یکی از بیماری هایی که گاه در صورت شدید بودن می تواند کشنده باشد عفونت کلیه است. ابتلا به عفونت کلیه می تواند در اثر دلایل مختلف ایجاد شود. یکی از علایم عفونت کلیه که از اهمیت ویژه ای برخوردار است احساس خستگی در بدن در طول روز می باشد.
در بعضی موارد عفونت مجاری ادرار به بخش های بالایی دستگاه ادرار سرایت می کند و باعث عفونت کلیه و رحم می شود. عفونت کلیه می تواند به خون را پیدا کند و بیماری های شدید را ایجاد کند. خوشبختانه، عفونت کلیه همیشه با استفاده از آنتی بیوتیک قابل درمان می باشد. علایم عفونت کلیه و روش های درمانی این بیماری را در این مطلب بررسی خواهیم کرد. تا پایان مطلب همراه ما باشید.
کلیه خون را تصفیه کرده و ادرار تولید می کند. دو لوله که رحم نامیده می شوند ادرار را از کلیه به سمت مثانه انتقال می دهند. ادرار از طریق مثانه از بدن خارج می شود. در اکثر موارد عفونت کلیه باعث ایجاد عفونت مثانه می شود. باکتری از طریق پوست اطراف محل ادرار وارد بدن می شود. گاهی اوقات باکتری از مثانه یا محل ادرار خارج شده و به رحم، یک کلیه و یا هر دو کلیه وارد می شود که در نتیجه باعث ایجاد عفونت کلیه می شود. علایم تشخیص عفونت کلیه متفاوت می باشند.
![علایم عفونت کلیه](/Upload/Public/Content/Images/1396/12/19/1729480709v.jpeg)
بررسی علایم عفونت کلیه و روش های مختلف درمانی
وقتی کلیه شما عفونت کرده است بطور کلی احساس ناراحتی می کنید و اغلب اوقات تب، بیماری و کمر درد دارید. شدت علایم عفونت کلیه از خفیف تا شدید و حتی کشنده دامنه دارند. عفونت کلیه اگر به درستی درمان شود معمولا تهدید جدی برای سلامت شما به حساب نمی آید، اما اغلب باعث می شود شما احساس بیماری داشته باشید. اگر عفونت کلیه درمان نشود ممکن است بدتر شود و آسیب های دائمی به بدن شما وارد کند. اغلب علایم عفونت کلیه به سرعت طاهر می شوند.
دلایل ایجاد عفونت کلیه
عفونت کلیه گاهی اوقات بر اثر وجود باکتری ها که معمولا در روده شما زندگی می کنند ایجاد می شود. باکتری می تواند از مقعد یا مجرای ادرار وارد شود و به سمت مثانه، رحم و کلیه های شما حرکت کنند. همچنین باکتری می تواند از طریق جریان خون وارد کلیه ها شود. ممکن است به عفونت کلیه مبتلا شوید اگر:
- کلیه یا مجاری ادرار غیر طبیعی داشته باشید.
- وجود لوله ای که ادرار را از طریق مثانه از بدن خارج می کند.
- مسدود شدن رحم یا کلیه، برای مقال سنگ کلیه یا بزرگ شدن غده پروستات
- حاملگی
- دیابت
- سیستم ایمنی ضعیف برای مثال داشتن ایدز
- عفونت در مجاری ادرار
- بی اختیاری ادرار
![علایم و نشانه های عفونت کلیه](/Upload/Public/Content/Images/1396/12/19/17295305395.jpeg)
علایم عفونت کلیه
علایم عفونت کلیه از شدید تا خفیف متفاوت می باشند.علایم این بیماری ممکن است در چند ساعت یا در طول یک روز ایجاد شوند و شامل:
- درد در شکم، پهلو، پشت
- تب
- احساس مریضی یا حالت تهوع
- سرگیجه
- خستگی
- از دست دادن اشتها
- پوست گرم، مرطوب یا قرمز
![علایم مختلف عفونت کلیه](/Upload/Public/Content/Images/1396/12/19/17295406531.jpeg)
همچنین ممکن است علایم عفونت مجاری ادرار را داشته باشید. این عفونت در رحم و مثانه شما است و علایم ممکن است شامل:
- خون در ادرار
- نیاز اورژانسی به توالت و دفع ادرار به صورت مکرر
- احساس سوزش در هنگام دفع ادرار
![علایم عفونت کلیه خفیف](/Upload/Public/Content/Images/1396/12/19/1729550784m.jpeg)
اگر هر یک از علایم عفونت کلیه را داشتید حتما با پزشک متخصص خود تماس حاصل فرمایید.
روش های درمان عفونت کلیه
خود درمانی
نوشیدن مقدار زیاد مایعات مثل آب بسیار مهم است. یکی از روش های تشخیص کمبود آب بدن بررسی رنگ ادرار می باشد باید بسیار کمرنگ باشد. اما برخی از ویتامین ها و داروها می توانند بر رنگ ادرار شما تاثیر بگذارند، بنابراین این روش همیشه بهترین روش برای بررسی کمبود آب بدن نمی باشد. اگر شما احساس خستگی و یا بطور کلی احساس مریضی می کنید، به مقدار زیاد استراحت کنید.
![علایم و تشخیص عفونت کلیه](/Upload/Public/Content/Images/1396/12/19/1729560872s.jpeg)
مصرف داروهای مختلف
اگر شما نیاز دارید تا دردتان تسکین یابد، می توانید از مسکن هایی مثل پاراکتامول استفاده کنید. قبل از مصرف هر گونه دارویی حتما بروشور آن را بخوانید و اگر پرسشی داشتید از پزشک و متخصص خود مشورت بگیرید. به شما توصیه می شود تا از آنتی بیوتیک ها مصرف کنید و اگر فکر می کنید عفونت کلیه دارید احتمالا باید این مسکن ها و آنتی بیوتیک ها را برای یک تا دو هفته مصرف کنید. مصرف آنتی بیوتیک ها تحت تجویز پزشک بسیار مهم می باشد حتی اگر علایم عفونت کلیه قبل از تمام شدن داروها بهبود یافت باز هم به مصرف آن ها تا پایان دوره تجویز شده ادامه دهید. این امر باعث می شود که عفونت کلیه بازنگردد.
![علایم و درمان عفونت کلیه](/Upload/Public/Content/Images/1396/12/19/1729580091m.jpeg)
درمان در بیمارستان
اگر آنتی بیوتیک ها پس از گذشت 24 ساعت از مصرف آن ها فعالیت خود را آغاز نکردند، برای درمان بیماری عفونت کلیه باید به بیمارستان مراجعه کنید. همچنین ممکن است به رفتن به بیمارستان نیاز پیدا کنید اگر:
- حامله باشید.
- تب بالایی داشته باشید.
- مریض باشید و نتوانید مقدار زیاد دارو مصرف کنید.
- عفونت خونی
- در معرض ابتلا به دیگر بیماری ها مثل دیابت یا ناراحتی های کلیوی باشید.
در بیمارستان، احتمال دارد به استفاده از سروم های وریدی در دست یا بازو نیاز داشته باشید تا مایعات و آنتی بیوتیک به بدن شما وارد شوند.
عمل جراحی
اگر آزمون ها نشان دهند که رحم یا کلیه شما مسدود شده است، اگر برای مثال سنگ کلیه دارید، ممکن است برای درمان آن به عمل جراحی نیاز پیدا کنید.
همانطور که در این مطلب بیان شد عفونت ادرار می تواند باعث ایجاد عفونت کلیه شود پس بهداشت فردی خود را بطور کامل درمان کنید و همواره مقدار کافی آب بنوشید تا از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنید. در صورت تمایل برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با دیگر بیماری ها می توانید به بخش بیماری ها رجوع کنید.