به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، کارگاه آموزشی مدیریت بحران موزه، سه شنبه بیستم شهریورماه، فعالیت خود را آغاز کرد.
در ابتدای این مراسم، علی اصغر جعفری، مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ضمن تشکر از حضور مهمانان داخلی و خارجی با اشاره به اهمیت برگزاری این کارگاه آموزشی، گفت: انسانها به گونهای هستند که حادثه از آنها دور نبوده و ما باید بحرانها را شناسایی و پیشبینی کنیم. در یک دهه اخیر تروریستهای منطقه غرب آسیا، بخش زیادی از تمدن برخی از کشورها را نابود کردند، اما در کشور ما بحث حوادث غیرمترقبه مطرح است که میتوان آنها را پیشبینی کرد.
وی با بیان اینکه هر چقدر آموزش انجام شود، در حقیقت ثروتاندوزی و سرمایهگذاری انجام شده است، افزود: حوادث غیرمترقبه تعادل را بههم میریزند و برای ایجاد تعادل نیاز به زمان و هزینه زیادی داریم. در کشور ما نیز حوادث مختلفی رخ داده بنابراین ما باید آمادگی لازم را داشته باشیم تا موزهها را از بحرانها حفظ کنیم.
در ادامه این جلسه حسن خلیلآبادی عضو شورای شهر تهران با استقبال از این دوره و قدردانی از مسئولان برای برگزاری آن اظهار کرد: آنچه که برای ما اهمیت دارد، همکاری با سازمانهای مختلف جهت رفع کم توجهی به موزههاست. یکی از مسائلی که در موزهها با آن مواجه هستیم، عدم آمادگی در برابر بحرانهاست. برخی از موزههای ما در مناطق ناپایداری هستند که ما باید به آنها توجه بیشتری داشته باشیم.
محمد بهشتی، رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی هم در این مراسم گفت: با توجه به شرایطی که ما در کشور داریم، این دوره باید پیش از اینها برگزار میشد. چرا که در یک کشور حادثهخیز هستیم و بحرانهای زیادی در قرنهای گذشته در این خاک رخ داده است. خیلیها این بحرانها را باور ندارند و به فکر آنها نیستند. بحرانها تاکنون باعث نشدهاند که موزههای کشور آسیب ببینند، اما آمادگی این بخش از کشور در مقابل حوادث، بسیار ضروری است.
همچنین در این جلسه کارلوس سورانو، نماینده ایکوم جهانی نیز با اشاره به استقبال رییس این مرکز از برگزاری کارگاه آموزش مدیریت بحران در ایران، گفت: این اولین حضور من در ایران است و خیلی خوشحالم که این دوره آموزشی در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار میشود.
وی با بیان اینکه من نمیتوانم بدون اشاره به اتفاق موزه برزیل این کارگاه را آغاز کنم، گفت: متاسفانه دو هفته پیش موزه ملی برزیل دچار آتشسوزی شد و بخش اعظمی از آثار آن از بین رفت. این اهمیت مدیریت و آموزش در مقابله با بحران را نشان میدهد.
سورانو تاکید کرد: پیشگیری از تخریب آثار، مهمترین هدفی است که ما باید به آن توجه داشته باشیم. باید فرآیند آمادهسازی را با کمک سازمانها و با برنامهریزی دقیق، پیگیری کنیم. بحرانها، بیم و امید را به همراه دارند و امید میرود که بتوانیم این حوادث را کنترل کنیم.