به گزارش خبرنگار مهر، کاخ سعدآباد یک مجموعه تاریخی و فرهنگی مهم در شهر تهران است که همیشه در ایام تعطیلات رکورد بیشترین بازدید کننده را دارد. کاخی که برای دیدن آن باید چند روز زمان گذاشت تا بتوان تمام موزه هایی که در این مجموعه قرار دارد را بازدید کرد. اما برای دیدن این کاخ محدودیت های زمانی وجود دارد. در برخی از ایام برنامه های نهاد رباست جمهوری موجب می شود تا این کاخ به روی مردمی بسته شود که از تعطیل بودن آن بی آگاه بوده اند. اگر کسی اهل فضای مجازی باشد متوجه می شود که چه روزی به صورت ناگهانی این کاخ موزه تعطیل است وگرنه پست درهای بسته می ماند.
مجموعه کاخ سعدآباد در سال 94 و 95 رکورد تعطیلی ها را زد. ریاست جمهوری هر ماه چند بار دیدار مهمی با رئیس جمهور کشورهای دیگر داشت و این دیدارها را در کاخ سعدآباد برگزار می کردند. فضای محیطی و سرسبز، تاریخی و امن کاخ سعدآباد این شرایط را فراهم می کرد تا ریاست جمهوری دیدارهای مهم خود را در این مکان برگزار کند آن قدر که حتی تفاهمنامه ها نیز اینجا بسته می شد. بسیاری از روسای جمهور در این کاخ رفت و آمد کردند اما این رفت و آمدها در زمانی انجام می گرفت که در آن روز کاخ به روی مردم بسته می شد. هنوز هم هر از گاهی با اینکه این دیدارها کمتر شده اما همچنان دیدارهای مهم سیاسی در این کاخ که محل بازدید گردشگران است انجام می شود.
پیش از این مسئولان میراث فرهنگی نیز به تعطیلی های مداوم کاخ سعدآباد اقرار کرده بودند و به فکر حل این مشکل افتادند. برخی تصور کردند که یک مدیر سیاسی می تواند این مشکل را حل کند. پس ریاست کاخ سعدآباد را بیوک میرزایی فرماندار شهریار به عهده گرفت. البته در این راستا خبرنگاران اعتراض کردند که ارتباط مدیریت یک مجموعه تاریخی و فرهنگی با سوابق وی در چیست که محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی این طور توجیه کرد و این انتصاب را به حل مشکل تعطیلی کاخ ربط داد. طالبیان گفت: هر ماه چند روز پیش میآمد که سعدآباد تعطیل میشد. بخصوص بعد از برجام که مقامات کشورهای مختلف به ایران میآیند، به دلیل برگزاری مراسم تشریفات برخی روزها سعدآباد تعطیل میشود. به همین دلیل، مسأله تعطیلی مجموعه سعدآباد در حال حاضر اولویت سازمان میراث فرهنگی است. رئیس سازمان میراث فرهنگی، دنبال یک شخصی بود که بتواند با مقامات و دستگاه های که مسئول حفاظت و تشریفات ریاست جمهوری هستند، مذاکره کند ما نتوانستیم در حوزه میراث فرهنگی کسی را که بتواند این کار را انجام بدهد، به آقای سلطانی فر(رئیس اسبق سازمان میراث فرهنگی) معرفی کنیم. در نتیجه برای اینکه بتوانیم جلوی تعطیلی سعدآباد را بگیریم، ایشان، آقای موسوی را به مدیریت سعدآباد منصوب کردند.
با اینکه میرزایی مدت زمان زیادی ریاست کاخ را بر عهده نداشت و قاعدتا نمی توانست نقشی در تغییر ایده پذیرایی از مهمانان خارجی در سعدآباد داشته باشد اما هنوز هم این روند ادامه دارد و همچنان مهمانان نهاد ریاست جمهوری در کاخ پذیرایی می شوند و همین دلیل همه مجموعه تعطیل می شود. درحالی که همان زمان هم گفته شده بود باید تدبیری برای پذیرایی از مهمانان در بخشی از کاخ اندیشیده شود.
پیرو این موضوع، علی اصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی که موافق این اتفاق است به خبرنگار مهر می گوید: کاخ سعدآباد یک داشته فاخر برای کشور است. نهاد ریاست جمهوری هر روزاز این کاخ استفاده نمی کند. مهمانان خارجی سطح بالا را به این کاخ دعوت می کنند که اتفاق خوبی است تا این داشته را به آنها هم معرفی کنیم. یکی از کارهای ما این است که سعدآباد به عنوان موزه به خارجی ها معرفی شود و میراث فرهنگی و داشته های خود را به آنها معرفی کنیم . همیشه مهمانان خارج از روسا و مهمانان سطح بالای خارجی بوده اند زمانی که رئیس جمهور و مقامات ایران هم به کشورهای دیگر سفر می کنند آنها هم تلاش می کنند تا بهترین داشته هایشان را به معرض نمایش بگذارند این اتفاق خوبی است. مگر ما چند بار در سال مهمان خارجی در تراز پذیرایی در کاخ سعدآباد داریم.
وی درباره اینکه چرا بخشی از فضای کاخ و جنگل سعدآباد برای استقبال از مهمانان ریاست جمهوری در نظر گرفته نمی شود تا شاهد تعطیلی کل مجموعه نباشیم می گوید: بالاخره باید بخش های امنیتی را نیز در نظر بگیریم اگر حادثه ای اتفاق بیفتد، آبروی کشور ما در معرض خطر قرار می گیرد. در آن صورت ما آبرویمان را وسط گذاشته ایم.