ماهان شبکه ایرانیان

چامسکی: آمریکا حامی مرتجع‌ترین رژیم‌ها است

نظریه‌پرداز و دانشمند آمریکایی در مصاحبه‌ای حرکت ایران به سمت استقلال را عامل کینه سیاستمداران آمریکایی از جمهوری اسلامی ایران دانسته است.

خبرگزاری تسنیم: «نوام چامسکی»، زبان‌شناس، فیلسوف و یکی از بنیان‌گذاران علوم شناختی در مصاحبه‌ای که جمعه منتشر شده تصریح کرده رژیم‌های مورد حمایت آمریکا در منطقه غرب آسیا، «مرتجع‌ترین» رژیم‌ها هستند.

او در پاسخ به سوال خبرنگار «تروث‌آوت» درباره اینکه آیا سیاستمداران حزب دموکرات در آمریکا در صورت به دست گرفتن قدرت در سال 2020، مواضع صلح‌طلبانه‌تری نسبت به سیاستمداران فعلی در قبال ایران در پیش خواهند گرفت گفت: «پیش‌بینی این مسئله واقعاً دشوار است. منظورم این است کینه از ایران، جزو ریشه‌داری از فرهنگ آمریکای مدرن است. ریشه‌کن کردن آن بسیار دشوار خواهد بود.»

اندیشمند آمریکایی اتهامات مقام‌های دولت این کشور و کشور‌های غربی درباره آنچه «نقش مخرب ایران در خاورمیانه» خوانده می‌شود را رد کرده و با یادآوری حمایت‌های واشنگتن از مرتجع‌ترین رژیم‌های منطقه، این ادعا‌ها را به چالش کشیده است.

چامسکی، با اشاره به تحلیل یک رسانه آمریکایی از اقدام «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای خروج از توافق هسته‌ای با ایران (برجام) گفت: «مطلب امروز [روزنامه]نیویورک‌تایمز را در نظر بگیرید. بسیار جالب است؛ مطلبی است درباره لغو برجام توسط ترامپ و احیای تحریم‌ها ضد ایران.»

وی گفت: «در این مطلب آمده که ترامپ تصور می‌کند احیای تحریم‌ها باعث می‌شود ایران به تولید سلاح، سرکوب‌گری‌های داخلی و دخالت در خاورمیانه پایان دهد. اول از همه، آیا ترامپ چنین تصوری دارد؟ احتمالاً خیر. آیا این گزاره‌ها، حقیقت دارند؟ ذره‌ای حقیقت در هیچکدام از آن‌ها وجود ندارد. مرتجع‌ترین کشور‌ها در خاورمیانه آن‌هایی هستند که ما از آن‌ها حمایت می‌کنیم.»

چامسکی تأکید کرد: «ببینید، در مقایسه با عربستان سعودی، ایران مثل نروژ حساب می‌شود. در بحث در خصوص خشونت‌ها در خاورمیانه، اقدامات عربستان و امارات در یمن که مورد حمایت ما هستند بدتر از هر چیزی است.»

ائتلافی به رهبری عربستان سعودی از فروردین‌ماه سال 1394، با حمایت‌های تسلیحاتی، لوجستیک و اطلاعاتی آمریکا کشور فقیر یمن را هدف حملات همه‌جانبه قرار داده است. این حملات به کشته شدن ده‌ها هزار نفر از مردم یمن و گسترش فقر، بیکاری و بیماری‌های واگیردار در این کشور منجر شده است.

کارشناسان تسلیحاتی هفته گذشته به شبکه خبری سی‌ان‌ان گفتند بمبی که ائتلاف سعودی از آن برای حمله مرگبار به اتوبوس دانش‌آموزان یمنی استفاده کرد ساخت کمپانی لاکهید مارتین آمریکا بوده و توسط این کشور به عربستان سعودی فروخته شده است.

چامسکی در ادامه این مصاحبه به واکاوی ریشه‌های کینه سیاستمداران در آمریکا از جمهوری اسلامی ایران پرداخته و دو عامل حرکت ایران به سمت استقلال پس از انقلاب 1357 و سرنگونی حاکم دست‌نشانده آمریکا را اصلی‌ترین عوامل دخیل در این موضوع دانسته است.

دانشمند آمریکایی به سوالی در خصوص اینکه دلیل کینه آمریکایی‌ها از ایران چیست، اینطور پاسخ داد: «بسیار ساده است: در سال 1979، ایران به سمت استقلال حرکت کرد؛ و بدتر از آن، آن‌ها یک فرد مستبد دست‌نشانده آمریکا که بر این کشور و در راستای منافع آمریکا حکومت می‌کرد را سرنگون کردند. [آمریکایی‌ها]این را فراموش نخواهند کرد.»

چامسکی اضافه کرد: «در واقع، بلافاصله بعد از انقلاب ایران، آمریکا از حمله عراق که حمله‌ای ویرانگر بود حمایت کرد. عراق در آن جنگ از سلاح‌های شیمیایی استفاده کرد و صد‌ها هزار نفر را کشت، اما حمایت [آمریکا از عراق]در سراسر دوران جنگ ادامه داشت. در پایان کار، آمریکا با بستن خلیج فارس به روی ایران جنگ را به نفع عراق خاتمه داد.»
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان