اقتصادآنلاین - مریم علیزاده؛ تمام نماگرهای بورس تهران پس از 9 روز صعود پیاپی سرانجام به بهانه تصمیم دولت مبنی بر اینکه دلار شرکتهای گروه فلزی، معدنی و پتروشیمی در سامانه نیما عرضه شود، وارد فاز استراحت شد. این در حالی است که در 9 روز کاری گذشته شاهد سقف شکنیهای تاریخی دماسنج تالار شیشه ای بودیم.
روز گذشته و با انتشار خبری مبنی بر راه اندازی بازار ثانویه ارزی، هیجان مثبتی بین گروههای فلزی-معدنی و پتروشیمی و پالایشی بوجود آمد. اما با گذشت زمان و انتشار خبر دیگری مبنی عرضه ارز حاصل از صادارت این گروهها در سامانه نیما، اقبال سهامداران از این گروهها چرخید.
البته گفتنی است پس رشدهای خیرکننده شاخص در روزهای اخیر کارشناسان منتظر اصلاح کوتاه مدت قیمتها بودند. چراکه این اصلاح می تواند فرصت خرید مناسب در نمادهای قوی و دلاری ایجاد کند. اما این فرصت بیشتر در گروه پالایشی ایجاد شده و می توان افزایش قیمت درر روزهای آتی را برای گروه های نفتی متصور بود.
در مجموع تا کنون شاخص کل با عقبگرد 1718 واحدی در ارتفاع 113 هزار و 465 واحد قرار دارد. شاخص هم وزن اما ریزش کمتری را تجربه کرده و با افت 174 واحدی به رقم 18 هزار و 962 واحد رسیده است. تا کنون بیش از یک میلیارد و 113 میلیون ورقه بهادار به ارزش 360 میلیارد تومان دادوستد شده است که از این میزان 330 میلیارد تومان به معاملات خرد سهام و حق تقدم در بورس اختصاص داشته است.
در بین نمادهای بورس، «فولاد»، «فملی» و «کگل» تا کنون بیشترین افت را به شاخص تحمیل کرده اند. در فرابورس هم وضعیت مشابه بورس به پیش می رود و آیفکس با عقبگرد 20 واحدی در محدوده یک هزار و 296 واحد قرار دارد. در این بازار نیز تا کنون بیش از 508 میلیون ورقه بهادار به ارزش 166 میلیارد تومان دادوستد شده است که از این میزان 128 میلیارد تومان به معاملات خرد سهام و تقدم در فرابورس اختصاص داشته است. همچنین معاملات منفی «مارون»، «هرمز» و «ذوب» مجموعا 15 واحد آیفکس را عقب کشیدند.