ماهان شبکه ایرانیان

دبیر ستاد ملی صبر در گفت‌وگو با میزان تاکید کرد

استفاده از ظرفیت نخبگان علمی برای موضوعات صبر/ عضویت بیش از ۱۵ هزار نفر در بخش ویژه همیاران صبر/ امسال سال عملیات و شکوفایی ستاد صبر است

دبیر ستاد ملی صبر با بیان اینکه امسال سال عملیات و شکوفایی این ستاد است بر استفاده از ظرفیت نخبگان علمی کشور و اقدامات پژوهشی و علمی برای پرداختن به موضوعات صبر تاکید کرد.

استفاده از ظرفیت نخبگان علمی برای موضوعات صبر/ عضویت بیش از 15 هزار نفر در بخش ویژه همیاران صبر/ امسال سال عملیات و شکوفایی ستاد صبر استامید محبی دبیر ستاد ملی صبر در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان در رابطه با لزوم توسعه فرهنگ صلح و بخشایش اظهار کرد: در راستای تاکیدات و دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب در مورد آسیب‌های اجتماعی و کلام صریح ایشان خطاب به دستگاه‌ها و نهادها، مبنی بر ضرورت انجام کار‌های فوق‌العاده، تلاش مضاعف و نقش‌یابی و نقش‌آفرینی برای تعدیل این آسیب ها، ستاد ملی صبر (مخفف صلح، بخشایش، رضایت) از سال 1395 در معاونت فرهنگی قوه قضائیه تشکیل شده است.

وی گفت: اگرچه آسیب‌های اجتماعی علل گوناگونی دارند اما از این میان می‌توان خشم، پرخاشگری و انتقام‌جویی را به عنوان عللی بنیادی برشمرد. فقدان یا ضعف روحیه و اخلاق حسن کظم، عفو و خویشتنداری، از عوامل اصلی افزایش رفتار‌های خشونت‌آمیز و انتقام‌جویانه هستند. از این رو ستاد ملی صبر با تلاش گسترده برای تحقق فرامین رهبر معظّم انقلاب و همچنین ترویج مفاهیم متعالی فوق در جامعه، فعالیت خود را دنبال می‌کند.

این مقام مسئول بیان کرد: این ستاد آموزه‌های دینی والایی مانند آیه مبارکه ﴿الَّذِینَ یُنْفِقُونَ فِی السَّرَّاءِ وَالضَّرَّاءِ وَالْکَاظِمِینَ الْغَیْظَ وَالْعَافِینَ عَنِ النَّاسِ وَاللَّهُ یُحِبُّ الْمُحْسِنِینَ﴾ یا حدیث مبارک نبوی (منقول در معراج السعاده مرحوم علّامه نراقی) را سرلوحه نگرش خود قرار داده است که در آن پیامبر مکرم (ص) حق بخشایش خطایا را به عنوان نخستین حق و نیز حق پذیرفتن عذرخواهی و در جایی دیگر میانجی‌گری را از حقوق مؤمنین بر یکدیگر برشمرده‌اند. همچنین ستاد ملی صبر تلاش می‌کند، از این مضامین الهی به منظور چاره‌جویی و تعدیل آسیب‌های گوناگون اجتماعی، با استفاده از ظرفیت پژوهشی متخصصین دلسوز و متعهد علوم اسلامی و انسانی، به صورت عملیاتی و میدانی بهره گیرد.

محبی ادامه داد: راهبرد این ستاد در فعالیت‌های اقناعی-ترویجی خود، استفاده از محتوا، شکل و ابزارهای ارتباطی غیرکلیشه‌ای، غیراندرزگونه و جوان‌پسندی است که خود، حاصل پژوهش‌های کاربردی در زمینه علوم اسلامی، انسانی و فناوری اطلاعات هستند. برای اجرایی کردن این راهبرد، کوشیده‌ایم از همه ظرفیت‌های حقیقی و مجازی در دسترس استفاده کنیم. در واقع وجه تمایز فعالیت‌های ستاد ملی صبر، طراحی عملیات فرهنگی و رسانه‌ای گسترده، برای نهادینه‌سازی نفس روح بخشایش‌گری، صبوری، کظم و رأفت‌محوری در شمار کثیری از مردم می‌باشد.

دبیر ستاد صبر افزود: تلاش ستاد، ایجاد این حس در همه اقشار، به ویژه جوانان است که با افتخار از متصف بودن به صفات ارزشمند کظم، صبر و گذشت، به عنوان فضائل اخلاقی و انسانی خود یاد کنند و مانند تلاشی که نسل جوان برای بروز و نمایش سایر ویژگی‌های مطلوب خود در عرصه فضا‌های واقعی و مجازی به خرج می‌دهد، به درجه‌ای از نهادینه‌سازی، نائل شویم که ویژگی‌های حسنه فوق نیز به همان میزان برای آنان مهم و قابل نمایش گردد.

وی بیان کرد: اهم این فعالیت‌ها، در سه زمینۀ جریان سازی، پویش‌سازی و الگوسازی، خلاصه می‌گردد. تشکیل فعالانه ستاد‌های استانی صبر در همه استان‌ها، راه‌اندازی سامانه ملی صبر برای کمک به زندانیان و خانواده‌های نیازمند زندانیان، برگزاری نخستین همایش ملی صبر با حضور مسئولان قوای سه گانه از جمله معاون اول قوه قضاییه و معاون اول رئیس جمهوری به منظور تجلیل از بزرگان و فعالان صلح و صبر کشور و نیز همگرایی میان قوا و قومیت‌ها، برگزاری مراسم‌ها و همایش‌های استانی صلح و صبر در سراسر کشور با هدف تجلیل از فعالان عرصه صلح و گذشت اعم از صاحبان حقی که کریمانه از حق‌شان همچون خون عزیزشان گذشت کرده‌اند یا بزرگان صلح و صبر استان‌ها و نهایتاً قضات فعال در زمینه صلح و سازش و همچنین پیشرو در صدور آرای نوین و جایگزین حبس، راه‌اندازی 6 کمیته تخصصی در ستاد مرکزی با حضور نخبگان و فرهیختگان و نیز مسئولین محترم و دلسوز دستگاه‌ها و نهاد‌های متعدد کشور، ترویح خلاقانه گرافیکی و بصری مفاهیم صبر به طور گسترده در سطح شهر تهران با همکاری سازمان زیباسازی شهرداری تهران و نیز استفاده از ظرفیت نخبگان علمی کشور و اقدامات پژوهشی و علمی برای پرداختن به موضوعات صبر (صلح بخشایش رضایت) از منظر علوم مختلف نظیر، معارف اسلامی، علوم ارتباطات، جامعه شناسی، حقوق، روانشناسی و چاپ کتاب مجموعه مقالات علمی-پژوهشی صبر برخی از اقدامات ستادملی صبر در یک سال گذشته بوده است.

محبی تصریح کرد: راه اندازی بخش ویژه همیاران صبر که تاکنون بیش از 15 هزار نفر به عضویت آن در آمده اند؛ همکاری فرهیختگان مذهبی، علمی، فرهنگی و ورزشی تحت عنوان سفیران صبر که با تولیدات ویدئویی و سایر روش‌های رسانه‌ای و فرهنگی در ترویج فرهنگ صلح و صبر، فعالانه ما را یاری کرده‌اند، تعامل با برنامه‌های پرمخاطب صداوسیما به منظور ترویج فرهنگ صبر (صلح بخشایش رضایت) از جمله برنامه پرطرفدار ماه عسل، ایجاد پویش‌های متعدد مردمی در شبکه‌های اجتماعی نظیر #من_میبخشم و #صبورم با همکاری اهالی فرهنگ و هنر و افراد تاثیرگذار و فرهیخته علمی و مذهبی، طراحی و اجرای پویش میدانی "صبورم" با همکاری جمعیت هلال احمر در تعطیلات عید نوروز به منظور کاهش تصادفات و کشته‌های جاده‌ای و همچنین جلسات متعدد تخصصی و کارشناسی با نهاد‌ها و دستگاه‌های مختلف اجرایی و نهایتاً طراحی برنامه‌ها و طرح‌های عملیاتی و اجرایی برای تعامل و اجرای مشترک در سال 97  از دیگر اقدامات چندماهه اخیر فعالیت ستاد ملی صبر بوده است.

وی خاطرنشان کرد: به طور مثال راه‌اندازی خیابان‌های صبر با همکاری دادگستری‌ها و شهرداری‌های سراسر کشور که می‌تواند به لحاظ فرهنگی تمرینی عینی بوده و تاثیر بسیار مطلوبی بر روی اصلاح رفتار‌های پرخاشگرایانه ما شهروندان داشته باشد از جمله اقدامات پیش روست که جلسات فنی و کارشناسی آن برگزار و ان‌شاالله با همکاری مشترک ستاد ملی صبر و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور در سال جاری در سراسر کشور اجرایی می‌گردد.

دبیر ستاد ملی صبر گفت: در پایان برخود فرض می‌دانم صمیمانه از همه همکاران، نهادها، دستگاه‌ها و دوستانی که دلسوزانه با ستاد ملی صبر همکاری داشته و دارند و با شرکت در جلسات تخصصی کارگروه‌ها، طرح‌های تخصصی و مطلوبی را برای ترویج فرهنگ صلح و صبر طراحی و تدوین نمودند، تشکر کنم و امیدوارم با سلسله تجربیات اندوخته شده در سال گذشته و نیز طرح‌های اجرایی و عملیاتی تدوین شده در ستاد ملی صبر که دستگاه‌های اجرایی خود در طراحی آن نقش فعالانه داشته اند؛ امسال سال شکوفایی و عملیات ستاد ملی صبر باشد.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی