به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، عبدالسلام ضعیف سفیر سابق طالبان تصریح کرد، طالبان بیش از جنگ به یک دیپلماسی قوی و استراتژی فراگیر در افغانستان نیاز دارد که احترام جهانیان را کسب کند.
وی افزود: دیپلماسی موفق این گروه میتواند به برقراری صلح و ثبات در افغانستان بیانجامد.
ضعیف اظهار داشت: اگر گره کنونی در افغانستان به جای جنگ از طریق دیپلماسی باز شود در کنار ثبات باعث شکوفایی اقتصاد در افغانستان و منطقه خواهد شد.
طالبان بارها از آمریکا خواسته تا درباره خروج مسالمت آمیز نیروهای خارجی از افغانستان با این گروه مذاکره کند اما مقامات آمریکایی از مذاکره با این گروه خودداری کردهاند.
اخیرا گزارشهای ضدو نقیضی از آمادگی آمریکا برای آغاز مذاکرات مستقیم با طالبان منتشر شده است که از نظر برخی از کارشناسان ممکن است جنگ تبلیغاتی علیه طالبان باشد.
روز گذشته رسانههای غربی خبر دادند که کاخ سفید دستور آغاز مذاکرات با طالبان را به دیپلماتهای آمریکایی صادر کرده است اما فرمانده نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان این موضوع را تکذیب کرد.
برخی از کارشناسان بر این باورند که آمریکا غیر قابل اعتماد است و هدفش از مذاکره با طالبان نیز برقراری صلح در افغانستان نیست بلکه برای حفظ حضور نظامی خود در این کشور تلاش میکند.
زیرا واشنگتن پیش از این نیز به دلیل عدم بی اعتنایی به تعهداتش در پیمان امنیتی با افغانستان مورد انتقاد پارلمان افغانستان قرار گرفته بود و از توافقنامه بینالمللی برجام با ایران نیز خارج شده است.