ماهان شبکه ایرانیان

تجربه رانندگی با هایما S۷ توربو؛ مشخصات فنی، امکانات رفاهی و قیمت

هایما S۷ اولین گام ایران خودرو در زمینه همکاری با یک خودروساز چینی برای تولید یک SUV به شمار می رود. رشد روز افزون خودروسازان چینی در بازار ما باعث شد تا ایران خودرو هم به سراغ یکی از این خودروسازان نو ظهور برود.

تجربه رانندگی با هایما S7 توربو؛ مشخصات فنی، امکانات رفاهی و قیمت

هایما S7 اولین گام ایران خودرو در زمینه همکاری با یک خودروساز چینی برای تولید یک SUV به شمار می رود. رشد روز افزون خودروسازان چینی در بازار ما باعث شد تا ایران خودرو هم به سراغ یکی از این خودروسازان نو ظهور برود.

هایما برند تازه تاسیس چینی که سابقه خودروسازی آن با برند خود به 10 سال هم نمی رسد با عرضه سبد کاملی از محصولات انتخاب مناسبی برای بازار خودرویی ما به شمار می رود.

در گام اول S7 در نسخه تنفس طبیعی به بازار معرفی شد که تولید به نسبت محدودی داشت. در ادامه مدل قدرتمندتر توربو از راه رسید تا اولین گام جدی هایما برای حضور در ایران برداشته شود. هایما S7 آمده بود تا با یک قیمت رقابتی به جنگ هموطنانش برود.

در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی هایما S7 توربو بپردازیم و میزان موفقیت آن در بازار را بسنجیم.

عرضه اولیه هایما به سال 2010 و معرفی آن در نمایشگاه پکن باز می گردد. در طی این مدت هایما سه بار S7 را فیس لیفت کرده است که مدل عرضه شده در ایران به فیس لیفت دوم در سال 2013 میلادی باز می گردد. فیس لیفت جدید در سال 2016 معرفی شد.

طراحی ظاهری

هایما S7 با بهره مندی از جلو پنجره با طرح عمودی متفاوت از هایما S5 با جلو پنجره به شکل افقی است. فرم کلی گلگیر هر دو خودرو شبیه به یکدیگر است. چراغ های جلو هایما S7 نگارنده را به یاد لیفان X60 به عنوان یکی از اولین کراس اورهای چینی موفق در بازار ایران می اندازد.

در دو طرف سپر نیز مه شکن های دایروی شکل قرار دارد. یک خط تیز در امتداد طول کلی خودرو کشیده شده است تا نمای جانبی خودرو را از یکنواختی بیش از حد در بیاورد.

هایما سعی کرده تا با حجم پردازی گلگیر و استفاده از یک خط مورب در بخش پایینی درب ها طراحی این بخش را بهبود بخشد. رینگ های خودرو نیز از نوع 17 اینچی هستند و به طور استاندارد از لاستیک های شرکت هنکوک در آن استفاده شده است.

نمای عقب خودرو هم ساده و عاری از هرگونه خط و خطوط اضافی ترسیم شده است. درب یک تکه صندوق، چراغ های عقب و فرم کلی سپر که یک نوار کرومی بر روی آن قرار گرفته است.

در بخش پایینی دو طرح خروجی اگزوز با قاب کرومی قرار دارد. بر روی سقف خودرو نیز روف رک به نسبت بزرگی قرار داده شده است.

از نظر ابعادی نیز به ترتیب طول، عرض، ارتفاع و فاصله بین دو محور برابر با: 4530، 1830، 1730 و 2619 میلی متر است. نکته جالب توجه فاصله محوری بیشتر S5 به نسبت برادر بزرگ تر خود یعنی S7 است. وزن خودرو نیز 1545 کیلوگرم اعلام شده است.

به طور کلی در این بخش هایما S7 حرف خاصی برای گفتن ندارد و از یک طرح کلاسیک و ساده بهره می برد.

به همین دلیل هایما در مدل S5 با استفاده از حجم پردازی از سادگی و یکنواختی طرح بدنه کاسته است و با استفاده از طراحی به روز چراغ ها همچون محصولات کره ای وضعیت بهتری به نسبت برادر بزرگ تر خود دارد.

گرچه که فیس لیفت جدید S7 در نمای جلو به کلی دگرگون شده است و از مجموع چراغ و جلو پنجره کاملا متفاوتی با مدل عرضه شده در کشور ما برخوردار است.

طراحی داخلی هایما S7

در داخل اتاق نیز طراحی کلی مجموع داشبورد، رودری ها و پشت آمپری شبیه به محصولات سال های قبل خودروسازان کره ای است. به گونه ای که شباهت های بسیار زیادی را می توان بین هایما S7 و دنا که خود از محصولات کره ای الهام گرفته بود، در این بخش مشاهده کرد.

در هر صورت یک صفحه نمایش لمسی 7 اینچی در بخش بالایی داشبورد قرار دارد. در بخش پایینی آن نیز تنظیمات مربوط به سیستم تهویه مطبوع و سیستم صوتی خودرو قرار گرفته است.

ترمز دستی مکانیکی به همراه دسته دنده و دو جالیوانی نیز تکمیل کننده این بخش هستند. پشت آمپری خودرو نیز از یک طرح کلاسیک دور سنج موتور و کیلومتر شمار بهره می برد که در بین این دو یک صفحه نمایش دیجیتال قرار گرفته است.

هایما S7

طرح کلی رودری ها هم بسیار ساده هستند و شاید تنها دستگیره های کرومی بتواند به این بخش جلوه دهد. تریم دو رنگ داخل اتاق نیز که با چرم صندلی ها و رودری ها ست شده است به همراه دوخت رنگی کمی وضعیت این بخش را بهبود می بخشند.

فضای صندلی های عقب نیز تقریبا مناسب هستند و با این که صندلی ها فرم نیمکتی مانند دارند اما فضای کافی برای پاها در نظر گرفته شده است. فضای صندوق عقب نیز معادل 400 لیتر است که توانایی جا دادن یک چمدان سایز بزرگ را دارد.

تجهیزات و امکانات هایما S7 توربو

هایما S7 به 4 کیسه هوای ایمنی (راننده، سرنشین جلو و جانبی)، ترمز 4 چرخ دیسک به همراه سیستم های ABS ،EBD، سیستم کمکی حرکت در سربالایی HSA ،ESP و TCS، آینه های برقی مجهز به گرمکن، آینه وسط با قابلیت فاصله نمایش تا مانع عقب، دوربین 360 درجه، صندلی راننده برقی در 8 جهت مجهز به گرمکن، صندلی شاگرد با تنظیم دستی 4 جهته، سیستم صوتی مجهز به 6 اسپیکر، سنسور نور، سنسور باران، استارت دکمه ای، کروز کنترل، سان روف، ورود بدون کلید و...مجهز است.

مشخصات فنی

هایما S7 در ابتدا با موتور 2 لیتری تنفس طبیعی با جعبه دنده دستی و اتوماتیک 5 سرعته عرضه می شد و در ادامه نسخه توربوشارژر آن با موتور به حجم 1795 cc و جعبه دنده 6 سرعته اتوماتیک عرضه شد.

این موتور توانایی تولید حداکثر قدرت 170 اسب بخار در حداکثر دور 5500 rpm و حداکثر گشتاور 230 نیوتن متر در بازه دور 1800 تا  4500 rpmرا دارا است. این قدرت توسط جعبه دنده 6 سرعته اتوماتیک به چرخ های جلو ارسال می شود. ضریب تراکم این موتور 9.3:1 است. توربوشارژر موتور هایما ساخت میتسوبیشی است.

سیستم تعلیق خودرو نیز در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع چند اتصاله موسوم به مولتی لینک است.

در ابتدای عرضه مدل توربو با خرابی در بخش واشر سر سیلندر مواجه شد که ایران خودرو نیز فراخوان هایی را در این زمینه صادر کرد. از آن جا که به طور کلی جنس سر سیلندر موتورهای هایما از رزین انتخاب شده، این مسئله می تواند باعث حساسیت بیشتر موتور به شرایط دمایی باشد. همچنین به گفته برخی مالکان مصرف سوخت مدل توربو نیز نسبت به تصورات اولیه و اعداد درج شده در کاتالوگ بالاتر بوده و ارقامی از محدوده 11 تا 20 لیتر در یکصد کیلومتر را شامل می شده که البته با توجه به مشخصات پیشرانه ثبت چنین ارقامی با رانندگی نسبتا سریع قابل پیش بینی به نظر می رسد.

تجربه رانندگی

با نشستن پشت فرمان هایما S7 متوجه ارتفاع به نسبت بالای خودرو از سطح زمین خواهید شد که می تواند دید رو به بیرون را همانند دیگر SUV ها کاهش دهد. فرمان برقی به مقدار بسیار زیادی سبک تر از هایما S5 است و با این که از تایرهای با فاق به نسبت بزرگ (235/65) بهره می برد اما شرایط وزنی فرمان را چندان تحت تاثیر قرار نخواهد داد.

با فرمان دادن های سریع و پی در پی سعی کردیم تا میزان لنگر انداختن بدنه را تحت چنین شرایطی بررسی کنیم که با توجه به ابعاد خودرو همانطور که انتظار داشتیم این مورد مشهود است. تنظیمات فنر بندی متمایل به نرمی است و تجربه سواری با هایما S7 را باید نرم توصیف کرد.

اساسی ترین ایراد مدل 2 لیتری یا همان تنفس طبیعی شتاب گیری بسیار ضعیف آن بود که عملا از پس وزن بالای خودرو بر نمی آید. به همین دلیل مدل توربوشارژر در ادامه عرضه شد.

حال شتاب گیری خودرو بهبود چشم گیری داشته است و به مدد توربوشارژر شاهد شتاب گیری بسیار سریع تر خودرو هستیم به شکلی که شتاب صفر تا صد حدود 20 ثانیه ای مدل 2.0 لیتری معمولی به حدود 9.5 الی 10.5 ثانیه در مدل توربو کاهش یافته است. در زمینه قدرت ترمزگیری نیز هایما S7 را باید بسیار معمولی قلمداد کرد که با توجه به موتور قدرتمندتر مدل توربوشارژ این انتظار می رود که سازنده خودرو به تقویت این بخش نیز بپردازد.

عملکرد شاسی و فنربندی هایما S7 توربو در مجموع خوب ارزیابی می شود، اما با توجه به قدرت نسبتا بالای پیشرانه و تک دیفرانسیل بودن خودرو، کم فرمانی در هنگام گذر از پیچ های تند محسوس به نظر می رسد، واکنش ترمزها به فشردن ناگهانی پدال ترمز نیز می توانست بهتر از این باشد. با این وجود از نرمی نسبی سواری و قابلیت مناسب در جذب ناهمواری ها باید به عنوان نقطه قوت هایما S7 در مقایسه با رقبا یاد کرد.

نتیجه گیری

هایما S7 در بازار ما با رقبای هموطن خود همچون تیگو 5 و جک S5 و  بی وای دی S6 رو به رو شده است که گرچه در شروع توفیقات زیادی با توجه به تازه کار بودن این برند در بازار کسب نکرد اما با یورش سرمایه های سرگردان به بازار خودرو قیمت مدل های مختلف هایما S7 بشدت افزایش پیدا کرد که یکی از دیگر دلایل این اتفاق به عرضه نامنظم ایران خودرو باز می گردد.

در حال حاضر این خودرو در بازار آزاد در حدود 200 میلیون تومان قیمت گذاری شده است. در آخرین دور ثبت نام توسط ایران خودرو، این مدل برای آبان 98 پیش ثبت نام شده است. در نهایت ذکر این نکته واجب است که تامین قطعات یدکی می تواند پاشنه آشیل هایما در شرایط فعلی بازار خودرو کشور باشد. از این رو پیشنهاد می کنیم که اگر قصد خرید این خودرو را دارید نسبت به تحقیق و بررسی وضعیت تامین قطعات و خدمات پس از فروش هایما در شهر خود اقدام نمایید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی