به گزارش ایسنا به نقل از یودبلیونیوز، بیانیهای از 22 نماینده سازمان دانشگاهها و کنفرانسهای رؤسای ملی از سراسر اروپا خواستار روشن شدن تدارکات برنامه تحقیق و نوآوری اروپا موسوم به "افق 2020" و برنامه "تبادل اراسموس پلاس" بعد از مارس 2019، زمانی که بریتانیا باید اتحادیه اروپا را ترک کند، شدند.
در این بیانیه آمده است: آموزش عالی، تحقیق و نوآوری برای آینده اروپا بسیار مهم است. شرایط مناسب برای همکاری نزدیک و تبادل برای توسعه دانش برای منافع جوامع ما بسیار مهم است. دانشگاهها از رهبران دولتهای مربوطه و کمیسیون اروپا میخواهند تا روند تصمیمگیری و احیانا توافق در مورد ادامه یا عدم ادامه عضویت انگلستان در اتحادیه اروپا و کمک به برنامههای "افق 2020" و "اریسموس پلاس" را تا پایان این برنامهها، تسریع کنند.
گفته میشود تصریح این موضوع اکنون ضروری است، همانطور که کنسرسیوم اروپایی در حال شکل گیری است و پیشنهادات طراحی شده و آماده است تا پس از مارس 2019 ارائه شود. به همین ترتیب، دانشجویانی که این ترم پاییز را به دانشگاه وارد میشوند و گذراندن دورهای در خارج از کشور را به عنوان بخشی از مطالعاتشان برنامهریزی میکنند، میتوانند از سال 2019 به بعد در طرح پویایی "اراسموس پلاس" با شرکای انگلیسی شرکت کنند.
این نتیجه میدهد که زمان شفافیت و حصول توافق در این منطقه مهم فرا آمده است. دانشگاهها باید بدانند که در صورت نیاز هرچه زودتر باید اقداماتی در آینده انجام دهند تا دانشجویان بتوانند رشد کنند و محققان، تحقیقات ابتکاری خود را ادامه دهند.
تحقیق و آموزش عالی در فاز دوم مذاکرات برگزیت مورد بحث قرار خواهدگرفت، که انتظار میرود پس از پایان مرحله نخست بحثها شروع شود.
نشست شورای اروپا در 20 اکتبر 2017 به این نتیجه رسید که پیشرفت کافی برای شروع مرحله دوم انجام نشده است. تاخیر در مذاکرات، عدم اطمینان را که بخش آموزش عالی در آن قرار دارد، گسترش میدهد.
پروفسور "جانت بیر"، رییس مجمع دانشگاههای انگلستان و رییس دانشگاه لیورپول میگوید عدم وضوح باعث ایجاد مشکلاتی برای دانشگاهها میشود.
وی گفت: ما اکنون وارد دورهای میشویم که دانشگاهها باید برنامههای تحقیقاتی، همکاری و تبادل دانشجوی خود را برای سال 2019 نهایی کنند. نیازی فوری برای مشارکت بریتانیا در "برنامه افق 2020" فرای برگزیت وجود دارد. این طرح تاثیر تحقیقات ما را با دسترسی به شبکههای حیاتی، استعداد و بودجه افزایش میدهد. بدون شفافسازی، این خطر وجود دارد که برنامههای مهم تحقیقاتی اروپایی از بین بروند.
دانشجویان امیدوار به تحصیل و ورود به پردیسهای سراسر اروپا در خارج از کشور در سال 2019 نیاز به دانستن این دارند که آیا انگلستان قادر خواهد بود یا نمیتواند در برنامه "اراسموس پلاس" ادامه فعالیت دهد یا خیر. شرکت در برنامه هایی مانند "اراسموس پلاس" دارای مزایای عمده برای دانشجویان، دانشگاهها و کارفرمایان است.
امضاکنندگان این بیانیه همگی روسای دانشگاههای اروپا و مدیران آموزش عالی هستند که عبارتند از:
پروفسور رولف تاراچ، رییس انجمن دانشگاههای اروپا
پروفسور جانت بیر رییس انجمن دانشگاههای بریتانیا
پروفسور جان اسمیت، مشاور مدیران آکادمیهای لهستان(KRASP)
پروفسور هلن دانهتون، رییس هیئت مدیره انجمن آموزش عالی سوئد(SUHF)
پروفسور پیتر دویزنبرگ، رییس انجمن دانشگاههای هلند(VSNU)
پروفسور هرمان ونگوتم، رییس شورای دانشگاههای فنلاند(VLIR)
پروفسور جوزف بودیس، رییس انجمن دانشگاههای مجارستان
پروفسور تیت لند، رییس انجمن دانشگاههای استونی
آرویس بارسوسیکس، رییس شورای دانشگاههای لتونی
پروفسور مایکل اوهنگارتنر، رییس انجمن دانشگاههای سوییس
پروفسور رادلف کروپیل، رییس شورای دانشگاههای اسلواکی
پروفسور آنتونیو امکونها، رییس انجمن ملی دانشگاههای پرتغال(CRUP)
پروفسور دراگان ماروشیچ، رییس شورای دانشگاههای اسلوونی
دکتر جان آتلی بندیکتسون، رییس انجمن دانشگاهی ایسلند
پروفسور جوکو نینیماکی، رییس انجمن دانشگاهی فنلاند(UNIFI)
پروفسور توماس زیما، رییس و مشاور روسای دانشگاههای جمهوری چک
پروفسور ماری ساندلی، رییس انجمن موسسات آموزش عالی نروژ
آندرس بارکلف، رییس انجمن دانشگاههای دانمارک
پروفسور الیور ویتوچ، رییس انجمن دانشگاههای اتریش(UNIKO)
روبرتو فرناندز، رییس و مشاور انجمن روسای دانشگاههای اسپانیا
پروفسور آلفرد ولا، رییس دانشگاه مالتا
و پروفسور ولادیمیر بومباسیرویچ رییس انجمن دانشگاههای صربستان