شاهرخ محمدزاده به خبرنگار مهر گفت: رقابت بین مهمانپذیرها آغاز شده و سرمایه گذاران این اقامتگاهها در حال تغییراتی برای بالابردن کیفیت مهمانپذیرهای خود هستند. ما در شهر تهران 120 تا 125 مهمانپذیر داریم که با احتساب اقامتگاههای دیگر استان، این تعداد بیشتر می شود.
وی افزود: بیشتر مهمانپذیرها و اقامتگاهها و زائرسراها درجه بندی شده اند. برخی از اقامتگاهها برای دانشجویان بیشتر کاربرد دارد. مهمانپذیر از اقامتگاههای ارزان قیمت جداست.هاستل ها اصلا همان مهمانپذیرها هستند هاستل یعنی مرکز ارزان قیمت در زبان لاتین.
محمدزاده بیان کرد: صنف مهمانپذیرها هیچ کمکی از بخش دولتی نگرفته و خودش کار را به وجود آورده و اشتغالزاست نباید توقع معجزه از آن داشت با این وجود بسیاری از مهمانپذیرهای استان در حد هتلهای سه ستاره خدمات می دهند. قطعا مهمانپذیرداران منتظر کمک دولت نیستند اما اداره آب و مالیات و برق هر روز یک فشاری به این صنف می آورد. به عنوان مثال از مهمانپذیر همان اندازه پول بابت آب می گیرد که از هتلدار می گیرد در حالی که مهمانپذیر نرخ پایینی دارد و هتل نرخ بالاتری.
وی افزود: متوسط اشغال اتاق در مهمانپذیر سالانه بین 40 تا 45 درصد است ما مسافرانی داریم که از یک شب تا یک ماه در مهمانپذیر می مانند.
محمد زاده بیان کرد: آماری از مسافران خارجی نداریم ولی گردشگران خارجی نسبت به سال گذشته کمتر شده اند قبلا بیشتر بک پکرها به مهمانپذیر می آمدند. ولی هنوز هم عراقی ها و افغانستانی ها بیشترین مهمان این مراکز هستند پس از آنها افرادی از کره و آلمان و انگلیس هم داشته ایم.
وی گفت: درجه بندی مهمانپذیرها براساس استانداردسازی انجام می شود. برخی از آنها بازسازی کرده و توانسته اند که درجه مراکز اقامتی را بالا ببرند. نرخی که برای آنها در نظر گرفته می شود بین 50 هزار تومان برای هر شب در یک اتاق یک تخته تا 90 هزار تومان است.