به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، شاهین پاکروح با بیان اینکه همچنان 334 شهر و 6000 روستا با تنش آبی دست و پنجه نرم میکنند، اظهار کرد: به عبارت دیگر 36 میلیون نفر در ایران با تنش آبی مواجه هستند که 17 میلیون نفر از این تعداد در تنش آبی بیش از 20 درصد قرار دارند.
به گفته وی، باتوجه به اینکه هنوز دمای هوا کاهشی نشده هنوز با تنش آبی مواجه هستیم لذا تمرکز ما روی گذر از تابستان سال جاری و در ادامه تبیین برنامه برای سالهای آینده متمرکز شده است اما تا زمانی که بحران پیش رو را پشت سر نگذاریم نمیتوان به برنامههای جدی برای سالهای آینده اندیشید.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای گذر از تنش آبی تابستان سال جاری، عنوان کرد: در حوضه آبریز زاینده رود که تامین کننده آب شرب استانهای یزد و اصفهان است در ماههای گذشته دچار چالشهای متعددی بودند که با اقدامات صورت گرفته توانستیم نتایج مطلوبی را بدست آوریم.
وی ادامه داد: علاوه بر این حفر 850 حلقه چاه در دستور کار قرار گرفت که در فرجههای زمانی مختلف وارد مدار میشود و تاکنون نیز حدود 50 درصد از این چاه ها حفر شده است که باید گفت با ایجاد این چاه ها هشت متر مکعب بر ثانیه به ظرفیت منابع آبی اضافه میشود.
وی با تاکید بر اهمیت مدیریت مصرف، تصریح کرد: تاکنون مشترکان همکاری بسیاری خوبی را با ما داشتهاند اما تقاضای ما این است که زین پس نیز موضوع مدیریت مصرف سر لوحه کار شهروندان قرار گیردچراکه بدون مدیریت مصرف نمی توان تنش های آبی را پشت سر گذاشت.
چندی پیش نیز از سوی شرکت آب و فاضلاب کشور اعلام شد که در تابستان سال 1397 تعداد 334 شهر در معرض تنش آبی قرار خواهند داشت که از این میزان 107 شهر در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین براساس ارزیابی های صورت گرفته 50 درصد از جمعیت شهری در وضعیت قرمز، 19 درصد در وضعیت نارنجی و 30 درصد در وضعیت زرد تنش آبی در تابستان سال 1397 قرار دارند، اظهار کرد: تمرکز جمعیت افرادی که بیشترین تنش آبی را تجربه میکنند در فلات مرکزی با جمعیتی معادل 16.6 میلیون نفر است.