به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، پایگاه نشنال اینترست در یادداشتی نوشته است که درخواست دولت آمریکا برای خروج ایران از سوریه موضوع جدیدی نیست.
نشنال اینترست مینویسد: ترامپ ضمن اعلام خروج یکجانبه از توافق هستهای ایران و اعمال تحریمهای جدید علیه این کشور به منظور دستیابی به آنچه که وی مذاکره مجدد برای توافقی جدید شامل پذیرش محدودیتهای دائمی در برنامه غنی سازی و موافقت برای پایان دادن به برنامه توسعه موشکی ایران یاد کرد، گفته ایران باید رفتار خود در منطقه را اصلاح کند. این جمله کدی برای درخواست آنچه خروج ایران از سوریه خوانده میشود، است.
در ادامه یادداشت آمده است ایران با وجود اقدامات آمریکا از مواضع خود کوتاه نیامده و در حقیقت، رهبر عالی ایران قویا گزینه بازنگری در معاهده را رد کردهاند. پس عدم توجه ایران به درخواست خروج از سوریه نیز جای تعجب ندارد.
نویسنده با اشاره به رابطه دیرین ایران و سوریه که به سال 1980 و جنگ تحمیلی عراق علیه ایران بر میگردد، اظهار میکند بسیاری از موفقیتهای ارتش سوریه مدیون آموزش نظامی و مشاورههای سپاه پاسداران ایران و قابلیت جنگی نیروهای حزب الله لبنان آموزش است.
نشنال اینترست میافزاید: تمایل تهران برای کمک به تثبیت سیاسی در کشورهای دوست مانند عراق، سوریه و لبنان یک استراتژی برای ایجاد آنچه "هلال شیعی" در قلب جهان عرب وانده میشود، نیست بلکه این کشور درصدد است تا با اقدامات جاه طلبانه عربستان در منطقه مقابله کند.
نویسنده مینویسد: برخلاف گمانه زنیها در مورد حضور ایران در سوریه، بشار اسد نسبت به حضور نظامی ایران در کشور خود بسیار آسوده است، زیرا این امر به ثبات کشور وی و عدم وابستگی به یک کشور یا قدرت میانجامد. در همین راستا بود که ایران و سوریه یک توافقنامه همکاری نظامی جدید را در جلسه روز دوشنبه 27 آگوست امضا کردند. این توافقنامه که توسط وزرای دفاع دو کشور امضا شد، روابط دفاعی آن دو را نیز تقویت میکرد. ابوالقاسم علی نژاد وابسته دفاعی ایران در سوریه نیز گفت: «حضور دائم مشاوران ایرانی (نظامی) در سوریه بخشی از این توافقنامه همکاری نظامی میان تهران و دمشق است.»
در پایان یادداشت نیز نویسنده ضمن بیهوده دانستن تلاشهای آمریکا برای متقاعد کردن روسیه به منظور خارج کردن ایران از سوریه نوشت: روسیه میداند که دمشق و اطراف آن از نظر تهران غیر قابل مذاکره هستند؛ پس ایران را مجبور به ترک سوریه یا کاهش نیروهای مستشاری خود نخواهد کرد. واقعیت که واشنگتن باید یاد بگیرد با آن زندگی کند و در استراتژی آینده خود نسبت به ایران آن را در نظر داشته باشد، این است؛ "رفتن به دنبال سراب به سیاست خارجی موفق نمیانجامد".