در هر رابطه‌ی عاطفی طولانی مدت، فراز و نشیب‌هایی وجود دارد که در بعضی مواقع حس شادی و رضایت، و در مواقع دیگر احساس نگرانی از رابطه را به دنبال دارد. تمام این علائم به نظر نامفهوم بوده و حالت انتزاعی دارد. در این مطلب به شما راهکارهایی ارائه خواهیم داد تا از سلامت رابطه‌ی خود اطمینان کافی پیدا کنید.

زمانی که بیمار هستید: اگر بیمار هستید و شریک عشقی‌تان از شما به خوبی مراقبت کرده و دائما نگران حال شماست، رابطه‌ی شما در موقعیت خوبی قرار دارد و او برای شما ارزش قائل است، پس جای نگرانی نیست.

از طرفی دیگر، اگر شریک عشقی‌تان فقط ابراز نگرانی کرده، برای شما آرزوی سلامتی می‌کند و تلاشی برای بهبود حالت‌تان انجام نمی‌دهد، باید در مورد رابطه‌تان نگران باشید زیرا او شما را در شرایط سخت تنها گذاشته و شما از داشتن رابطه با او احساس رضایت نخواهید داشت.

رابطه

مسافرت‌های دو نفره: اگر رفتن به مسافرت با شریک عشقی‌تان احساس خوبی در شما ایجاد می‌کند، علایق و سلایق شما باهم هماهنگ است و در طی سفر سرشار از انرژی مثبت بودید، بنابراین رابطه‌ی شما در مسیر خوبی قرار داشته و برای هر دوی شما احساس ارزشمندی و رضایت به دنبال دارد.

اما اگر شما فردی ماجراجو و جهانگرد هستید و شریک عشقی‌تان به مسافرت و ماجراجویی علاقه‌ای ندارد، یا شیوه‌ی سفر کردن او با شما کاملا متفاوت است؛ مسافرت با چنین فردی، مانند نادیده گرفتن علایق شخصی هر دوی شما و نداشتن احساس است.

رفتن به مهمانی: اگر شما فردی نسبتا اجتماعی و شریک عشقی‌‌تان فردی کاملا اجتماعی است، در موقعیت‌هایی مانند مهمانی‌ها و جمع‌های دوستانه، شریک عشقی شما برای برقراری ارتباط با افرادی که شما قبلا با آن‌ها آشنایی دارید، پیشی گرفته و احساس خوشایندی خواهید داشت، زیرا داشتن این ویژگی در طرفین باعث ایجاد هماهنگی شده و این رابطه برای هر دوی شما ارزشمند خواهد بود.

اگر شریک عشقی شما فردی کناره گیر بوده و از شرکت در مهمانی خودداری کرده و شما را همراهی نمی‌کند، رفتن به آن جمع برای شما آزاردهنده بوده و از رابطه‌تان احساس رضایت نخواهید داشت.

رابطه

سخت‌کوش بودن: در یک رابطه‌ی دو نفره، ممکن است یکی از طرفین، هنگام درگیری شریک عشقی‌اش در اهداف شخصی خود مانند ادامه تحصیل، کار و امتحانات، از او حمایت کند و پشتوانه‌ی محکمی برای او باشد. در این شرایط رابطه‌ی احساسی قوی ایجاد می‌شود.

اما در بعضی مواقع یکی از طرفین درگیر مشغله‌ها و روزمرگی‌های خود شده و توجهی به شریک عشقی خود ندارد که در این شرایط فرد احساس خوشایندی نداشته و رابطه برایش خسته‌کننده می‌شود.

بعضی از زوج‌ها در انجام پروژه‌های تکمیلی تعامل خوبی باهم داشته و همکار خوبی برای هم خواهند بود، اما برخی از زوج‌ها روابط کاری خوبی باهم ندارند.

دانستن این اطلاعات چه کمکی به شما می‌کند؟

  • درک بهتر از شرایط رابطه‌ی خود و احساسی که در رابطه خواهید داشت. شناخت بهتر و بیشتر شریک عشقی در مواقع خاص و نداشتن احساس نگرانی، هنگامی که شریک عشقی‌تان از شما دور است.
  • کمک به ایجاد هماهنگی و تفاهم میان طرفین و یادآور شدن این موضوع که چرا داشتن رابطه با شریک عشقی‌تان برایتان ارزشمند است.
  • شرایط را برای تعامل بیشتر با شریک عشقی‌تان محیا کرده تا روابط احساسی‌تان روند بهتری داشته باشد.
  • اختلافات میان خود را به حداقل برسانید و شرایط تنش‌زا را کاهش دهید.

    رابطه