مصر کشوری است آفریقایی که در شمال شرقی این قاره و جنوب دریای مدیترانه و غرب دریای سرخ قرار دارد. همسایگان آن از غرب لیبی، از جنوب سودان و از سمت شمال شرقی که در واقع میشود از سوی شبه جزیره سینا با رژیم اشغالگر و نوار غزه در فلسطین مرز زمینی دارد. پایتخت و بزرگترین شهر مصر، قاهره است. این کشور حدود 40 میلیون نفر جمعیت دارد و زبان رسمی آنها عربی است. این کشور حدود 1 میلیون کیلومتر مربع مساحت دارد که بیشتر آن را بیایان تشکیل داده است. مصر یکی از تمدنهای قدیمی بشری است و آثار باستانی زیادی دارد که باعث میشود پای گردشگران زیادی به آن باز شود. معروفترین و مهمترین اثر دیدنی این کشور، اهرام ثلاثه است که آرامگاههای فرعونها هستند. فرهنگ غذایی مصر از فرهنگهای غذایی خاص است که در ادامه به آن میپردازیم.
فرهنگ غذایی مصر

مصریها دارای فرهنگ غذایی خاصی هستند و با توجه به بافت تاریخی که دارد یکی از مهمترین کشورها در حوزه غذا و خورد و خوراک است. مصریها از ادویه زیادی برای غذاهایشان استفاده میکنند و بیشترین ادویهای که مورد استفاده آنها قرار میگیرد زیره سبز است. آنها همیشه به غذا خوردن اهمیت میدانند و قدمت آشپزی آنها به دوران مصر باستان برمیگردد. آنها از نان و پیاز زیاد استفاده میکردند مخصوصا نانی که با آرد سفید پخته شده باشد. پیاز همچنان از مواد غذایی پر مصرف آنهاست.
آنها بیشتر از سبزیجات ارگانیک درغذاهایشان استفاده میکنند و سبزیهای مصرفیشان را در خانههای خود میکارند و پرورش میدهند و حتی در کنار گوشت نیز یک پشقاب پر سبزی میل میکنند. نان یکی از اجزای اصلی غذاهای مصری را تشکیل میدهد. در سبک آشپزی مصری نان نه تنها جز مخلفات سفره به حساب میآید بلکه برای تامین کربوهیدرات و پروتئین لازم بدن جز رژیم غذایی مردمان این کشور است. نانهای مختلف در تمام وعدههای غذایی آنان مصرف میشود و غذای قشر کارگر و روستاییان آنها بیشتر نان و حبوبات است. همچنین مصریها به جای قاشق و چنگال از نان استفاده میکنند و این یک فرهنگ جا افتاده در این کشور است.
یکی از مهمترین بخشهای غذایی روزمره و آداب معاشرت مصریها نوشیدن چایی است. نوع برخورد آنها با چای تقریبا مانند ایرانیها است. همراه با صبحانه حتما چایی سرو میکنند. بعد از ناهارشان معمولا یک لیوان چایی مینوشند و در دید و بازدیدها ملزمترین چیزی که فارغ از وضعیت اقتصادی و فرنگی میزبان جز پذیرایی محسوب میشود چایی است و مهمان نیز حتما باید یک لیوان چایی را بنوشد.
یکی دیگر از نوشیدنیهای محبوب مصری سوبیا است که یک نوشیدنی سفید رنگ است و مانند شیر برنجی است که به آن طعم دهنده نارگیل اضافه شده باشد.
کافه و رستوران

یکی از معروفترین رستورنهای مصر رستوران Rotoura واقع در طبقه چهاردهم برج قاهره است که این رستوران گردان است و تعداد زیادی از غذاهای مصری و عربی را سرو میکند.
کافه costa یکی از کافی شاپهای معروف مصر است که طبق نظر کسانی که به آنجا سر زدهاند بهترین قهوهها را میتوان در این کافه امتحان کرد و از طعم خوب آن لذت برد.
طرز تهیه بابا غنوج

یکی از غذاهای معروف مصری بابا غنوج یا بابا قانوش است که از بادمجان تهیه میشود و یک غذای خوشمزه و پر طرفدار است و طرز تهیه آن را در اختیار شما قرار خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه بابا غنوج
- 3 عدد بادمجان
- 2 حبه سیر
- 2 عدد لیمو ترش
- 1 قاشق غذاخوری ارده بدون شکر
- 5 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 1 مشت جعفری تازه
- فلفل قرمز به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه بابا غنوج
ابتدا بادمجانها را با استفاده از منقل، گاز یا فر کبابی کنید تا کاملا دودی و خوش عطر شود. برای این کار روی سطح بادمجانها با چنگال چند سوراخ ایجاد کنید، آنها را با پوست روی حرارت قرار دهید و چند بار زیر و رو کنید تا داخلشان کاملا بپزد، سپس بادمجانهای کبابی را کنار بگذارید تا سرد شوند و بتوانید به راحتی پوستشان را بکنید.
حالا بادمجان کبابی، جعفری و سیر را داخل غذاساز ریخته و ترکیب کنید تا جعفری و سیر کاملا خرد و با بادمجان مخلوط و یکدست شوند.
ارده بدون شکر، لیمو ترش، روغن زیتون، نمک و فلفل را با هم خوب مخلوط کنید و مخلوط بادمجان را روی آنها بریزید و هم بزنید. مقدار فلفل، ارده و روغن زیتون این غذا کاملا به سلیقه شما بستگی دارد.
آنچه در تهیه این غذا اهمیت دارد بدون شکر بودن ارده و کبابی شدن بادمجان است.
بابا غنوج در کشورهای مدیترانهای با نان پیتا سرو میشود اما شما میتوانید آن را با نان لواش هم نوش جان کنید.