سرویس سبک زندگی فردا: بسیاری افراد در جامعه هستند که مغرضانه یا ناآگاهانه در شبکههای مجازی بدحجابی را تبلیغ میکنند یا با انتشار کتابهای مختلف حجاب اسلامی را زیر سؤال میبرند، دقت کنید که اینها شما را منحرف نکنند! حجتالاسلام ناصر رفیعی (عضو هیأت علمی جامعةالمصطفی العالمیه): چند نکته اساسی را درباره عفاف و حجاب در اسلام مطرح میکنم؛ نخستین نکته پوشش صحیح بانوان در جامعه است، رسول خدا(ص) میفرمودند که بانوان شلوارهای کامل و بلند بپوشند بنابراین پوششهایی که امروز مُد شده است، جز تحریک نامحرم، چیزی نیست! در ادامه این مطلب را به نقل از مهرخانه بخوانید.
نکته دوم در برابر نامحرم بدون پوشش مناسب چشمهایتان را فروگذار باشید، پیغمبر(ص) در منزل بودند، اسماء خواهر عاشیه(دختر ابیبکر) به آنجا آمد درحالیکه پیراهن نازکی پوشیده بود، پیغمبر بلافاصله سرشان را برگرداندند! یک زمانی پیغمبر(ص) سوار مرکب در مدینه بودند، فضل بن عباس پسرعمویشان همراهشان بودند، خانمی سؤالی از پیغمبر پرسید درحالی که فضل به آن خانوم خیره شده بود، پیغمبر صورت ایشان را به سمت خودشان برگرداند و گفت چشمتان را فروبیاندازید.
نگاه به نامحرم مربوط به زن یا مرد نیست هر دو باید رعایت کنند، البته نگاه زن به مرد به حسب ظاهر مانعی ندارد اما اگر این نگاه موجب تحریک، شهوت و فعل حرام شود، جایز نیست. چشم چرانی آغاز بسیاری از انحرافات در جامعه است، متأسفانه یکی از تأثیرات منفی چشم چرانی تبدیل شدن آن به بیماری است به همین دلیل است که گاهی یک پیرمرد هشتاد ساله را میبینیم که به چشم چرانی عادت کرده است.
بسیاری افراد در جامعه هستند که مغرضانه یا ناآگاهانه در شبکههای مجازی بدحجابی را تبلیغ میکنند و کتابهای مختلف منتشر میکنند و با آن حجاب اسلامی را زیر سؤال میبرند، دقت کنید که اینها شما را منحرف نکنند!
حجاب یکی از عوامل امنیت زنان، حفظ خانواده، پرهیز از روابط نادرست، تکریم زن، ایجاد فرزند حلال و از هم نپاشیدن کانون خانواده است. ویل دورانت در کتاب «تاریخ تمدن» مینویسد که «حجاب ارتباطی به مذهب نداد، ما در نقاشیهای دوران باستان و قبل از میلاد تصویرهایی پیدا کردیم که با حجاب بوده است»!
عوامل بدحجابی در جامعه امروز ماچرا جامعه ما به سمت بیحجابی میرود، دیگر نمیگویم بد حجابی بلکه میگویم بیحجابی، چرا که در خیلی مراکز دیگر هنجارشکنی اساسی برای حجاب میشود. نخستین عامل عدم برخورد نظام و دولت است، دوم بیتفاوتی خودمان نسبت به بی حجابی و امر به معروف و نهی از منکر نکردن بنا به دلائل مختلف است، سوم عادی شدن گناه در جامعه است، چهارم تولید پوشاک نامناسب در کشور و وارد کردن ساپورتها و دیگر پوشاک نامناسب، البته بنده نمیگویم این پوشاک نباشد بلکه در کنار آن مراکز الگوهای زیبایی مناسب هم برای حجاب مسلمانان طراحی شود.
عامل دیگر شبکههای ماهوارهای و تبلیغات برای زیرسؤال بردن حجاب است، جشنها و برخی محیطهای نامناسب در جامعه و .. از این عوامل هستند بنابراین باید در جامعه افراد متخصص برای امر به معروف و نهی از منکر تربیت شوند، عزیزانی که مسئولیت فرهنگی دارند، بدانند که کتابهای مناسبی درباره حجاب در بازار موجود است، اینها را بخرید و در دانشگاهها، فرودگاهها، مراکز دیگر فرهنگی و اجتماعی توزیع کنید.