به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه گفتگوی فرهنگی با موضوع بررسی وضعیت ترانه در شرایط امروز با حضور افشین سیاه پوش ترانه سرا و آهنگساز از آنتن رادیو گفتگو پخش شد.
سیاه پوش در ابتدای این برنامه با بیان تعریفی از ترانه گفت: ترانه کلام عامه فهمی است که در عین ساده نویسی به ساده انگاری نمی رسد یعنی با وجود اینکه طیف وسیعی از مردم به استطاعت فرهنگی خود از آن ترانه برداشت می کنند، درعین حال ترانه سرا این رسالت را دارد که مردم را دچار سطحی نگری نسبت به کلام موزیکال یا ترانه نکند.
وی دلیل استقبال از ترانه سرایی را سهل الممتنع بودن آن دانست و گفت: افراد زیادی وارد این حرفه می شوند و متاسفانه رسانه از آنها استقبال می کند و ترانه مطرح می شود و به عنوان معیار در بین مردم شناخته می شود و به همین دلیل جامعه از شنیدن آثار هنرمندان با سابقه محروم می شود.
این آهنگساز و ترانه سرا با ابراز تاسف از ارجحیت قرار گرفتن سلیقه مردم به کلام موزیکال و مقوله فرهنگ، گفت: ترانه سرا هنرمندی است که باید خط فرهنگی و عاطفی به مردم دهد نه آنکه خود از مردم تاثیر بپذیرد . در این روزها این افراد جامعه هستند که خط فکری به خواننده می دهند.
سیاه پوش در بخش دیگری از سخنانش گفت: این شاعبه که همه می توانند ترانه سرایی کنند بسیار مد شده است و بخش زیادی از این موضوع مربوط به لطمه عاطفی همین افراد است. در واقع آنها مکنونات قلبی خود را بر روی کاغذ می آورند که مورد استقبال عامه قرار می گیرد. اینکه افراد آنچه در دل دارند را بر روی کاغذ بیاورند و با خود زمزمه کنند مشکلی نیست اما معضل زمانی است که این زمزمه ها در بین مردم راه پیدا کند و به عنوان یک ترانه مطرح شود.
این معلم آواز با بیان اینکه تعداد ترانه سراهای متخصص در کشور کمتر از انگشتان دست هستند، گفت: طیف شنیداری محصولاتی که تخصصی نیستند بین 19 تا 21 سال است و سوال اینجاست آیا 40 ساله حق ندارد موسیقی باب میل سطح شعور و فرهنگ خود و مناسب سن خود را گوش کند؟