ماهان شبکه ایرانیان

کارشناسان روسی: راه حل سریعی برای "تحریم های آمریکا" وجود ندارد

خبرگزاری شینهوا در مطلبی تحلیلی به نقل از کارشناسان روسی آورده است اگرچه روسیه بی اعتنا به تحریم های آمریکا علیه چند کشور، به سرعت همکاری های خود با کشورهای دیگر مانند ایران و ترکیه را توسعه داده است اما راه حل سریعی برای رفع تحریم های آمریکا وجود ندارد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری میزان، شینهوا در این مطلب آورده است: کارشناسان روسی معتقدند اگرچه تعاملات فعال، مسکو را قادر می سازد روابط نزدیکتری با این کشورها برقرار کند اما در واقع هیچ تغییر عمده ای تا زمانی که مشکلات به صورت اساسی حل نشوند قابل تصور نیست.

این مطلب می افزاید: تحریم های ایالات متحده به تازگی افزایش یافته و چند کشور را در بر گرفته است به طوری که این کشور در تاریخ 7 آگوست (16 مرداد) تحریم هایی را که دو سال پیش علیه ایران لغو کرده بود مجددا برقرار کرد.

این گزارش می افزاید یک روز بعد و در تاریخ 8 آگوست (17 مرداد) نیز واشنگتن اقدامات تنبیهی علیه روسیه که تقریبا تمام شرکت های دولتی این کشور را تحت تاثیر قرار داده است اعمال کرد، آمریکا در تاریخ 10 آگوست (19 مرداد) هم تصمیم گرفت تعرفه بر واردات محصولات فولادی و آلومینیومی از ترکیه را دو برابر کند.

'آندری کورتونوف' مدیرکل امور بین الملل شورای روسیه می گوید: تحریم های آمریکا نه تنها علیه روسیه بلکه در مورد سایر کشورها، به یکی از ابزارهای اصلی سیاست خارجی ایالات متحده تبدیل شده اند.

فشارهای سنگین ایالات متحده موجب هرج و مرج در اقتصاد این کشورها نیز شده است به طوری که روبل روسیه به پایین ترین حد خود از اواسط سال 2016 تا کنون رسیده است و لیر ترکیه نیز تنها در یک هفته 25 درصد ارزش خود را از دست داد.

به دنبال تهدیدات و تحریم های آمریکا، اقتصاد جهانی نیز در معرض خطر جدی قرار گرفته است زیرا ضمن کاهش ارزش ارز سایر کشورها، اقتصادهای نوظهور و بازار سهام کشورهای پیشرفته نیز دچار نوسانات شده است.

اژدر کورتوف سردبیر نشریه ملی راهبردی که توسط موسسه مطالعات استراتژیک روسیه منتشر می شود نیز می گوید: تحریم ها و اقدامات آمریکا خیلی تاثیرگذار هستند زیرا هدف آنها کاهش درآمد ملی است و این تهدیدات برای هر کشوری دردناک است.

'کورتونوف' مدیرکل امور بین الملل شورای روسیه معتقد است ایالات متحده با این تحریم ها تلاش می کند از ابزارهای اقتصادی استفاده کند تا دیگران را مجبور به تبعیت از رهبری آن کشور کند.

چالش های مشترک باعث نزدیکی و همگرایی روسیه با کشورهای همسایه در چند روز گذشته است درست بعد از اعلان تحریم های ایران توسط آمریکا، مسکو اعلام کرد که همکاری اقتصادی خود را با تهران تثبیت می کند و مصمم است که در برجام بماند.

سرگئی لاوروف' وزیر امور خارجه روسیه در سفر اخیر خود به آنکارا گفت که ترکیه و روسیه اقداماتی را برای ارتقا مشارکت راهبردی خود و ادامه مذاکرات برای حل مشکل سوریه انجام خواهند داد علاوه بر این گزارش شده است که دو طرف در مورد سواپ ارزی نیز با یکدیگر مذاکره کرده اند غیر از این روسیه، ایران، قزاقستان، ترکمنستان و آذربایجان نیز اخیرا برای استفاده مشترک از دریای خزر یک کنوانسیون جدید امضا کرده اند.

'اژدر کورتوف' سردبیر نشریه ملی راهبردی روسیه به شینهوا گفته است که افزایش این نوع همکاری ها به کشورها اجازه می دهد تا کارآمدتر عمل کنند و راه حل های جدیدی پیدا کنند.

وی خاطرنشان کرد: فشار تحریم های ایالات متحده بر سازمان های منطقه ای که در این کشورها فعالیت می کنند نیز محسوس است زیرا آنها 'مجبور به هماهنگ کردن اقدامات خود' برای جلوگیری از تحریم آمریکا هستند.
وی تاکید کرد علاوه بر این، جامعه جهانی نیز ممکن است چنانچه سیاست واشنگتن به نقض قوانین بین المللی و آسیب رساندن به منافع دیگران از جمله یکجانبه گرایی تجاری باشد اقدامات ایالات متحده را زیر سوال ببرد.
کورتوف می گوید: این اتفاق به سرعت امکانپذیر نیست اما ایالات متحده به تدریج موقعیت غالب خود را از دست می دهد.

با این حال با وجود توسعه روابط روسیه و همسایگان، اما مسکو خود به دلیل تحریم های آمریکا هنوز تحرکات خاصی نتوانسته است از خود نشان دهد و زیر فشار است عدم تعادل تجاری بین مسکو و واشنگتن یکی از بهانه های آمریکا علیه این کشور است.

کارشناسان اقتصادی می گویند که روسیه در حال حاضر از لحاظ اقتصادی نسبت به هر دوران دیگری بیشتر وابسته به غرب است.
فئودور لوکیانو سردبیر مجله نقش روسیه در جهان نیز معتقد است: روسیه باید به سمت مدیریت ریسک های چندگانه و بقا در یک محیط پرفشار تلاش کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان