ماهان شبکه ایرانیان

روستای تاریخی بهجان

روستای زیبای تاریخی بهجان از توابع بخش سیمکان شهرستان جهرم، روستایی بسیار زیبا و و با طبیعتی بسیار دیدنی است که در ۸۵ کیلومتری شهرستان جهرم و ۳۵ کیلومتری میمند فارس قرار داشته و از مرکز استان تا شیراز(از طریق راه ارتباطی میمند فارس) کمتر از ۱۲۰ کیلومتر است.

روستای زیبای تاریخی بهجان از توابع بخش سیمکان شهرستان جهرم، روستایی بسیار زیبا و و با طبیعتی بسیار دیدنی است که در 85 کیلومتری شهرستان جهرم و 35 کیلومتری میمند فارس قرار داشته و از مرکز استان تا شیراز(از طریق راه ارتباطی میمند فارس) کمتر از 120 کیلومتر است.

ارتفاع این روستا از سطح دریا 1271 متر است.

قدمت روستای بهجان به بیش از 1500 سال می‌رسد. با طبیعتی بکر و دست نخورده که جلوه‌ای خاص را به منطقه بخشیده است. با وجود کوهستانی بودن اما آب و هوایی بسیار معتدل و دلپذیر دارد و به همین خاطر انواع و اقسام درختان و گیاهان و محصولات و میوه‌های گرمسیری و سردسیری از خرما و موز گرفته تا برنج و چای و انگور از خاک زرخیز آن به عمل می‌آید.

آب آن از بهترین آب‌های آشامیدنی استان و منابع طلایی آب و وجود چشمه‌ساران متعدد آن علاوه بر جلوه بخشیدن به منطقه باعث تغذیه آب آشامیدنی بخش پشت پر سیمکان نیز شده است. در روستای بهجان، چشمه‌ساری معروف به نام «باغ شهرجن» جاریست که در تابستان به حدی خنک است که به سختی میتوان دست در آن فرو برد و نگه داشت و در زمستان نیز به حدی گرم است که به راحتی می شود استحمام کرد.

عمده‌ی محصول تولیدی بهجان، انار، بنه(پسته وحشی )، الوک(بادام کوهی )، و انواع و اقسام گیاهان دارویی و … است. مغز بنه و مغز الوک که به شکلی کاملا هنرمندانه و طبیعی و بهداشتی توسط زنان هنرمند روستا به عمل می‌آید، حرفه و شغلی پر درآمد جهت زنان روستا و بازار خوبی را در استان فارس فراهم نموده است.

از آنجا که این محصولات، نقش درآمدزایی خوبی برای مردم دارد، به این محصولات تولیدی معروف منطقه(مغز بنه و مغز الوک که هر دو نیز دارای رنگ قهوه‌ای هستند) لقب «طلای قهوه‌ای» داده‌اند.

روستای بهجان، مناطق و اماکن تفریحی بسیار زیبایی دارد که در تمامی فصول سال به ویژه از بیست اسفند تا اواخر اردیبهشت که اوج زیبایی طبیعت همیشه بهاری منطقه است، پذیرای گردشگرانی از استان فارس و سایر استان‌ها و گاه از خارج کشور است.

از جمله‌ی این مناطق دیدنی می‌توان به تنگه‌ی «باغ شهرجن»، «آب سوراخ»، «آسیاب میرزاعلی»، «آسیاب سیدمحمود»، «کوره گچ پزی باغ شهرجن»، «سنگ لعنتی»، «باغات و کومه‌های کوه سور»، «چاه نفت کوه سور»، «آب ریز تنگه‌ی آبریز یا البرز»، «شیخ ابوسلیمان»، «سید معلم»، «طرح سنگفرش خیابان و کوچه‌ها»، «بافت خانه‌ها و محلات روستا» و … اشاره نمود.

آب و هوای دلپذیر، طبیعت بکر و زیبا و دیدنی همراه با مردمانی بسیار میهمان‌نواز و دوست داشتنی همه و همه محیطی مفرح و مصفا را فراهم آورده است، به گونه‌ای که مشهور است که می‌گویند این جا خاکی پر جذبه و سرشار از کشش دارد و کسانی که یک بار به این منطقه قدم بگذارند، محال است که برای بار دوم و سوم و چندم نیز به این روستای زیبا سفر نکنند.

مردم روستا فارسی زبان و شیعه بوده و با گویش بسیار نزدیک به گویش شیرازی‌ صحبت می‌نمایند.

مراسم‌های عروسی، عزاداری محرم، ماه مبارک رمضان، عید نوروز، دامداری و کشاورزی در این روستا هرکدام دارای فرهنگی منحصر به فرد است که ذکر همه آنها در این مجال نمی‌گنجد.

روستای تاریخی بهجان

روستای تاریخی بهجان

روستای تاریخی بهجان

روستای تاریخی بهجان

روستای تاریخی بهجان

روستای تاریخی بهجان

روستای تاریخی بهجان

روستای تاریخی بهجان

روستای تاریخی بهجان

روستای تاریخی بهجان

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی