پس از انتشار شایعاتی در پیام رسان واتساپ مبنی بر کودک ربایی در هند، خشونتهای خودجوش مردمی بالا گرفت و منجر به کشته شدن یک کارمند تکنسین در جنوب هند شد. پلیس هند در این رابطه هفته گذشته 48 نفر را بازداشت کرد که در این سوء قصد نقش داشتند.
به گفته پلیس این گروه در پی انتشار پیامهای جعلی در پیام رسان واتساپ به این مرد در خصوص کودک ربایی و کودک آزاری مظنون شده بودند و تسویه حساب خونباری با او انجام داده بودند.
واتساپ قصد دارد با محدود کردن تعداد دفعاتی که میتوان پیامها را به چندین نفر فوروارد کرد از گسترش غیرقابل کنترل شایعات جلوگیری کند.
در پی این اتفاق مقامات هندی از مسئولین فیسبوک، مالک واتساپ خواستند تا از انتشار شایعات توسط این پیام رسان جلوگیری کنند. واتساپ در بیانیه مطبوعاتی که در این خصوص منتشر کرد اعلام کرد به صورت آزمایشی محدودیتهایی در ارسال مجدد پیامها اعمال خواهد کرد. واتساپ قصد دارد با محدود کردن تعداد دفعاتی که میتوان پیامها را به چندین نفر فوروارد کرد از گسترش غیرقابل کنترل شایعات جلوگیری کند.
حد مجاز ارسال مجدد پیام در واتساپ به صورت طبیعی 20 مورد است، اما به صورت آزمایشی این تعداد به 5 مورد کاهش خواهد یافت. این تست آزمایشی تنها محدود به کاربران هندی نیست و ممکن است برای هر کاربر واتساپ ظاهر شود.
علاوه بر این از این پس واتساپ لینکهای غیرطبیعی را در چتها شناسایی خواهد کرد و قبل از کلیک روی آنها به شما هشدار خواهد داد. البته برای حفظ حریم خصوصی کاربران، عمل شناسایی لینکها به طور کامل روی دستگاه کاربران انجام خواهد شد و به خاطر استفاده از روش رمزگذاری end-to-end encryption واتساپ نمیتواند پیامهای شما را ببیند.
نگرانیهای امنیتی مربوط به گسترش اطلاعات غلط در پلت فرمهای پیام رسان وجود دارد. واتساپ در بیانیه مطبوعاتی خود اعلام کرد: “همان طور که این پیام رسان در گذشته به عنوان یک پیام رسان امن شناخته میشد باید همچنان با این عنوان شناخته شود و این اقدام آزمایشی در راستای همین اصل است. ”
پیام رسان واتساپ با حدود 1.3 میلیار کاربر پرکاربرترین پیام رسان در جهان است و نمیخواهد این جایگاه خود را از دست بدهد.