به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، دور جدید مذاکرات پاکستان و افغانستان برای صلح قرار بود بیست و هفتم بیست و هشتم ژوئن - چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته - به میزبانی اسلام آباد برگزار شود که این مذاکرات به تعویق افتاد.
در مذاکرات قرار بود، «ناصرخان جنجوعه» مشاور امنیت ملی پاکستان و «عمر زاخیلوال» سفیر افغانستان در پاکستان به عنوان مقام های دو کشور حضور یابند که این نشست با استعفای ناصرخان جنجوعه در همان روز به تعویق افتاد. البته مذاکرات یاد شده روز (جمعه) با حضور 'زاخیلوال' سفیر افغانستان در پاکستان برگزار شد.
به گزارش روزنامه جنگ پاکستان، اسلام آباد و کابل پس از این نشست بر اهمیت تبادل اطلاعات محرمانه میان دو کشور تاکید کردند.
این بیانیه می افزاید، به منظور پیشرفت روند صلح و آشتی در افغانستان، دولت و طالبان باید کمی از خود انعطاف نشان دهند.
روزنامه «جنگ» نوشت: در این بیانیه مشترک طرف افغان اعلام کرد که سیاست های امنیتی پاکستان برگرفته از دشمنی با هند است و نیاز به بازبینی دوباره دارد و این نگاه سبب شده که تجارت دوجانبه اسلام آباد و کابل که به چهار میلیارد دلار رسیده بود، طی چند ماه گذشته به یک میلیارد دلار کاهش یابد.
در این بیانیه همچنین از طرف پاکستانی خواسته شده تا نگرانی های افغانستان را در امور تجاری رفع کند.
در این بیانیه آمده است: روابط دوجانبه پاکستان و افغانستان طی ماه های اخیر به علت کنترل اظهارات مقامات دولتی علیه کشور مقابل، بهبود یافته است و دو کشور باید این شیوه را ادامه دهند.
مقامات پاکستان و افغانستان خاطرنشان کردند که همکاری امنیتی و تبادل اطلاعات محرمانه نقش مهمی در بهبود اوضاع امنیتی در دو کشور دارد. آنان همچنین بر نیاز به برگزاری نشست های مشترک مقامات امنیتی دو کشور تاکید کردند.
البته رییس جمهوری افغانستان روز (شنبه) با پایان زمان آتش بس یکطرفه دولت با طالبان، دستور آغاز عملیات نیروهای دولتی علیه این گروه را صادر و اعلام کرد که برای نخستین بار کابل با اسلام آباد در مورد طالبان به توافق کتبی رسیده اند اما به مفاد این توافق اشاره نکرد.
محمد اشرف غنی روز شنبه در یک نشست خبری در کابل گفت که توافق کتبی با مقامات پاکستان بر سر حل اختلافات و هماهنگی رویکردهای دو کشور در رابطه با طالبان حاصل شده و باید این توافق با جدیت دنبال شود.
وی گفت و گو را تنها راه حل موجود برای رفع مشکلات میان افغانستان و پاکستان دانست و افزود: این که پس از حل مسئله طالبان و رسیدن به صلح، باید با پاکستان چگونه روابطی داشته باشیم هم مهم است و این موضوعی است که باید به صورت اساسی از راه مذاکره روشن و مدون شود.
رئیس جمهوری افغانستان گفت که در مذاکرات با پاکستان استقلال و تمامیت ارضی را در نظر داشته و با آن کشور وارد گفت و گو شدیم و از طرف دیگر افغانستان باید سودمندی خود را برای رفع نیازها و تامین منافغ پاکستان ثابت کند.
وی افزود، پاکستان اکنون به 75 هزار مگاوات برق نیاز دارد که تولید آن در داخل پاکستان امکان پذیر نیست و این برق باید از مسیر افغانستان از کشورهای آسیای میانه به پاکستان برسد و اکنون منافع دو کشور می تواند باعث پایداری ثبات همکاری منطقه ای شود.
اشرف غنی درباره گفت و گوهای صلح با طالبان و آتش بس یک طرفه اعلام کرد که این کار توانایی ویژه ای لازم داشت و برای اعتماد سازی و آغاز کار ضروری ه نظر می رسید، زیرا روند صلح در بن بست بود و برای پایان جنگ باید از یک جایی آغاز می کردیم و دولت این خلاقیت را به خرج داد و در مدیریت آتش بس نیز موفق بود.
وی گفت که برای آغاز گفت و گوهای صلح و بوجود آوردن اجماع کلی در سطح کشور و علمای منطقه و جهان اسلام عملکردی موفق داشتیم و در حال حاضر گروه طالبان در مقابل علمای جهان اسلام قرار دارند.
رئیس جمهوری افغانستان تصریح کرد که طالبان اکنون در مقابل خطیبان و عالمان دینی مسجد الحرام، علمای اندونزی، پاکستان و افغانستان قرار دارند و باید پاسخ دهند که با کدام مجوز شرعی و عقلی می جنگند و دولت کار خود را دراین ارتباط خوب انجام داده است.