خرافات ، اعتقادات قدیمی ، مذاهب و سنت ، گاه آنچنان در زندگی ما ریشه دوانیده است که حتی در مورد صحت و سقم آنها ، شک هم به دل راه نمی دهیم . انجام رسوم مرتبط با این باورها گاهی زیبا و گاهی زشت است.
هر کدام از این رسوم داستانی دارد و در پس خود باوری ، همین باور ، ریشه در طول سالها و قرن ها دارد و اجرای آنها را گریز ناپذیر می کند. امروز همراه با روستائیان اندونزیایی به رنگ سبز طبیعت در خواهیم آمد تا شانس بد و روح شیطانی را از خودمان دور کنیم.
اعتقاد بر این است که امکان نفوذ روح شیطانی در میان پسران جوان ، بیش از دیگران است به همین دلیل هم پسران جوان در این مراسم اهتمام بیشتری برای پاک شدن به خرج می دهند.
قدم در مراسمی خواهیم گذاشت که رنگ عنصر اصلی و جدا نشدنی آن است ، چه بهتر که این رنگ ، رنگ سبز طبیعت باشد تا اثر بیشتری در دفع شیاطین از زندگی داشته باشد.
با کارناوال همراه باشید.
معرفی مراسم راندن شیطان ؛ Grebeg
امروز به مراسمی در کشور #اندونزی می رویم که به اعتقاد برگزار کنندکان آن ، با برپایی این مراسم هر گونه اتفاق بد و بدشانسی را از آن ها دور می کند.
این مراسم را با نام Grebeg ( گریبگ ) می شناسند.
در این مراسم که در دوره های ، شش ماه یکبار در روستای Tegallalang ( تگالنگ ) اندونزی برگزار می شود ، پسرهای جوان و نوجوان روستا ، با رنگ کردن بدنشان با رنگ های روشن ، به ویژه رنگ سبز ، در روستا قدم زنان رژه می روند تا 288 روح شیطانی را که به عقیده روستاییان در بستر رودخانه کنار روستا ، در حال زندگی هستند ، از زندگی خود برانند. به نظر می رسد بر عکس نام ترسناک این مراسم ، انجامش خالی از لطف و لذت هم نیست ، کافیست به چهره هایشان نگاه کنید.
نحوه برگزاری مراسم
در ابتدای مراسم پسرها بهم در رنگ کردن سرو صورت و بدن کمک می کنند تا همگی شبیه آدم رنگی هایی که اکثر سبز هستند شوند ، البته در خلال مراسم می توانید رنگ های دیگری را نیز مشاهده کنید ولی اولویت با سبزی است که بومیان معتقدند رنگ طبیعت و در از میدان بدر کردن شیاطین کارساز تر است.
سپس پس از رژه ی لذت بخشی که برای پسران بیشتر شبیه گردش دسته جمعی با ظاهری متفاوت است ، مراسم دعا برگزار می شود.
پسر بچه های کوچکتر در مراسم
بیشتر اجرا کنندگان این مراسم پسرهای جوان هستند ، چرا که اعتقاد دارند پسرهای جوان بی گناه و پاک هستند.
اما به پسران کوچک تر هم توجه می شود.
در این جشنواره ، بچه هایی که هنوز بعنوان نوجوان و جوان شناخته نمی شوند ، صورتشان را با شکل و شمایلی متفاوت نقاشی می کنند و می روند تا مراسم رژه پسرهای بزرگتر را تماشا کنند.
رژه ی مراسم دفع شیطان با رنگ طبیعت ؛ Grebeg
بعد از این که نقاشی و رنگ آمیزی بدن ها و صورت ها به پایان رسید وقت آن است که مراسم آغاز شود.
این مراسم شامل یک رژه است که پسران جوان گرداننده ی آن هستند.
در تمام طول مراسم پسرها ، شاخه بامبو و یا نخل بدست می گیرند که با برگ های نارگیل مزین شده و نشانه ای از سلاح های نمادین در برابر شیطان است.
بعد از این رژه هم مراسم دعای مخصوص را برگزار می کنند.
مراسم دعا
بعد از پایان رسیدن رژه می روند تا مراسم دعا را برگزار کنند.
مراسم دعا علاوه بر دفع شیاطین و بد شانسی ، شامل دعا برای پربارتر شدن مزارع زیبا و جذاب برنج هم هست.
پایان مراسم دفع شیطان با رنگ طبیعت ؛ Grebeg
آن ها بعد از دعای انتهای مراسم با دوش های خیابانی رنگ را از بدن خود می شویند و با امید به آینده رهسپار خانه هایشان می شوند.
فلسفه ی مراسم دفع شیطان با رنگ طبیعت ؛ Grebeg ؛ اندونزی
این مراسم مصادف با سالگرد معبد Duur Bingin ، و دو بار ددر سال برگزار می شود و مردم معتقدند که اگر رنگ پوستشان روشن تر شود ، 288 روح شیطانی که از دیر باز در رودخانه ی کنار روستا مستقرند ، از زندگی آنها پا پس خواهند کشید و خوش شانسی به مردم رو خواهد کرد. پسران جوان را برای رژه انتخاب می کنند چون اعتقاد دارند که بی گناهی و قدرت آنها در مواجهه با شیطان قدرتمند تر عمل می کند.
رنگ طبیعت را بیشتر برای اهالی رژه انتخاب می کنند چون معتقدند که طبیعت تنها چیزی است که از ابتدا در مقابل شیاطین دوام آورده است و مبارزه با رنگ سبز ، آسانتر است. بقیه اهالی هم بدن و صورت خود را رنگ می کنند البته بیشتر رنگ هایی به جز سبز طبیعت. کل اجرای این مراسم چیزی در حدود 30 دقیقه طول می کشد یعنی نیم ساعت رژه لشکر سبز رنگ.
اساس این مراسم مربوط به اعتقاد قدیمی بالیایی که به جهانی نهان در پس جهانی که مشاهده می کنیم دارد ، جهانی که مملو از شیاطین و فرشتگان است.
جشنواره دفع شیطان و پرباری محصول برنج
بالی، جایی که روستای داستان ما هم در آن قرار دارد، دارای زمین های حاصلخیز برنج است که بومیان معتقدند محصول پربار این منطقه حاصل دعای برکت در پایان مراسم دفع شیطان است.
بروید و این مراسم را از نزدیک تماشا کنید
برای شرکت در این مراسم و یا تماشای آن از نزدیک ، باید به اندونزی و از آن جا به #بالی بروید . روستای Tegallalang ( تگالنگ ) در شهر بالی واقع شده است .
برای رسیدن به بالی با هواپیما به شهر دنیازار بروید. فرودگاه در 13 کیلومتری جنوب این شهر است که در نهایت با روستای تگالنگ تنها 30 دقیقه فاصله دارد که این فاصله را با وسایل نقیله مختلف می توانید طی کنید و خود را به مراسم دفع شیاطین برسانید و اقبال و شانس را از آن خود کنید.
سخن کارناوال
چطور بود دوستان ؟ نظر شما در مورد این مراسم و فلسفه ی برگزاری آن چیست ؟ اگر تجربه ای از شرکت در این مراسم یا مراسم های این چنینی را داشتید حتما با ما به اشتراک بگذارید.