به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، "داریوش ارجمند" بازیگر پیشکسوت، صاحب سبک و با اخلاق سینما، تئاتر و تلویزیون امروز شمع تولد 73 سالگی خود را خاموش خواهد کرد.
داریوش ارجمند با بازی در اثر تحسین شده ناصر تقوایی "ناخدا خورشید" مورد اقبال عموم و منتقدان قرار گرفت و همان سال جایزه بهترین بازیگر مرد را برای ایفای این نقش دریافت نمود. ناخدا خورشید نقطه عطفی در آثار ارجمند بود و پس از آن در آثار معتبری همچون "کشتی آنجلیکا"، "ناصرالدین شاه آکتور سینما"، "آدم برفی"، "اعتراض" و "مسافر ری" به ایفای نقش پرداخت.
داریوش ارجمند 5 مرداد سال 1323 در مشهد به دنیا آمد، اما اصالت او به گفته خودش به شهر بیرجند در خراسان جنوبی بازمیگردد. وی تحصیلات دانشگاهی خود را در دانشگاه فردوسی مشهد در رشته کارشناسی تاریخ و جامعهشناسی سپری نمود.
وی در پاریس مدرک کارشناسی ارشد تئاتر و سینما را از دانشگاه سوربن دریافت کرد. ارجمند وی به همراه مهرداد تدین از مؤسسین سینمای آزاد مشهد در اواخر دهه 1340 است.
علاوه بر بازیگری و کارگردانی در تئاتر مشهد به ساخت فیلمهای کوتاه 8 میلیمتری هم میپردازد که مهمترین آنها فیلم هیس میباشد. کارگردانی فیلم "گفت به زیر سلطه من آیید"نوشته علی پزشکی، اولین تجربهٔ سینمایی او در قطع 16م. م. است.
وی با بازی در فیلم ناخدا خورشید ساخته ناصر تقوایی به سینما آمد و در سال 1365 با دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از پنجمین جشنواره فیلم فجر جای خود را به عنوان یک بازیگر خوب و قابل قبول تثبیت کرد. وی در دهه 60 در سه فیلم کشتی آنجلیکا، پرده آخر و جستجوگر به ایفای نقش پرداخت. ارجمند در دهه 70 گزیده کار شد و در سه فیلم آدمبرفی، اعتراض و سگ کشی هنرنمایی کرد.
دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم مرد برای فیلم سگ کشی از نوزدهمین دوره جشنواره فیلم فجر نیز در کارنامه وی به چشم میخورد. همچنین وی در تلویزیون در سریال امام علی در نقش مالک اشتر بازی ماندگاری از خود نشان داد. ارجمند در سال 1391 طی حکمی از سوی محمدرضا طالقانی به عنوان سخنگوی فدراسیون پهلوانی و زورخانهای منصوب شد.
در مراسمی در تیر ماه 1392 نشان درجه یک فرهنگ و هنر را دریافت کرد. ارجمند علاوه بر بازیگری، از سال 1382 تا سال 1389 به عنوان مجری با مجموعه تلویزیونی طلوع ماه به تهیه کنندگی رضا خوشدل راد همکاری نمود. وی از سال 1396 جزوه استادان رشته سینمای دانشگاه پارس شد.
این مدرس دانشگاه سال 79 با بازی در فیلم "سگ کشی" بار دیگر موفق به دریافت جایزه جشنواره فیلم فجر شد. پس از سگ کشی ارجمند با حضور در فیلم "قاعده بازی" بار دیگر چشمها را به سوی خود معطوف نمود. اثری متفاوتی که از نظر اهالی سینما و منتقدین یکی از بهترین و پیشروترین آثار سینمای ایران بود.
ارجمند در ده سال گذشته فیلمهای زیادی بازی نموده، اما به جز "گزارش یک جشن" که البته آن هم اکران نشد سایر آثار وی به هیچ وجه قابل دفاع نیستند. نکته جالب توجه در مورد این بازیگر کهنه کار این است که وی در بخش سینما و تلویزیون به صورت کاملاً مجزا عمل نموده و حتا میتوان گفت: وی در تلویزیون بسیار بیشتر از سینما مورد توجه عموم مردم قرار گرفته است.
وی در عرصه تلویزیون نقشهای فراوانی را بازی کرده، اما دو نقش از اینها همواره در یاد و خاطره ایرانیان جاویدان خواهد ماند. ارجمند در سال 1370 انتخابی کرد که به گفته خود زندگی هنری و اخلاقی وی را تغییر داد. در همین سال بود که وی پیشنهاد داوود میرباقری برای بازی در سریال امام علی (ع) را قبول کرده و به مالک اشتر ایرانیان تبدیل شد.
بازی در این نقش ارزشی برای ارجمند محبوبیتی را به همراه داشت که هنوز هم با وجود گذشت 25 سال از آن بسیاری وی را به نام مالک اشتر میشناسند.
نقش موثر دیگری که او در کارنامه تلویزیونی خود دارد بازی در سریال ستایش در نقش حشمت فردوس است. سریالی که در سال گذشته نسخه دوم خود را در قاب تلویزیون دید. ارجمند هم اکنون بازی در سری سوم سریال ستایش را پشت سر میگذارد.