وزیر ارتباطات در حاشیه بازدیدش از آخرین روز نمایشگاه تلکام، در گفتگو با دیجیاتو عنوان میکند که وزارت ارتباطات علاقهای ندارد تا تبدیل به متولی فیلترینگ کشور شود.
قوانین فعلی مرتبط با فیلترینگ در جمهوری اسلامی ایران حاکی از آن است که تصمیمگیرنده اصلی در خصوص فیلتر یا رفع فیلتر، کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه است. این کارگروه در سال 1388 و در پی تصویب قانون جرایم رایانهای در مجلس شورای اسلامی و پس از تأیید آن توسط شورای نگهبان، بنیانگذاری شد. رییس این کارگروه نیز دادستان کل کشور است و وزارت ارتباطات نیز تنها یک نماینده در آن دارد.
آذری جهرمی در روز افتتاحیه نمایشگاه تلکام در پاسخ به این پرسش که آیا در یک سال اخیر و از زمان شروع دولت دوازدهم، فیلتر افزایش داشته یا کاهش، به دیجیاتو گفت: «با توجه به اینکه قوانین و روالها تغییری نکرده نمیتوانم بگویم که فیلترینگ شیب بیشتری پیدا کرده یا کمتر. اما تلاش کردیم حداقلسازی کنیم و جلوی فیلتر شدن کسبوکارها را بگیریم.»
وزیر ارتباطات میگوید قوانین تغییری نداشتهاند و نمیتوان انتظار کاهش یا افزایش فیلترینگ را داشت. اینجاست که مجلس میتواند تغییر ایجاد کند. اما آیا مجلس میخواهد قوانین را تغییر دهد و به وزارت ارتباطات اختیارات بیشتری در حوزه فیلترینگ بدهد و آیا وزارت ارتباطات این مسئله را پیگیری میکند؟ آذری جهرمی امروز در حاشیه نمایشگاه تلکام در پاسخ به همین پرسش دیجیاتو گفت:
«در خصوص مجلس باید از مجلس بپرسید. اما در مورد پیگیری، این موضوع باید از طریق لایحه پیگیری شود و ما کار خودمان را کردهایم. مجلس به عنوان عصاره نظرات مردم، جایگاه بسیار بالایی دارد و خودش تصمیمگیری میکند. قطعاً آنچه مجلس در موردش به جمعبندی میرسد، انعکاس دهنده نظرات همه مردم است.»
جهرمی همچنین در پاسخ به این پرسش دیجیاتو که آیا وزارت ارتباطات علاقه دارد تا متولی فیلترینگ در کشور باشد یا خیر گفت: «هیچ علاقهای به اینکار نداریم.»
در حال حاضر وزارت ارتباطات که یکی از متولیان اصلی ارتباطات اینترنتی در ایران است، تنها یک رای در کارگروه تایین مصادیق محتوای مجرمانه دارد و آنطور که وزیر ارتباطات میگوید علاقهای هم به دخالت در این مسئله ندارد. در نتیجه احتمالاً نباید به این زودی انتظاری در تغییر رویه فیلترینگ در کشور داشت.