افتتاحیهی مسابقات شطرنج زنان جهان، روز جمعه به طور رسمی در تهران برگزار شد و ایران از شنبه میزبان چهلمین دورهی مسابقات شطرنج قهرمانی زنان جهان است که با حضور 63 بازیکن از 27 کشور جهان تا 14 اسفندماه ادامه خواهد داشت. در ادامه گزارش اختصاصی بنیتا را از مراسم افتتاحیه مسابقات شطرنج زنان جهان بخوانید.
مراسم افتتاحیهی مسابقات جهانی قهرمانی شطرنج بانوان عصر روز 22 بهمن ماه در هتل اسپیناس پالاس تهران برگزار شد. در مراسم افتتاحیه، مسعود سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان، ایگور دودان رئیسجمهور مولداوی، کرسان ایلیومژینوف رئیس فدراسیون جهانی شطرنج، محمدرضا داورزنی معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان، فریبا محمدیان معاون امور بانوان وزارت ورزش، مهرداد پهلوانزاده رئیس فدراسیون شطرنج و سایر مسئولان حضور داشتند.
رئیس فدراسیون جهانی شطرنج: ورزشکاران ایرانی جایگاه خوبی در شطرنج دارند
ژیروف رئیس فدراسیون جهانی شطرنج نخستین سخنران این مراسم بود. او طی سخنرانی کوتاهی گفت: زمانیکه ایران درخواست میزبانی را ارائه داد بسیار خوشحال شدم. انتخاب ایران دو دلیل داشت و نخستین دلیل این بود که شطرنج در ایران همهگیر است و در سالهای اخیر ورزشکاران ایرانی در جایگاه خوبی قرار گرفتند. ما صد رویداد را در سال برگزار میکنیم و در ایران هم همه ساله برنامههای خوبی برگزار میشود. ایران تاریخچهی برجستهای در زمینه شطرنج دارد. ایران سال گذشته میزبان گرندپری بود و همچنین فدراسیون ایران مسابقات آقایان را ١٧ سال پیش برگزار کرد. همچنین از وزارت ورزش و فدراسیون شطرنج ایران و همهی کسانی که در برگزاری این اتفاق مهم دخیل بودند تشکر میکنم و برای همه آرزوی موفقیت دارم. همه ما اعضای یک خانواده هستیم و این جا شروع مسابقات را رسما اعلام میکنم.
وزیر ورزش و جوانان: اخیرا با درخواست میزبانی ایران در رشتههای مخلتف برخورد خوبی میشود
سخنران بعدی مراسم، سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان بود. سلطانیفر با اشاره به برجام گفت: بعد از اجرای برجام و توافقات بینالمللی صورتگرفته، رویکرد خوبی نسبت به کشورمان ایجاد شده است. این رویکرد مثبت در عرصههای مختلفی بوده و بخصوص در ورزش بازتاب زیادی پیدا کرده است. اخیرا با درخواست میزبانی ایران در رشتههای مخلتف برخورد خوبی میشود در حالیکه پیش از این تمایلی به میزبانی ایران وجود نداشت. این یک اتفاق مثبت است و قصد داریم از ظرفیتهای موجود برای گسترش آن استفاده کنیم بخصوص در بخش بانوان.
وزیر ورزش در همین زمینه ادامه داد: در بخش بانوان و در رشتههایی که میزبانی آن با ارزشها و فرهنگ ما در تضاد نیست تا حد امکان میزبانی خواهیم گرفت. برای مسابقات زنان جهان هم بیش از 60 ورزشکار به ایران آمدهاند که طی روز 22-23 روز با هم رقابت خواهند کرد.
سلطانیفر با بیان اینکه این میزبانی به رشد ورزش شطرنج در کشور کمک میکند، خاطرنشان کرد: ما میتوانیم از ظرفیتی که در رشتههایی مانند کشتی و وزنهبرداری داریم و اینها جزو چهار تیم اول جهان هستند برای تعامل با دیگر کشورها استفاده کنیم. بدیهی است گسترش تعاملات در ورزش باعث رشد و توسعه خواهد شد.
او همچنین دربارهی کمک مالی به فدراسیون شطرنج برای میزبانی مسابقات زنان جهان گفت: وزارت ورزش تا به امروز بیشتر از سقفی که باید، به فدراسیون کمک کرده است. مسئولان این فدراسیون باید از اسپانسرها برای تامین بخش باقیمانده هزینههای خود استفاده کنند.
رئیسجمهور مولداوی: به ایرانیها تبریک میگویم
رئیسجمهور مولداوی که از علاقمندان به ورزش شطرنج و رئیس فدراسیون شطرج کشورش نیز هست پس از سخنرانی سلطانیفر روی سن آمد و در خصوص برگزاری این رقابتها در ایران نیز صحبت کرد. او گفت: مایهی خوشبختی است که در جمع شما حضور دارم. به مسئولان ایرانی تبریک میگویم که توانستند چنین مسابقاتی را میزبانی کنند. به عنوان رئیس جمهور مولداوی خیلی خوشحالم که در این مراسم حضور دارم و تجربهی شما را میبینم. امیدوارم در روزهای آینده هم فرصت کافی برای حضور در این مسابقات پیدا کنم.
شطرنجباز استرالیایی: بهجز امنیت و رفتار دوستانه چیزی از ایرانیها ندیدم
پس از قرعهکشی و پایان مراسم رسمی، بین ورزشکاران حاضر در مراسم رفته و با سه تن از آنها گفتوگو کردیم. نانسی لِن از کشور استرالیا با خوشرویی به سوالاتمان پاسخ داد. لن در جواب به این پرسش که چه مدت است شطرنج را به صورت حرفهای دنبال میکند گفت: از ده سالگی به این ورزش علاقمند شدم و با شرکت در مسابقات مدرسه به صورت جدی این ورزش را دنبال کردم و با برنده شدن در مسابقات به استادان این رشته معرفی شدم.
نانسی لن/ ورزشکار استرالیایی
لن دربارهی ایران گفت: این اولین بار است به ایران سفر کردهام و این کشور را زیبا میدانم. پیش از سفر بعضی به من میگفتند این منطقه ناامن است اما من بهجز امنیت و رفتار خیلی گرم و دوستانه چیزی از ایرانیها ندیدم. لن در پاسخ به این پرسش که شانس موفقیتش را در این دوره از مسابقات چقدر میداند، گفت: راستش حریفهای قدرتمندی دارم. از کشورهای چین و امریکا رقبای خوبی داریم که همهشان قبلا در مسابقات جهانی موفق بودهاند. برای من مهم است که تا حد توانم در لیست بالا بروم. از حضور در این مسابقات هیجان زدهام.
شطرنجباز هندی: شطرنج ورزش روح است
هاریکا دروناوالی شطرنج باز جوان هندی که در گوشهای از سالن با دوستانش در حال صحبت بود نیز با خوشرویی دعوت ما برای گفتوگو را پذیرفت. دروناوالی گفت: در کشور من هند شطرنج علاقمندان بسیاری دارد و من هم در آن محیط قرار داشتم و با این ورزش آشنا شده و به آن علاقمند شدم. من شطرنج را ورزش روح می دانم و همیشه برایم مانند بازی نشاطآور و شادیبخش بوده.
هاریکا دروناوالی/ ورزشکار هندی
هاریکا دروناوالی/ ورزشکار هندی
دروناوالی درپاسخ به این پرسش که شانس موفقیتاش را در این دوره از مسابقات چقدر میداند گفت: امیدوارم به ردههای بالای رنکینگ صعود کنم.
این ورزشکار هندی ایران را کشوری زیبا توصیف کرد و گفت: ایران کشوری زیباست و خانمهای زیبایی دارد. دوست دارم همه جای این کشور را ببینم اما فکر نمیکنم در این سفر فرصتش را داشته باشم. امیدوارم باز هم به ایران سفر کنم.
با بنیتا همراه باشید و در روزهای آتی گفتوگوی اختصاصی ما با آتوسا پورکاشیان قهرمان شطرنج کشورمان را بخوانید.
آتوسا پورکاشیان/ ورزشکار ایرانی
حواشی:
مراسم افتتاحیه به موقع آغاز شد اما مراسم با برخی ناهماهنگیها و بینظمیها همراه بود.
پذیرایی از مهمانان بسیار ساده و همراه با شیرینی سنتی و چای و قهوه بود.
مجری مراسم خانمی بود که تسلطی بر اجرا نداشت و هنگام قرائت نام میهمانان دچار اشتباه میشد.
از طرف فدراسیون شطرنج به همه شطرنجبازان حاضر در مسابقات هدیهای شامل یک روسری با طرح صفحه شطرنج، یک مانتو با طرح سنتی و جعبهای منبتکاری شده اهدا شد.
با توجه به درگذشت کریستینا یکی از ورزشکارانی که قرار بود در این رقابتها شرکت کند، از فابرینا دختر او توسط وزیر ورزش و جوانان و رئیس فدراسیون جهانی شطرنج تجلیل و قدردانی شد.
سپیده توکلی قهرمان دو و میدانی کشورمان هم در مراسم قرعهکشی مسابقات حضور داشت.
مسابقات شطرنج جهانی بانوان از امروز شنبه 23 بهمن به مدت 23 روز به میزبانی تهران برگزار میشود. فدراسیون شطرنج مبلغ 450 هزار دلار برای برگزاری این رقابتها هزینه کرده است.
اگر دوست داشته باشید میتوانید سری هم به مطلب «قهرمان ووشوی جهان: ما ورزشکاران زن در ایران غریبیم» بزنید.