ماهان شبکه ایرانیان

نگرانی از شوک نفتی نوامبر

دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا روز یکشنبه در گفت‌وگویی اختصاصی با فاکس‌نیوز اعتراف کرد سیاستش برای رویارویی با ایران و خروج از برجام، عامل بروز مشکلاتی برای امریکا شده است.

نگرانی از شوک نفتی نوامبر

 افزایش قیمت نفت خام در بازارهای جهانی به دلیل نگرانی کشورهای جهان از اثر تحریم‌های امریکا علیه ایران، ممکن است باعث شود جمهوری‌خواهان هوادار ترامپ، اکثریت خود را در انتخابات ماه نوامبر کنگره از دست بدهند. طی هفته‌های گذشته، افزایش قیمت نفت خام در بازارهای جهانی باعث بالا رفتن قیمت سوخت در خاک امریکا شده است، موضوعی که به نوشته رویترز «باعث سر درد برای دونالد ترامپ شده است. »

ترامپ که امیدوار است انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره در پاییز سال جاری بتواند اکثریت جمهوری‌خواهان هوادار او را در سنا و مجلس نمایندگان حفظ کند، از افزایش قیمت نفت خام و اثر آن بر افکار عمومی امریکا احساس خطر می‌کند. نفت خام در بازارهای جهانی طی هفته گذشته با رشد قیمت مواجه شده است و به نزدیک 80 دلار در هر بشکه رسیده و قیمت سوخت را در جایگاه‌های سوخت خصوصی امریکا افزایش داده است. ترامپ اصرار دارد که صادرات نفت خام ایران باید با بازگشت تحریم‌های ثانویه امریکا در ماه آبان به صفر برسد و همزمان عربستان سعودی و کشورهای دیگر عضو اوپک باید حذف نفت خام ایران از بازار جهانی را جبران کنند.

فشار دو میلیون بشکه‌ای به ریاض

ترامپ با اشاره به اثر تحریم‌ها بر خروج نفت ایران از بازارهای جهانی گفت: «فراموش نکنید که یکی از عواقب منفی توافق ایران این بود که یک بخش بزرگی از نفت را از دست می‌دهیم و آنها [عربستان سعودی] باید آن را جبران کنند. فکر می‌کنید بزرگ‌ترین دشمن آنها کیست؟ ایران! خب، وقتی به این فکر کنید، ایران بزرگ‌ترین دشمن آنهاست و آنها هم مجبورند که این کار را بکنند.» ترامپ چند روز پیش در پیامی در توییتر خود نوشته‌بود که پادشاه عربستان در گفت‌وگوی تلفنی با او پذیرفته که تولید نفت خود را 2 میلیون بشکه در روز افزایش دهد. هرچند این ادعای ترامپ با تردید کارشناسان مواجه شد که معتقد بودند عربستان چنین ظرفیت مازادی برای تولید ندارد. ساعاتی بعد از توییت دونالد ترامپ، کاخ سفید در بیانیه‌ای در مورد جزییات گفت‌وگوی تلفنی رییس‌جمهور امریکا با پادشاه عربستان، ادعای ترامپ را اصلاح کرد و از قول سلمان بن عبدالعزیز نوشت که «عربستان در صورت نیاز آماده افزایش تولید نفت خام خود است. » با این حال روز یکشنبه رییس‌جمهور امریکا بار دیگر تاکید کرد که از عربستان می‌خواهد تا کمبود نفت را بر اثر کاهش ادعایی صادرات نفت خام ایران، به ازای کمک امریکا در رویارویی ریاض با تهران، جبران کند. ترامپ در این مصاحبه گفت: «من رابطه بسیاری صمیمانه‌ای با پادشاه عربستان، ولیعهد این کشور و اطرافیان آنها دارم و قطعا آنها تولید خود را افزایش خواهند داد. »

حمله به اوپک

ترامپ که به نظر می‌رسد به‌شدت نسبت به افزایش قیمت نفت خام در بازارهای جهان و اثر آن در افکار عمومی امریکا نگران است در این مصاحبه گفت: «من صد در صد اطمینان دارم که اوپک در قیمت‌ها دخالت می‌کند. باید این کار را متوقف کنند، چرا که ما از آن کشورها حفاظت می‌کنیم، بسیاری از آنها، اوپک در قیمت‌ها دستکاری می‌کند و هفته گذشته بر خلاف انتظار ما افزایش بسیار کمی در تولیدشان داشتند. به نظر من حداقل باید 2 میلیون بشکه دیگر به تولید نفت‌شان اضافه کنند، چرا که نمی‌خواهیم اتفاقی بیفتد.» اصرار ترامپ به افزایش دو میلیون بشکه‌ای در تولید نفت در شرایطی است که عربستان سعودی در شرایط حاضر نزدیک به 10 میلیون بشکه نفت در روز تولید می‌کند و کارشناسان معتقدند که این کشور ظرفیت مازادی بسیار کمتر از 2 میلیون بشکه دارد و تاکنون به رکورد 12 میلیون بشکه نفت در روز نرسیده است.

اروپا را هم تحریم می‌کنم

ترامپ که طی ماه‌های گذشته با اعمال تعرفه‌های تنبیهی علیه واردات مواد اولیه از اروپا، عملا جنگی تجاری علیه متحدان خود آغاز کرده است، در مصاحبه با فاکس نیوز تاکید کرد: «اگر کمپانی‌های اروپایی تحریم‌های امریکا علیه ایران را رعایت نکنند، آنها را تحریم می‌کنیم. » ترامپ در شرایطی این سخنان را مطرح می‌کند که دولت‌های اروپایی وعده داده‌اند بسته اقتصادی جبرانی برای حفظ منافع اقتصادی و تجاری ایران بعد از خروج امریکا از برجام و بازگشت تحریم‌ها در اختیار تهران قرار دهند. ترامپ که به تازگی در اجلاس گروه 7 با موضع‌گیری‌های خود علیه تجارت آزاد باعث ایجاد نگرانی در میان متحدان اروپایی‌اش شده‌بود، در آستانه سفرش به بروکسل برای شرکت در نشست سران ناتو بار دیگر به اتحادیه اروپا حمله کرد و گفت: «اتحادیه اروپا احتمالا به اندازه چین در تجارت با ما بد است. فقط فرقش این است که اقتصاد کوچک‌تری محسوب می‌شود. کاری که با ما می‌کنند وحشتناک است. فقط به وضعیت صادرات خودرو نگاه کنید. مرسدس‌های‌شان را به اینجا می‌فرستند، اما خودروهای ما را وارد نمی‌کنند. ببینید با کشاورزان ما چه کرده‌اند، آنها محصولات کشاورزی ما را وارد نمی‌کنند. » ترامپ در مورد توافق تجارت آزاد امریکای شمالی (نفتا) هم تاکید کرد که قصد ندارد تا پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره در ماه نوامبر به هیچ توافق دایمی با مکزیک و کانادا تن بدهد. دو همسایه امریکا از سیاست‌های دولت ترامپ برای تغییر توافق نفتا بسیار ناخرسند هستند و با اعمال تعرفه‌های جدید تجاری بر واردات آلومینیوم و فولاد، بر خلاف مفاد این توافق، هر دو کشور نسبت به واردات از امریکا تعرفه‌های تلافی جویانه وضع کرده‌اند.

منبع: اعتماد

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان