به گزارش ایسنا، بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در اکتبر 2 سنت کاهش یافت و در 67.75 دلار در هر بشکه بسته شد و برای کل هفته، 2.9 درصد کاهش داشت که نخستین کاهش هفتگی پس از دو هفته رشد متوالی بود.
بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در نوامبر افت اولیه را معکوس کرد و با 33 سنت یا 0.4 درصد افزایش، در 76.83 دلار در هر بشکه بسته شد. با این حال برای کل هفته یک درصد کاهش نشان داد.
نگرانیها نسبت به احتمال ضعیف شدن تقاضا برای نفت به دلیل تشدید تنشهای تجاری جهانی، قیمتها را در معرض فشارهای کاهشی قرار داده است اما انتظارات برای محدود شدن عرضه به دلیل بازگشت تحریمهای آمریکا علیه صادرات نفت ایران در نوامبر، تا حدودی از بالا ماندن قیمتها حمایت کرده است.
نیکولاس گانتر، تحلیلگر ارشد بازار در گروه بازرگانی "لانگ لیف" در این باره چنین گفت: آمریکا ظاهرا سرگرم بررسی اعطای معافیت از تحریمها برای هند است که یکی از بزرگترین مشتریان نفتی ایران است اما این دلیل نمیشود که تصور کنیم روند کلی بازار نفت تغییر خواهد کرد. روند نزولی بازار برای هفته بعد نیز ادامه پیدا میکند.
احتمال اعمال دور جدید از تعرفههای آمریکا روی واردات کالاهای چینی نیز در نگرانیها نسبت به ضعیف شدن تقاضا برای انرژی موثر بوده است.
به گفته راب هاورث، استراتژیست ارشد یک بانک آمریکایی، در کوتاه مدت نفت همچنان تحت فشارهای کاهشی خواهد ماند که منعکس کننده نگرانیها نسبت به ضعیف شدن رشد تقاضا است. تا پایان سال انتظار میرود نفت در بازه قیمت محدودی بماند. آهسته شدن روند رشد تولید آمریکا به دلیل محدودیتهای حمل و نقل و همچنین مشکلات تولید در ونزوئلا و تحریمهای ایران برای نفت یک کف قیمت ایجاد خواهد کرد.
طبق گزارش بانک سرمایهگذاری آمریکایی جفریز، پس از رشد یک سومی در دو سال گذشته، رشد تولید آمریکا اکنون به میزان قابل توجهی تا سه ماهه چهارم سال 2019 آهسته خواهد شد.
در معاملات روز جمعه، رشد ارزش دلار قیمت نفت را که به این ارز قیمتگذاری میشود، تحت فشار منفی قرار داد.
شاخص دلار آمریکا در برابر سبدی از شش ارز بزرگ 0.4 درصد رشد کرد که در نتیجه انتشار آمار اشتغال بهتر از حد مطلوب آمریکا در اوت و افزایش چشمگیر دستمزدها بود.
بر اساس گزارش مارکت واچ، قیمت نفت به آمار هفتگی شرکت "بیکرهیوز" که نشان داد شمار دکلهای حفاری نفت آمریکا در هفته گذشته 2 حلقه کاهش یافته و به 860 حلقه رسیده است، واکنشی نشان نداد.
بازار در هفته جاری منتظر گزارشهای ماهانه بازار نفت از سوی اداره اطلاعات انرژی آمریکا، اوپک و آژانس بینالمللی انرژی است.