در این مطلب می خواهیم سری به شیراز شهر تاریخ ایران بزنیم و شما را با جاهای دیدنی شیراز در پاییز آشنا کنیم .شیراز شهر بهارنارنج و باغ های دلگشاست. شهری که پر از مسجد و خانه های قدیمی است که نمی توان بدون دیدنشان شیراز را ترک کرد.شیراز در تمام فصول سال زیباست ولی جاهای دیدنی شیراز در پاییز بسیار دیدنی است . اینجا جایی است که محبوبیتش فقط به خاطر حافظیه و سعدیه نیست و همه شهر به آلبوم عکسی دیدنی میماند. جایی که شکوه و زیبایی دروازه قرآن، باغ های متعدد شهر، ارگ کریمخانی، بازار و حمام شهر که یادگارهای چندساله شهرند، تو را در خودش غرق میکند. میتوان ساعتها در هرکدام قدم زد و از آنهمه زیبایی به وجد آمد.شما می توانید با جاهای دیدنی دیگر شیراز در مطالبی تحت عنوان جاهای دیدنی شیراز در بهار و 10 جای دیدنی شیراز در تابستان بیشتر آشنا شوید .
مسجد نصیرالملک
مسجد نصیرالملک شیراز به دلیل نورهای رنگارنگی که از پشت شیشههای رنگی آن درطول روز به داخل آن می تابد شهرتی جهانی دارد. مسجد نصیرالملک یکی از ده مسجد زیبای دنیاست، ورودی اصلی مسجد از کاشی هفت رنگ با تزیینات گل سرخ و گل زنبق شیراز پوشیده شده است.
آدرس : در محله گود عربان و در جنوب خیابان لطفعلی خان زند و در نزدیکی امامزاده شاه چراغ قرار گرفته است.
دروازه قرآن
تنها دروازه باقی مانده از شیراز قدیم در شمال شرقی شهر قرار گرفته جالب است بدانید در قدیم در بالای دروازه قرآنی قرار داده بودند که مسافران به سلامت از زیر آن عبور کنند که از دوران به بعد به دروازه قرآن شهر پیدا کرد.
آدرس: خروجی شهر شیراز به سمت مرودشت، کنار فلکه طاووسیه قرار گرفته است.
جاهای دیدنی شیراز در پاییز
بازار وکیل
بازار شیراز با 300 سال قدمت، یادگار دوران زندیه است. اینجا جایی است که به نظر خیلیها با سقف چهارسوقش که از چهارطرفش، چهار بازار منشعب میشود یکی از قشنگترین بازارهای ایران است. بازار وکیل به دستور کریم خان زند ساخته شده و معماری آن برگرفته از بازار قیصریه لار و اصفهان است.
آدرس : ورودی ها بازار وکیل در خیابان های زند، طالقانی و لطفعلی خان زند واقع شده اند که ورودی اصلی بازارهای وکیل شمالی و جنوبی در خیابان زند، ضلع شرقی میدان شهرداری قرار دارد.
خانه شاپوری
خانه شاپوری متعلق به عبدالصاحب شاپوری از تاجران بزرگ شیراز بوده که در سال 1310 تا 1315 توسط مهندس معروف آن زمان استاد ابوالقاسم ساخته شده است.
آدرس : خیابان کریم خان زند، خیابان انوری، تقاطع اهلی، باغ و عمارت شاپوری قرار گرفته است.
باغ دلگشا
یکی دیگر از باغهای شیراز که تاریخ پرفراز و نشیبی را از سرگذرانده باغ دلگشاست. زندیان باغ دلگشا را به سبک معماری ساسانیان ساختند و در زمان قاجار، باغ در اختیار خانواده قوام الملک بود و کوشک هایی نیز به آن اضافه شد.آینهکاریهایی به همراه نقاشیهای رنگ روغن با سقفهایی از چوب و گچبریهایی منقش به گل و بته دارد و درختهای نارنج و پرتقال در باغ باصفایش.
آدرس: شمال شرقی شیراز، در مسیر آرامگاه سعدی قرار گرفته است.
باغ نارنجستان قوام
باغ نارنجستان توسط قوام السلطنه بین سال های 1257 تا 1267 در زمان ناصرالدین شاه قاجار ساخته شده که این محموعه دارای حمام، حسینه، مدرسه، دیوان خانه، اصطبل و بازارچه ای بود که در سال های اخیر بعد از تعمیرات اساسی بعنوان موزه مورد استفاده قرار گرفته که در ان اشیای فرهنگی اهدایی پرفسور پوب (مورخ شهیر آمریکایی آثار هنری ایران) نگهداری می شود.
آدرس : خیابان لطفعلی خان زند نرسیده به خیابان زینبیه، فلکه غدیر قرار گرفته است.
سرای مشیری
سرای مشیری یا سرای گلشن از بازارهای قدیمی شیراز است که در دوره قاجاریه ساخته شده است. سرای مشیری در جنوب شرقی بازار وکیل جنوبی و در مجاورت در خروجی آن قرار گرفته است.
آدرس : در جنوب شرقی بازار وکیل جنوبی و در مجاورت در خروجی آن قرار گرفته است.
خانه زینت الملک
خانه زینت الملک یا زینت الملوک به جای مانده از دوره قاجار است سقف بیشتر اتاق های این خانه چوبی است که با نقاشی تصاویر گوناگونی از حیوانات، پرندگان و گل و بوته آراسته شده است که در زیرزمین این بنا موزه مشاهیر فارس همراه با مجسمههای مشاهیر فارس برپا شده است.
آدرس : خیابان لطفعلی خان زند قرار گرفته است.
باغ عفیف آباد
جاهای دیدنی شیراز در پاییز
سعدیه
آرامگاه سعدی معروف به سعدیه محل دفن سعدی، شاعر برجستهٔ پارسیگوی است.که در انتهای خیابان بوستان و کنار باغ زیبای دلگشا در دامنه کوه قرار گرفته است.
مکان آرامگاه در ابتدا محل زندگی سعدی بود و تا اواخر عمر خود نیز آنجا بود سپس بعد از فوت همانجا دفن شد، در قرن هفتم مقبره او ساخته شد اما بنای فعلی در سال 1330 توسط معمار مدرنیست محسن فروغی با الهام از عنصار معماری سنتی باز طراحی شد.
آدرس : انتهای خیابان بوستان مجاور باغ دلگشا قرار گرفته است.
حافظیه
حافظیه یا آرامگاه حافظ نام مجموعهای آرامگاهی در شمال شهر شیراز و در جنوب دروازهٔ قرآن است که آرامگاه حافظ شیرازی را در خود جای داده است. همه ساله حافظیه شاهد حضور میلیون ها عاشق این شاعر نامی است.
بنای فعلی مقبره در سال 1315 با تلاش علی اصغر حکمت با الگو گرفتن از معماری دوره زندیه و یادمان های قبلی حافظیه توسط معماری فرانسوی بنام ماکسیم سیرو طراحی و با همکاری باستان شناس ایرانی علی سامی به اجرا در آورد.
آدرس : چهار راه حافظیه – بلوار گلستان قرار گرفته است.
خوشا شیراز و وضع بیمثالش خداوندا نگهدار از زوالش
به شیراز آی و فیض روح قدسی بجوی از مردم صاحب کمالش
نسیم باد مصلی و آب رکنآباد غریب را وطن خویش میبرند از یاد
نمیدهند اجازت مرا به سیر و سفر نسیم باد مصلی و آب رکنآباد
اگرچه زندهرود آب حیات است ولی شیراز ما از اصفهان به
حافظ
تخت جمشید
تخت جمشید، پارسه، پرسپولیس، پرسه پلیس، هزار ستون و یا چهل منار، پایتخت باشکوه و تشریفاتی پادشاهی ایران در زمان امپراطوری هخامنشیان بوده و حدود 50 سال، مرکزی برای برگزاری مراسم آئینی و جشنها به ویژه نوروز به شمار می رفت.
ساخت تخت جمشید در دوران حکومت داریوش، پسرش خشایارشا و پسر زاده اش اردشیر یکم ادامه داشته و هر یک از آنان بخش هایی را به مجموعه افزودند؛ اما در واقع ساخت و ساز تخت جمشید تا 188 سال، یعنی تا پایان حکومت هخامنشیان در سال 330 پیش از میلاد ادامه داشت.
این مجموعه شامل چندین بخش نظیر کاخ آپادانا، هدیش، ملکه، هـ ، تچر، سه در، صد ستون، شورا و دروازه ملل بوده که هر یک از آنان نشان دهنده قدرت و هنر ایرانی هستند.