ماهان شبکه ایرانیان

چگونه استرس‌های پیش از ازدواج را کنترل کنیم

به طور طبیعی، روزهای پیش از ازدواج می تواند برای افراد پراسترس باشد. زیرا تغییر بزرگی در حال رخ‌دادن است که فرد را از دوران کم‌مسئولیتی به روزهای پر از تعهد و مسئولیت سوق می‌دهد. آیا راهی برای کنترل این استرس ها وجود دارد؟

نگاهی به ساعت می‌اندازد، از دو نیمه‌شب گذشته است. چشم‌هایش را می‌بندد، اما آن‌قدر خسته است که خوابش نمی‌برد. یاد فردا می‌افتد، باید صبح زود بیدار شود، به خانه سری بزند، ببیند نقاش تا چند روز دیگر کارش را تمام می‌کند، می‌داند که سیمین، نامزدش، نگران است. خب حق هم دارد، پنج روز بیشتر به مراسم ازدواجشان نمانده و خانه‌شان هنوز آماده نیست.

وقتی یاد سختی‌هایی که برای پیدا کردن سالن کشیده می‌افتد، بی‌اختیار اخم می‌کند. با خودش فکر می‌کرد چرا همۀ کارهایشان گره خورده است، اما یاد عروسی دوست صمیمی‌اش رضا که می‌افتد، می‌بیند این دوران برای او هم خیلی سخت بود. بیش از همه از این ناراحت است که این روزها از فرط خستگی آن‌قدر عصبی شده که به شیوا با ناراحتی و پرخاشگری جواب می‌دهد. همیشه فکر می‌کرد این خاطرات دوران، بهترین خاطرات عمرش خواهد بود، اما گویا اشتباه می‌کرد. با خودش می‌گوید کاش این پنج روز هم هرچه زودتر بگذرد و سعی می‌کند بخوابد تا برای کارهای فردا انرژی داشته باشد. در جواب مادرش که از او می‌پرسد، آیا فردا به منزل دایی‌اش می‌آید یا نه، چنان داد و بیدادی راه می‌اندازد که نگو، دست آخر هم بعد از کوباندن در اتاق، روی تختش می‌افتد و زیر گریه می‌زند. انتظار دارد مادرش که این روزها حجم کارهای او را می‌بیند، درکش کرده و این سؤال را از او نپرسد. تا آخر هفته باید پروژه‌اش را تحویل دهد؛ هنوز آن را شروع نکرده، کارفرمایش هم با مرخصی او موافقت نکرده و او مجبور است  تا یک روز قبل از مراسم ازدواجش سر کار برود. خانه هم که هنوز آماده نیست و وسایلش را نچیده‌اند تا ببیند آیا چیزی کم و کسر دارد یا نه.

از آن طرف، دوستانش هم که می‌خواهند این چند روز آخر زندگی مجردی به او خوش بگذرد، مدام برنامه‌های مختلف می‌چینند و شیوا که محبت آنها را می‌بیند، نمی‌تواند به آنها نه بگوید. امیررضا هم که این روزها حسابی تلخ شده و در جواب کوچک‌ترین حرفی پرخاش می‌کند. با خودش فکر می‌کند کاش می‌شد به همان روزهای بی‌دغدغۀ دوران دانشجویی برگردد. احساس می‌کرد که کم آورده است و دارد از هم می‌پاشد.

 

 منابع استرس

در خلال دوران پیش از مراسم ازدواج انواع متفاوتی از تصمیمات، هزینه‌ها، انتظارات و نقش‌های جدید وجود دارند که می‌توانند بسیار استرس‌زا باشند. بسیاری از افراد متوجه نمی‌شوند که این استرس‌ها چه تأثیر عظیمی بر شادکامی و ارتباطات آنها می‌گذارند. شاید یکی از دشوارترین جنبه‌های دوران پیش از مراسم ازدواج، ناهمخوانی میان استرس همراه آن از یک‌سو و انتظار فرد مبنی بر اینکه این دوران باید از شادترین برهه‌های زندگی وی باشد، از سوی دیگر است.  کمال‌گرایی دربارۀ برنامه‌های مراسم ازدواج که در میان زوج‌های جوان بسیار رایج است، می‌تواند یکی از منابع اصلی استرس باشد.

دیگر منابع استرس که از قبل وجود داشته داشته‌اند نیز تنها به این دلیل که شما در حال ازدواج هستید، خود به‌ خود از بین نمی‌روند. این عوامل استرس‌زا با استرس قبل از مراسم ازدواج ترکیب شده و بر شدت فشاری که شما تجربه می‌کنید، می‌افزایند. به یاد داشته باشید که هرگونه تغییری- حتی تغییرات مثبت-  استرس‌زا است. عوامل دیگری که موجب استرس می‌شوند، عبارتند از: مشکلات حرفه‌ای، تعهد مفرط، نقل مکان، مسافرت، بیماری یا از دست دادن یکی از اعضای خانواده یا دوستان. در مورد کسانی که برای بار دوم ازدواج می‌کنند و فرزندی هم دارند، مسائل مربوط به فرزندپروری و حمایت‌های مالی نیز به فهرست عوامل استرس‌زا اضافه می‌شود.

برخی از این عوامل استرس‌زا قابل کنترل هستند. برای مثال، انجام بعضی از کارها یا سپردن بعضی تعهدات، اختیاری است. شما دربارۀ اینکه مراسم ازدواجتان تا چه حد کامل باشد و چه تعداد افراد را دعوت کنید، تصمیم گرفته و این فرایند را هدایت می‌کنید. بعضی دیگر از عوامل فشارزا، غیرقابل کنترل هستند. برای مثال، هیچ‌کس نمی‌تواند از بیماری یا مرگ دیگران جلوگیری کند.

مدیریت استرس

 

روش‌هایی برای کنترل عوامل استرس‌زا

برای کنار آمدن با استرس مفرط، باید پیش از هر چیز آن دسته از عوامل استرس‌زا را که تحت کنترل‌تان هستند، شناسایی کرده و مدیریت کنید.  استفاده ازنکات زیر می‌تواند کمک‌تان کند این عوامل را شناسایی و کنترل کنید و در نتیجه استرستان را کاهش دهید.

با نامزدتان صحبت کنید و از اینکه برنامۀ مراسم ازدواجتان مطابق خواسته‌های شماست اطمینان یابید. مسلماً اگر شما استطاعت داشته باشد، یک مراسم ازدواج مجلل بسیار خوب است. اما بعضی اوقات یکی از زوج‌ها بدون پرسیدن نظر طرف مقابل، با تصور اینکه نامزدش حتماً این نوع مجلس عروسی را می‌پسندد، برای مراسم برنامه‌ریزی می‌کند. شاید نامزد شما یک مراسم ساده و خودمانی را به مراسمی مجلل و پرهزینه ترجیح دهد. بنابراین بجاست که در این باره نظر نامزدتان را به‌روشنی جویا شوید.

 ممکن است نیاز باشد شما دوباره دربارۀ بودجه‌ای که برای برگزاری مراسم ازدواجتان در نظر گرفته‌اید فکر کنید. شاید پذیرش این موضوع که نمی‌توانید از عهدۀ همۀ مخارج جشن ایده‌آلتان برآیید سخت باشد، اما از اینکه میانة کار دست خالی بمانید و ندانید باید چه کار کنید، خیلی بهتر است.

 شاید بتوانید بعضی از کارها و وظایف را به دیگران محول کنید. از اینکه در این باره از نامزدتان، دوستان یا اقوامتان کمک بگیرید خجالت نکشید. کمک گرفتن از مؤسسات برگزارکنندۀ جشن عروسی هم می‌تواند استرس شما را تا حد زیادی کاهش دهد. به هر حال، این گونه مؤسسات در برگزاری چنین مراسم‌هایی تبحر دارند و خیلی راحت‌تر از شما از عهدۀ امور بر می‌آیند. ببینید که آیا می‌توانید برای کاهش استرستان مبلغی را هزینه کنید یا خیر. تنها وظایفی را به عهده بگیرید، که فقط خودتان قادر به انجام دادنشان هستید.

 این موضوع را بپذیرید که نمی‌توانید همۀ موارد مربوط به جشن ازدواجتان را کنترل کنید. هر رویدادی مثل آمدن تعدادی میهمــــان ناخوانده به جشن‌تان تاثیر منفی کمی بر مراسم شما می‌گذارد. از طرف دیگر، مواردی که کاملاً مطابق میل شما پیش نرفته‌اند، به خاطره‌ای تبدیل می‌شوند که بعدها با خنده آن را برای فرزندانتان تعریف می‌کنید.

 

 از راهکارهای مدیریت زمان به منظور تعیین اولویت و حدود کارها استفاده کنید

 اگر این امکان برایتان وجود دارد که حجم کاری‌تان را کاهش داده و حتی چند روز پیش از مراسمتان مرخصی بگیرید، حتماً این کار را بکنید. ممکن است شما به مرخصی بیش از آنچه برنامه‌ریزی کرده بودید نیاز داشته باشید، اما نگران نباشید، بعداً می‌توانید خسارت مالی ناشی از این مرخصی‌ها را جبران کنید.

 بسیاری از محضورات اجتماعی می‌توانند به تعویق انداخته شوند. بعضی اوقات این‌طور به نظر می‌رسد که همۀ اطرافیانتان دوست دارند از این زمان باقی‌مانده استفاده کنند و در این مدت هرچه بیشتر با شما باشند. این موضوع تا حدی جالب است، اما گاهی اوقات عملی نیست. به یاد داشته باشید که شبانه‌روز تنها بیست و چهار ساعت دارد. مطمئن باشید که اگر به دیگران بگویید درگیر کارهای مربوط به مراسم هستید و وقت زیادی ندارید، این موضوع را درک می‌کنند.

 

روش‌هایی برای کاهش پیامدهای استرس

حتی زمانی که شما آنچه را که در توانتان بود برای کنترل منابع استرس انجام دادید، ممکن است باز هم تعدادی از عوامل استرس‌زای غیرقابل کنترل باقی بماند. نترسید، راهکارهای متعددی وجود دارد که با استفاده از آنها می‌توانید خود را تقویت کرده و با پیامدهای استرس مقابله کنید.

 هنگامی که استرس دارید، خودتان را تقویت کنید.

شما می‌توانید از طریق انجام دادن کارهایی به ظاهر ساده توانایی‌تان را به منظور مقابله با استرس و بهبود یافتن از آن تقویت کنید.

این کارها عبارتند از:

- خوابیدن به میزان کافی

- ورزش کردن روزانه

- غذا خوردن منظم و متعادل

 اجتناب از استفادۀ مفرط از قند، کافئین، نیکوتین و یا استفاده از الکل و مواد مخدر. همۀ این مواد پس از از‌ بین رفتن اثر آرام‌بخشی موقت‌شان، موجب درهم شکستن سیستم بدن شما می‌شوند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان