ماهان شبکه ایرانیان

معاون قضایی دادگستری استان فارس در گفت‌وگو با میزان مطرح کرد

معرفی بیش از ۳ هزار نفر به مراکز ترک اعتیاد

معاون قضایی دادگستری استان فارس گفت: دستگاه قضایی استان فارس در سال گذشته ۳هزار و ۶۷۵ نفر از معتادان متجاهر و معتادان خود معرف را به مراکز موضوع ماده ۱۶ و ۱۵ قانون مبارزه با مواد مخدر جهت درمان معرفی کرده است.

قوانین مرتبط با موضوع مواد مخدر از بازدارندگی کامل برخوردار نیستند/ معرفی بیش از 3 هزار نفر به مراکز ترک اعتیاداحمد رحمانیان معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس  در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، موضوع اعتیاد به مواد مخدر و تشکیل باند‌های مافیایی خرید و فروش مواد مخدر را یک معضل جهانی و فراگیر خواند و اظهار کرد: آمار‌های جهانی منتشر شده از سوی سازمان‌های بین المللی از جمله سازمان بهداشت جهانی، کمیته کنترل جهانی مواد مخدر و سازمان یونسکو حکایت از افزایش و رشد فزاینده معتادان و فعالان در این امر دارد.

وی با تأکید بر اینکه اعتیاد به موادمخدر اعم از صنعتی و سنتی و گسترش آن تیشه به ریشه نهاد‌های اخلاقی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی یک جامعه می‌زند و با افزایش فساد آن را به انحطاط می‌کشاند، عنوان کرد: در سال 1950 سازمان ملل متحد، مسمومیت تدریجی یا حادی که به علت استعمال مداوم یک دارو اعم از طبیعی یا ترکیبی ایجاد می‌شود و به حال شخص و اجتماع زیان آور است را اعتیاد تعریف کرد و معتاد را فردی دانست که بر اثر مصرف مکرر و مداوم متکی به مواد مخدر یا دارو شده باشد و به عبارت دیگر قربانی هر نوع وابستگی دارویی یا روانی به مواد شده باشد.

دبیر شورای پیشگیری از جرم استان فارس با بیان اینکه اعتیاد به مواد مخدر و شیوع و گسترش آن به‌ویژه در مناطق کمتر توسعه یافته، جهان سوم و خاورمیانه یکی از ابزار‌های سلطه استکبار جهانی و استعمار است، تصریح کرد: آن‌ها تلاش می‌کنند با گسترش آن جوانان و نیرو‌های فعال و مولد و آینده ساز هر کشور را ناکارآمد کنند.

رحمانیان یادآور شد: بسیاری از اختلافات و دعاوی خانوادگی، بیکاری، فرار از مشکلات، عدم توانایی در روبرو شدن با مسائل اجتماعی، تنهایی و احساس بی پناهی، نداشتن دوست خوب، شکست‌های اجتماعی فرد را به سمت اعتیاد به مواد مخدر سوق می‌دهد.

وی گفت: مشکلات روانی، کنجکاوی، ضعف اراده، فرار از زندگی تکراری، انگیزه درمانی و شخصیت نابهنجار از جمله علل فردی؛ کمبود محبت در خانواده، تبعیض بین فرزندان، آزادی بی حد و حصر و محدود کردن بی حد و مرز فرزندان، رفاه بی‌حد اقتصادی در خانواده، فقر و نابسامانی‌های خانواده از جمله علل خانوادگی و در دسترس بودن مواد مخدر، بیکاری، نابرابری‌های اقتصادی و اجتماعی، محیط جغرافیایی و محله نامناسب و ضعف قوانین و اجرای آن و دوستان ناباب از جمله علل اجتماعی گرایش به مواد مخدر است.

وی با تأکید بر نقش مهم خانواده‌ها در پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر متذکر شد: اگر والدین یا یکی از آنان معتاد به مواد مخدر باشند زمینه برای اعتیاد فرزندان مساعد است. خانواده سالم خانواده‌ای است که همه فعالیت و امور آن منطبق با معیار‌های حاکم بر جامعه، هنجار‌ها و ارزش‌های اسلامی و دینی باشد، بی توجهی والدین به تربیت فرزندان عواقب خطرناکی به‌دنبال خواهد داشت.

این مقام قضایی تصریح کرد: بر اساس تحقیقات، افراد معتاد بیش از افراد غیر معتاد به خانواده‌های از هم پاشیده و بی‌ثبات تعلق دارند، همچنین طبق پژوهش‌های انجام شده 88 درصد کودکان مجرم دارای پدر و مادری بوده‌اند که از هم جدا زندگی کرده و یا بین آنان اختلاف وجود داشته است، بنابراین خانواده‌ها باید فرزندان را اجتماعی پرورش دهند.

رحمانیان مهمترین راهکار‌های پیشگیری از اعتیاد را کاهش تقاضا دانست و افزود: پیشگیری اولیه از اعتیاد و ارتقاء آگاهی‌های جامعه به‌ویژه افراد و گروه‌های در معرض خطر باید در اولویت برنامه‌ها قرار گیرند. در عین حال هزینه خرید و فروش و حمل و نگهداری مواد مخدر را باید بالا برد تا مرتکبین جرأت و جسارت این قبیل اعمال مجرمانه را نداشته باشند.

معاون اجتماعی دادگستری استان فارس خاطرنشان کرد: دستگاه قضایی استان در سال گذشته 3675 نفر از معتادان متجاهر و معتادان خود معرف را به مراکز موضوع ماده 16 و 15 قانون مبارزه با مواد مخدر جهت درمان معرفی کرده و نماینده‌ای به عنوان ناظر بر این محل‌ها نظارت می‌کند.

رحمانیان یکی دیگر از علل گرایش به مواد مخدر را عدم وجود یا کمبود تفریحات سالم و مراکز تفریحی برای جوانان عنوان کرد و گفت: کمبود مراکز ورزشی رایگان در سطح محلات، به ویژه محلات پایین شهر و مناطق محروم کشور از علل گرایش به اعتیاد است، توسعه این مراکز و ایجاد تفریحات سالم از گرایش نوجوانان و جوانان به سمت مواد مخدر جلوگیری می‌کند، بنابراین دولت باید با ایجاد امکانات رفاهی و ایجاد اشتغال از مهاجرت روستائیان به شهر که عمدتاً در مناطق حاشیه شهر سکونت دارند جلوگیری کند و خانواده‌ها نیز بر رفتار فرزندان نظارت مستمر و نه سختگیرانه داشته باشند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس تأکید کرد: جوانان و نوجوانان بیشتر از اقشار دیگر در معرض اعتیاد به مواد مخدر هستند و عوامل مختلفی مانند آنان دوستان ناباب و نادرست که آنان را بسوی اعتیاد می‌کشاند در این گرایش مؤثر است، برخی از جوانان و نوجوانان که اراده آنان ضعیف است وقتی با دوستان ناباب مراوده می‌کنند و می‌بینند با مصرف مواد اعتیادآور نگرانی‌های روحی خود را فراموش کرده و حالت آرامش موقت بدست می‌آورند و یا با تبلیغات گمراه‌کننده تصور می‌کنند مصرف مواد اعتیاد‌آور سبب افزایش درک و حافظه آن‌ها به‌ویژه در ایام نزدیک به امتحانات خواهد شد.

وی افزود: بنابراین از روی کنجکاوی ترغیب می‌شوند که مواد اعتیاد آور را مصرف کنند. از دلایل دیگر گرایش نوجوانان و جوانان فشار‌های عصبی و استرس‌ها، فشار‌های محیطی و برآورده نشدن نیاز‌های عاطفی و روانی است و خود تصور می‌کنند با مصرف مواد مخدر مدتی از فشار‌های عصبی آزاد می‌گردند.

قاضی رحمانیان با تأکید مجدد بر اینکه دولت باید با ایجاد امکانات رفاهی و ایجاد اشتغال از مهاجرت روستائیان به شهر و سکونت در مناطق حاشیه‌ای که از کلیه امکانات فرهنگی، بهداشتی و شهروندی محروم بوده و غالباً فرهنگ شهرنشینی را نمی‌دانند جلوگیری کند، بیان کرد: یکی از معضلات در زمینه پیشگیری از مواد مخدر عدم اعتقاد قلبی برخی از مسئولین و بسیاری از اقشار مردم به این موضوع است که تصور می‌کنند اعتیاد به مواد مخدر و شیوع و گسترش آن هنوز به عنوان یک تهدید جدی در ابعاد فردی، اجتماعی و فرهنگی نیست. به همین دلیل، همگرایی لازم در سطح جامعه در زمینه پیشگیری به وجود نیامده و امید است این موضوع مورد توجه کلیه مسئولین در بخش‌های مختلف و مردم قرار گیرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی