلرژیزا دوری کرد. بااینحال، اگر کسی تورم لب دارد که مدتها به طول انجامیده و تورم فروکش نمیکند، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کند تا بیماری وی تشخیص و درمان شود.