به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان به نقل از رویترز، براساس آمار منتشر شده از سوی وزارت خزانه داری آمریکا، کسری بودجه سال 2018 این کشور با افزایشی 113 میلیارد دلاری نسبت به سال گذشته به مبلغ 779 میلیارد دلار رسیده که بالاترین میزان کسری بودجه در 6 سال اخیر است.
این وزارت خانه اعلام کرد که انتظار میرود کسری بودجه آمریکا در سال 2019 از 1000 میلیارد دلار هم فراتر رود. این رکوردشکنی در کسری بودجه به دلیل تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور برای کاهش مالیاتها و در نتیجه بالارفتن بدهی دولت به منظور تامین هزینهها به وجود آمده است.
اقتصاددانان به طور کلی کاهش مالیات شرکتها و افراد که اواخر سال گذشته با حمایت جمهوری خواهان در کنگره به تصویب رسید، و نیز تلاش برای تامین هزینههای رو به افزایش دولت را از عوامل مهم کسری بودجه میدانند.
دولت آمریکا و جمهوریخواهان کاهش مالیات را عامل مهمی در رشد اقتصادی و اشتغال زایی عنوان کرده بودند.
مایکل مولونی، مدیر اداره مدیریت و بودجه کاخ سفید در بیانیهای که به همراه داده های مالی منتشر کرد، اعلام کرد: رشد اقتصادی آمریکا باعث افزایش درآمد دولت خواهد شد که یک گام مهم در جهت پایداری مالی بلند مدت است.
کسری بودجه آمریکا طی 12 ماه گذشته تا سپتامبر سال جاری معادل 113 میلیارد دلار - یا 17 درصد - بیشتر از مدت مشابه سال قبل بود.
کارشناسان اقتصادی بر این باورند که با در پیش داشتن انتخابات میان دورهای کنگره در ماه آینده، افزایش تریلیون دلاری کسری بودجه و گسترش بحران اقتصادی باید مسالهای جدی برای رای دهندگان و نیز نامزدهای انتخابات باشد.
بخش عمدهای از کسری بودجه آمریکا به دلیل افزایش بدهای های دولتی بر اثر کاهش مالیات بر درآمد و نیز افزایش هزینههای نظامی کشور بوده است.
ترامپ روز پنجشنبه در مصاحبه با فاکس نیوز در واکنش به طرح احتمالی فدرال رزرو برای افزایش نرخ بهره بانکی گفت: "بانک مرکزی مرتکب اشتباه بزرگی میشود".
این انتقاد شدید در حالی است که انتظار میرود فدرال رزرو نرخ بهره بانکی را افزایش دهد. احتمال افزایش نرخ بهره باعث شده که شاخص سهام بازارهای بورس در دنیا کاهش پیدا کند.