به گزارش ایسنا، در پی نوسانات ارزی، سوء استفاده در بازار و بعضا احتکار، برخی صنایع همچون کارخانههای نساجی و کارگاههای تولید پوشاک را به دلیل کمبود مواد اولیه با مشکل مواجه کرده است. نوسانات نرخ ارز که در بازار اتفاق افتاده، باعث بههمریختگی در زنجیره تامین شده است و از باب تامین مواد اولیه، ماشین آلات و تکنولوژی، تولید و توزیع به هم ریخته است و این برهمریختگی، مسائل حال حاضر را پیش آورده است. علاوه براین، نظارتهای مناسب و دقیق صورت نگرته که دست سوءاستفادهکنندگان را ببندد.
در این زمینه نیما بصیری تهرانی - نایب رییس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی تهران - در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: شرایط فعلی به هیچ وجه خوب نبوده و همه در این کشتی سوارند و اوضاع را به وضوح میبینند. دلیلش هم بی تدبیری و تصمیمات بر اساس آزمون وخطا است که اغلب اشتباه بوده و باید به دنبال جایگزین راه درست باشند که نتیجه این امر، شرایط را برای تولید و صنعت سخت میکند.
وی درباره کاهش تولید در برخی کارخانهها تصریح کرد: هیچ یک از واحدها، مواد اولیه ندارند. ماشینآلات، نیروی انسانی و سهم بازار تغییر نکرده است اما قدرت خرید به یک سوم کاهش یافته است.
نایب رییس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی تهران ضمن انتقاد از اینکه نمیخواهیم کار کنیم، گفت: در صورتیکه خواستیم امور مالیات را ارتقا دهیم توانستیم نرم افزار جامع مالی مالیاتی از انگلیس الگوبرداری کنیم اما برای رشد اقتصادی نمی توانیم از مالزی الگوبرداری کنیم!؟ اینگونه نیست اگر بخواهیم، میتوانیم اما کسی که خودش را به خواب زده نمیشود بیدار کرد.
بصیری تهرانی در پاسخ به این سوال که با این شرایط چه تدابیری اندیشده شده و پیشنهاد به وزرات صنعت برای حل مشکل چیست؟ گفت: از دفتر وزرات صنعت، معدن و تجارت چند هفته است که وقت خواستهایم تا مسائل را مطرح کنیم اما هیچ فرصتی در اختیار ما قرار نگرفته است.
بصیری تهرانی تصریح کرد: ما به عنوان کارشناسان، هدف و راهکارهایمان مشخص است. در ابتدا باید صدای بخش خصوصی و پارلمان بخش خصوصی شنیده شود. همانطور که قانون در تمام کشورهای دنیا، تشکلها و ... را به عنوان بازوی مشورتی دولت در نظرگرفته است، باید در اینجا هم حرفهای آنها شنیده و برایشان فرصت گذاشته شود که اگر قابلیت بهرهبرداری دارد، استفاده کنند.
وی با بیان اینکه قاعدتا وزیر همه اطلاعات را ندارد، اظهار کرد: همه مدیران از تمامی قسمتهای مجموعه خود اطلاع ندارند. وزیر هم نمیتواند از همه جزئیات صنایع پتروشیمی، خودرو، بخش بازرگانی و غیره مطلع باشد و مشکلات را حل کند بلکه با کمک مشاوران و بازوان مشورتی این امر امکانپذیر است. این در حالی است که فکر نو به سیستم تزریق نمیشود در صورتیکه باید گفت اگر همین فرمان کارساز بود، مشکلات حل میشد پس باید جهت فرمان عوض شود.
نایب رییس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی تهران در رابطه با راهکار پیشنهادی گفت: راهکار، تامین مواد اولیه برای واحدهای واقعا صنعتی است، نه برای موبایل فروشها و بازرگانان.
بصیری تهرانی درباره طرح اختصاص تسهیلات به صنایع کوچک و متوسط تصریح کرد: اینها همه فقط مرهم است.