ماهان شبکه ایرانیان

با حضور معاون پژوهشی وزیر نفت؛

پژوهشکده ازدیاد برداشت در دانشگاه علم و صنعت افتتاح شد

پژوهشکده ازدیاد برداشت با حضور معاون پژوهشی وزیر نفت و در ایام مبارک دهه فجر انقلاب اسلامی ایران در دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه علم و صنعت ایران به طور رسمی افتتاح شد.

پژوهشکده ازدیاد برداشت در دانشگاه علم و صنعت افتتاح شد

به گزارش ایسنا، مهندس بیطرف، معاون پژوهشی وزیر نفت امروز، شنبه 14 بهمن ماه در این مراسم که با حضور رییس دانشگاه، اعضای هیات رییسه و جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، با تبریک ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی و ضمن تاکید بر نقش دانشگاهیان در پیروزی انقلاب و ادامه نقش آفرینی آنها با فعالیت در کانون‌های علمی، پژوهشکده ازدیاد برداشت را رکن مطالعاتی و پژوهشی علمی- صنعتی در حوزه ازدیاد برداشت نفت معرفی کرد و گفت: ایران یک کشور بزرگ نفتی است و مجموع منابع هیدروکربنی آن (نفت و گاز)، مقام اول جهان را داراست.

وی تاکید کرد: باید از این ذخایر بیشترین بهره را ببریم تا بتوانیم از منافع آن برای توسعه و پیشرفت کشور بهره ببریم و آیندگان نیز از آثار و برکات آن بهره‌مند شوند.



معاون پژوهشی وزیر نفت، گفت: حجم کل ذخایر نفت ایران، 720 تا 730 میلیارد بشکه است که با ضریب بازیافت 20 درصدی می‌توان 150 میلیارد آن را استخراج و تبدیل به درآمد ارزی کرد.

وی تصریح کرد: اگر بتوانیم با روش‌های علمی و پژوهشی، به این 20 درصد اضافه کنیم، می‌توانیم به نحو چشمگیری به درآمد کشور اضافه کنیم. به عنوان مثال، اگر فقط یک درصد به ضریب بازیافت ذخایر نفتی کشور اضافه شود، 7.5 میلیارد بشکه نفت بیشتر برداشت و صادر خواهیم کرد که با قیمت امروز، 430 میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور به ارمغان خواهد آورد.



وی افزود: برخی میادین نفتی ما با ضریب 6 تا 8 درصد بازیافت می‌شود که قابل قبول نیست. در کشورهای حاشیه خلیج فارس ضریب بازیافت، بیش از این رقم است.

مهندس بیطرف گفت: علیرغم تنوع موضوعات پژوهشی در زمینه نفت و گاز، اولویت اصلی وزارت نفت، ازدیاد برداشت است و تمام توان علمی ما متوجه همین مساله است.

وی تاکید کرد: ازدیاد برداشت، دور از دسترس نیست؛ بسیاری از شرکتها و موسسات علمی چنین کاری را کرده‌ اند و ما نیز می‌توانیم این هدف را محقق کنیم.



معاون پژوهشی وزیر نفت با ذکر این نکته که باید از 70 سال قبل، پژوهشکده‌های ازدیاد برداشت در کشور راه‌اندازی می‌شد، افزود: وزارت نفت برای توسعه مطالعات و مهندسی در حوزه مخزن، بنا دارد از تمام ظرفیت‌های دانشگاه‌ها استفاده کند و تاکید دارد مراکز و پژوهشکده‌های ازدیاد برداشت در کشور راه‌اندازی شود؛ لذا از همه دانشگاه‌های توانمند خواسته شده به میدان بیایند و قراردادهایی منعقد شده است.

وی در خصوص این قراردادها توضیح داد:  قراردادهای اولیه، فرآیندمحور بود و دانشگاه‌ها خواستار تغییر فرمت آن برای بهبود پرداخت‌ها بودند، لذا قراردادهای برون داد محور تعریف شد که پنج مرحله دارند و مراحل اول و دوم این قراردادها 16 خروجی دارند وبه ازای اتمام هر یک از خروجی‌ها، هزینه‌ها به طرف قرارداد پرداخت می‌شود.

مهندس بی‌طرف تاکید کرد: تنوع ذخایر و چالش‌های هر یک از مخازن باید به طور مجزا مورد توجه قرار گیرد و کار هر دانشگاه، خاص و متفاوت از دانشگاه‌های دیگری است که روی مخازن دیگری کار می‌کنند. در مورد هر مخزن روش ازدیاد برداشت متفاوتی موثر بوده و کارآیی دارد. به عنوان مثال استفاده از روش‌های شیمیایی ازدیاد برداشت در مورد برخی مخازن می‌تواند ده‌ها میلیارد دلار سرمایه برای کشور به ارمغان آورد و لذا باید از روش‌های متنوع پژوهشی استفاده شود.

معاون پژوهشی وزیر نفت با تشکر از اساتید، مدیریت و همکاران دانشگاه علم و صنعت ایران، گفت: این دانشگاه ارتباط خوبی با صنعت داشته و دارد و با توجه به تجارب خود می‌تواند در این عرصه هم جایگاه خود را بیابد.

وی تصریح کرد: در حوزه ازدیاد برداشت باید از تجارب دیگر دانشگاه‌ها استفاده کنیم و خوشبختانه در این زمینه منع چندانی وجود ندارد.

مهندس بی‌طرف خاطرنشان کرد: نوع قراردادهای ما نیز ارزی – ریالی است تا دانشگاه‌ها به راحتی با شرکای داخلی و خارجی همکاری کنند.

به گزارش ایسنا،  دکتر کثیری، مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه علم و صنعت ایران نیز در خصوص هدف‌گذاری جدید دانشگاه برای جذب شرکای تحقیقاتی و کاری دانشگاه در داخل و خارج کشور سخنانی ایراد کرد.

دکتر عصاره، رئیس پژوهشکده ازدیاد برداشت و مدیر دفتر توسعه تعاملات دانشگاه علم و صنعت با صنایع بالا دستی نفت نیز به معرفی این پژوهشکده و تشریح ساختار تشکیلاتی و تجهیزات آزمایشگاهی آن، معرفی گروه‌های مطالعات مخازن و سیالات مخزنی و نیز معرفی شرکای صنعتی دانشگاه در صنایع بالادستی پرداخت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی