به گزارش ایسنا، تحلیلگران غربی میگویند ایران با کمک نفتکشهای خود بازی موش و گربه به راه انداخته است. نفتکشهای ایران فرستندههای خود را خاموش کردهاند تا از رصد سیستمهای ردیابی ماهوارهای جهانی پنهان بمانند.
ایران همچنین همزمان با افزایش قابل توجه فعالیت پالایشگاههای داخلی، نگهداری نفت در نفتکشهای خود را به عنوان یک خط دفاعی دیگر افزایش داده است.
توجهات به نفتکشهای شرکت ملی نفتکش ایران که 38 نفتکش VLCC دارد، معطوف شده است. این شرکت دومین اپراتور بزرگ چنین نفتکشهایی پس از شرکت Bahri عربستان سعودی است که 47 نفتکش VLCCدارد.
نرم افزار eFlow "اس اند پی گلوبال پلاتس" نشان میدهد برخی از نفتکشهای شرکت ملی نفتکش ایران سیستم شناسایی اتوماتیک (AIS) را خاموش کردهاند.
بر اساس گزارش پلاتس، تقریبا 11 نفتکش ایرانی در چند هفته گذشته فرستنده خود را خاموش کردهاند و در نتیجه ردیابی صادرات نفت ایران دشوار شده است.
این تاکتیک در دوران تحریمهای غربی در فاصله سال 2011 تا 2014 مورد استفاده قرار گرفته بود.
برخی از نفتکشها سیگنال خود را به دلیل شرایط جوی نامساعد از دست دادهاند اما تحلیلگران متعدد بر این باورند که این روند در میان نفتکشهای ایرانی با تحریمها مرتبط است.
صادرات نفت و میعانات ایران از ماه مه که دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا از توافق هستهای با ایران خارج شد، کاهش یافته است و طبق برآورد پلاتس، صادرات ایران در سپتامبر به 1.7 میلیون بشکه رسید که 700 هزار بشکه در روز نسبت به مه کاهش داشت.
بر پایه اطلاعات پلاتس، ایران در حال حاضر حدود 7 تا 8 میلیون بشکه نفت و میعانات را در مخازن شناور در پایانههای نفتی اصلی خود نگهداری میکند در حالی که سطح این مخازن حدود سه هفته قبل 15 تا 17 میلیون بشکه بود.
تحلیلگران میگویند افزایش ذخایر نفت ایران به همراه نفتکشهای شبح این کشور نشان میدهد تولید ایران هنوز چندان محدود نشده است.