ماهان شبکه ایرانیان

راهنمای تغذیه برای بهبود زخم روده

تغذیه تاثیر زیادی بر بهبود علائم زخم روده دارد. از این رو باید از مصرف برخی غذاها پرهیز کرد تا این بیماری درمان یابد. این مطلب به بهترین تغذیه برای زخم روده اشاره دارد.

راهنمای تغذیه برای بهبود زخم روده

سلامت روده نقش مهمی در سلامت بدن انسان دارد. چرا که بیش از هفتاد درصد سلول های ایمنی در روده قرار دارند. بروز زخم در روده عملکرد این سلول های ایمنی را مختل می کند. تغذیه نقش مهمی در بهبود زخم روده دارد از این رو در ادامه مطلب قصد داریم پیرامون بهترین تغذیه برای زخم روده صحبت کنیم.

بهترین تغذیه برای زخم روده چیست؟

از آنجا که روده انسان به عنوان مغز دوم شناخته می شود تاثیر زیادی بر سلامت عمومی بدن دارد. باید گفت سلامت روده نقش مهمی در سلامت کلی بدن انسان دارد. به این خاطر که بین 70-80 درصد سلول های ایمنی در روده واقع بوده از این رو روده تاثیر مهمی بر کارکرد ایمنی بدن انسان دارد.

شایان ذکر است میکروب های خاصی در روده وجود دارند که به عواملی مثل رژیم غذایی و ورزش پاسخ می دهند. روده مستقیما با مغز ارتباط برقرار کرده و بالعکس. این ارتباط به معنی آن است که مغز می تواند بر فعالیت های روده مثل اسهال ناشی از استرس تاثیر بگذارد همچنین روده می تواند بر خلق وخو، شناخت و سلامت روحی انسان تاثیر مثبت یا منفی داشته باشد.

ضمنا روده ضعیف سبب جذب باکتری ها و مواد التهابی از روده به خون می شود. در نتیجه التهاب و بیماری ها در بدن فعال می شوند و خطر ایجاد بیماری های مزمن وجود دارد. بنابراین تغذیه ای که برای روده ها دارید بر سلامت جسم و روان شما تاثیر حیاتی دارد.

در ادامه قصد داریم به معرفی بهترین تغذیه برای زخم روده اشاره کنیم تا این عارضه را با رعایت مصرف مواد غذایی بهبود بخشید. همچنین در صورت تمایل می توانید مقالات قبلی پیرامون درمان خانگی ورم روده و درمان خانگی عفونت روده را نیز مطالعه نمایید.

1. غذاها و میوه های تخمیری

غذاهای تخمیری حاوی پروبیوتیک بوده که برای تعادل فلورای روده کمک کننده می باشند. از جمله این غذاها می توان به کفیر(نوشیدنی تخمیری از شیر)، کیمچی( کلم تخمیری کره ای)، ترشی( میوه یا سبزیجات تخمیر شده در سرکه یا آب نمک)، میسو( نوعی خمیر سویا تخمیری) و ماست اشاره کرد.

ضمنا مصرف برخی میوه و سبزیجات از جمله موز (حاوی انواع فیبر بوده و به رشد باکتری های مفید کمک می کند)، مارچوبه( حاوی پروبیوتیک)، سیب(حاوی نوعی فیبر پروبیوتیک) و پیاز و سیر (حاوی فروکتان) نیز در بهبود زخم روده کمک کننده هستند.

شایان ذکر است چای تخمیری با باکتری و قارچ های مفید، نوشیدنی های تخمیری از انواع میوه و شربت های پروبیوتیک مثل شربت گلوکان نیز علائم زخم روده را تسکین می بخشند.

2. غذا و میوه های حاوی پروتئین های کم چرب

باید گفت پروتئین نقش پررنگی در سلامت و رشد بدن دارد. برای کاهش علائم زخم روده مصرف پروتئین های کم چرب نیز توصیه شده است.  از جمله این غذاها  می توان به سینه مرغ بدون پوست(حاوی حدود 31 گرم پروتئین و کمتر از 4 گرم چربی در هر 100 گرم)، توفو(حاوی حدود 8 گرم پروتئین و کمتر از 5 گرم چربی در هر 100 گرم)، ماهی تندر (حاوی حدود 26 گرم پروتئین و کمتر از 6 گرم چربی در هر 100 گرم)، سفیده تخم مرغ(حاوی حدود 11 گرم پروتئین و کمتر از 1 گرم چربی در هر 100 گرم)، پنیر کم چرب(نوعی پنیر با کمتر از 5 گرم چربی در هر 100 گرم) اشاره نمود.

همچنین برخی میوه ها نیز حاوی پروتئین کم چرب هستند از جمله:

  • پرتقال: حاوی حدود 1 گرم پروتئین در هر صد گرم
  • گواوا: حاوی حدود 2.6 گرم پروتئین در هر صد گرم
  • انگور سیاه: حاوی حدود 0.6 گرم پروتئین در هر صد گرم
  • خرمالو: حاوی حدود 1.4 گرم پروتئین در هر صد گرم
  • کیوی: حاوی حدود 1.1 گرم پروتئین در هر صد گرم

اگر به مصرف نوشیدنی ها علاقمند هستید می توانید آب نارگیل، شیر کم چرب، نوشیدنی های بر پایه برنج، کنجد یا چای سبز و نوشیدنی های پروتئینی بر پایه نخود را امتحان کنید که حاوی پروتئین های کم چرب هستند.

3. حبوبات و میوه های پرفیبر

حبوبات و میوه های پرفیبر نیز به سلامت روده کمک می کنند. از جمله این حبوبات می توان به عدس(حاوی حدود 16 گرم فیبر در هر فنجان)، نخود(حاوی 12 گرم فیبر در هر فنجان)، کلمبروکلی(حاوی حدود 5.1 گرم فیبر در هر فنجان)، دانه چیا( حاوی 34 گرم فیبر در هر صد گرم) و گندم سیاه( حاوی 12 گرم فیبر در هر فنجان) اشاره کرد.

همچنین میوه های زیر نیز جزو میوه های پر فیبر شناخته می شوند:

  • گلابی: حدودا 6 گرم فیبر در هر میوه
  • توت فرنگی: 4 گرم فیبر در هر فنجان
  • سیب: حدودا 4 گرم فیبر در هر میوه متوسط
  • موز: حدودا 3 گرم فیبر در هر میوه متوسط
  • خرما: حدودا 7 گرم فیبر در هر 100 گرم

در صورت تمایل به مصرف نوشیدنی ها می توانید از نوشیدنی های چیا، سبزیجات برگی(کلم و اسفناج)، گوجه فرنگی(2 گرم فیبر در هر فنجان) و آب میوه های تازه (گلابی، توت فرنگی و سیب) استفاده کنید.

4. سبزیجات برگی

سبزیجات برگی مثل کلم و اسفناج هم سرشار از فیبر و مواد معدنی فولات بوده که در سلامت روده کمک کننده هستند. دقت کنید بهتر است سبزیجات و میوه ها پخته شده مصرف شوند. سبزی های کاملا پخته شده که بدون پوست و دانه باشند مثل سیب زمینی، کدو حلوایی و مارچوبه کمک کننده خواهند بود.

5. مواد غذایی فاقد گلوتن

گلوتن نوعی پروتئین در غلاتی مثل گندم، چاودار و جو می باشد. با مصرف مواد غذایی فاقد گلوتن می توانید سلامت روده را بهبود بخشید. مطالعات حیوانی نشان می دهد مصرف گلوتن سبب التهاب روده می شود. بنابراین مصرف نان های بدون گلوتن، پاستا بدون سبوس توصیه می شود.

چند توصیه غذایی مهم برای بیماران مبتلا به زخم روده

در راستای داشتن تغذیه مناسب برای بهبود زخم روده موارد زیر توصیه می شود:

  • سعی کنید روزانه بین 4-6 وعده کوچک غذایی داشته باشید.
  • سعی کنید آب بدن را همواره تامین کنید. به اندازه کافی آب نوشیده به طوری که رنگ ادرار بی رنگ یا زرد کم رنگ باشد. می توانید آب، آبگوشت، آب گوجه فرنگی و … میل کنید.
  • سعی کنید نوشیدنی ها را به آرامی بنوشید. از نی استفاده نشود زیرا هوا وارد روده شده و گاز تولید می شود.
  • از تکنیک های ساده پخت و پز مثل گریل، بخار پز و جوشاندن استفاده کنید.
  • وعده های غذایی را از قبل آماده نمایید. آشپزخانه را از غذاهایی پر نمایید که برای شما قابل تحمل هستند.
  • از مصرف میوه و سبزی های خام خودداری کنید.
  • از مصرف شیرینی جات و آبمیوه های صنعتی خودداری کنید.
  • غذاهای با چربی بالا مثل غذاهای سرخ شده و چرب را فراموش کنید.
  • سعی کنید غذاهای ادویه دار بخصوص تند را میل نکنید.

به طور کلی داشتن تغذیه مفید تعداد و نوع میکروب های مفید روده را افزایش داده و از رشد باکتری های مضر می کاهد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان