آبشار ویسادار رضوانشهر ؛ طبیعت دلبرانه گیلان

با آمدن نام ایران، بسیاری به یاد تاریخ کهنی می افتند که در جای جای این کشور آثاری را از خود برجای گذاشته است و حس غرور سر تا پای وجودشان را فرا می گیرد. اما در کنار این تاریخ باستانی جاذبه هایی از جنس طبیعت نیز در کشورمان وجود دارند که می توانیم به خاطر داشتن هر کدامشان بر خود ببالیم.

با آمدن نام ایران، بسیاری به یاد تاریخ کهنی می افتند که در جای جای این کشور آثاری را از خود برجای گذاشته است و حس غرور سر تا پای وجودشان را فرا می گیرد. اما در کنار این تاریخ باستانی جاذبه هایی از جنس طبیعت نیز در کشورمان وجود دارند که می توانیم به خاطر داشتن هر کدامشان بر خود ببالیم.

این جاذبه ها در سرتاسر ایران وجود دارند و هر کدام در قالب یکی از جلوه های طبیعت، خودشان را به نمایش گذاشته اند. با هم به بسیاری از این جاذبه های طبیعی سفر کردیم و در اینجا لینک تعدادی از آنها را برایتان قرار دادیم:

آبشار شوی دزفول ؛ منحصر به فردترین آبشار خاورمیانه

دریاچه آویدر مازندران ؛ تفرجگاهی بکر در شمال ایران

کویر مصر اصفهان ؛ پهنه ای وسیع از آرامش در قلب ایران

غار بورنیک فیروزکوه ؛ طولانی ترین غار پایتخت

در هر یک از این سفرها توانستیم، دغدغه هایمان را برای لحظاتی به دست آرامش طبیعت بسپاریم و انرژی دوباره برای ادامه ی مسیر زندگیمان را به دست آوریم. حالا برای دیدن تصویری دیگر از طبیعت چهار فصل ایران به سوی خطه ای از شمال کشور می رویم.

رهسپار جاده می شویم تا به استان گیلان و شهر رضوانشهر برسیم…

قصد تماشای سقوط آب از آبشار ویسادار  را داریم…

با کارناوال همراه باشید…

آبشار ویسادار

چرا آبشار ویسادار؟


– آبشار ویسادار سومین آبشار مرتفع استان گیلان می باشد.

– شکل خاص دیواره ی صخره ای این آبشار ویژگی منحصر به فرد آن است که در کمتر آبشاری دیده می شود.

– فضای اطراف آبشار و دسترسی راحت به آن امکان خلق یک روز خوب را به خانواده ها می دهد.

آبشار ویسادار
photo by Reza Rafizadeh

در مسیر آبشار ویسادار…

پیش از رسیدن به آبشار ویسادار و لمس زیبایی های آن، جاده منتهی به این آبشار است که گردشگران و علاقه مندان طبیعت را غرق در خود می کند. جاده ای که از دوسو با درختان سر به فلک کشیده احاطه شده و هر چه که بیشتر در آن پیش می رویم تصاویر روح نوازتری به چشممان می خورد. این تصاویر به حدی زیبا هستند که گاهی مجبور به چند لحظه توقف می شویم تا با دوربین خود آن را برای همیشه ثبت کنیم.

پس از پیمودن این مسیر تماشایی به مقصد خود می رسیم تا فصل تازه ای از شگفتی های خلقت را به تماشا بنشینیم…

آبشار ویسادار
آبشار ویسادار
photo by Nastaran Khalili

آبشار ویسادار ؛ شگفتی طبیعت گیلان

هر چه در جاده بیشتر پیش می رویم صدای ریزش قطرات آب از آبشار ویسادار، آرامشی وصف ناپذیر را با خود به ارمغان می آورد و ما را غرق در خود می کند. آب از ارتفاع 15 متری از فراز ساختاری سنگی به شکل نیم دایره، بر روی صخره ای تیره رنگ جاری می شود که حکم دیواره ی آبشار را دارد و جلوه ای متفاوت به آن می دهد. این دیواره به صورت لایه لایه شکل گرفته و در طی مدت زمانی طولانی به شکل امروزی خود درآمده است. این آب پس از سقوط در حوضچه ای می ریزد که توسط همین دیواره ها احاطه شده و همچون دنیایی متفاوت به نظر می رسد.

آبشار ویسادار به عنوان یکی از شگفت انگیز ترین جاذبه های طبیعت ایران و سومین آبشار مرتفع استان گیلان شناخته می شود و بسیاری از علاقه مندان طبیعت را به سوی خود می کشاند.

کمی آن طرف تر از آبشار درختان سر به فلک کشیده ای وجود دارند که ریشه هایشان به شکل خاصی در هم تنیده و بر روی زمین پهن شده اند و علاوه بر سایه سار خنکی که در پناه شاخ و برگشان وجود دارد، تصویری تازه از طبیعت را ترسیم کرده اند. حضور این درختان، صدای ریزش آب و جلوه ی خاص آبشار موقعیتی منحصر به فرد را به این طبیعت بخشیده است تا لحظاتی خوش را برای دوستداران خود رقم بزند.

آبشار ویسادار
photo by Mohammad Saeid Gh
آبشار ویسادار

دیدنی ها و تفریحات

در سفر به آبشار ویسادار گزینه های متفاوتی برای تفریح و خلق یک روز به یادماندنی پیش روی شما قرار دارند:

1- تماشای آبشار از روی پل

درست رو به روی آبشار پلی فلزی قرار دارد که فرصت تماشای آبشار ویسادار را به شما می دهد. می توانید بر روی این پل بایستید و از دیدن سقوط قطرات آب در آرامش جنگل لذت ببرید.

آبشار ویسادار
آبشار ویسادار

2- رفتن به بالای آبشار

آبشار ویسادار کمی پایین تر از سطح زمین اطرافش قرار دارد. برای آنکه بتوانید به بالای آبشار دسترسی پیدا کنید پله های صخره ای در کنار آن ایجاد شده اند تا با استفاده از آنها در بالای صخره های دیواره ی آبشار قرار بگیرید.

آبشار ویسادار
photo by Taha Abdollahi

3- آب بازی و آب تنی

بسیاری به فضای بالای آبشار می روند و با کمی شیطنت و آب بازی حال و هوای خاصی به سفرشان می دهند. برخی هم حوضچه ی پایین آبشار را انتخاب می کنند تا تنی به آب بزنند و از خنکای آب استفاده کنند.

آبشار ویسادار
photo by Khalil Gholami

4- پیک نیک

محیط جنگلی اطراف آبشار ویسادار دارای زمین های مسطحی است که می توانید به همراه دوستان یا خانواده پیک نیکی را در آنجا برپا کنید و خاطره ای خوش برای خود و همسفرانتان بسازید.

ابشار ویسادار

5- عکاسی

زیبایی منحصر به فرد آبشار و مناظر اطراف آن فرصت خوبی را برای یک عکاسی دلچسب و ثبت خاطراتی فراموش نشدنی برایتان ایجاد می کنند. پس به دنبال سوژه های ناب عکاسی بگردید و آنها را برای همیشه ثبت نمایید.

آبشار ویسادار
photo by Taha Abdollahi
آبشار ویسادار
photo by Nastaran khalili

6- خرید عسل طبیعی

به دلیل پرورش زنبور عسل توسط ساکنان این منطقه، عسل طبیعی تولید شده در آن از شهرت خاصی برخوردار است و بسیاری را برای خرید این ماده ی طبیعی به این منطقه و آبشار ویسادار می کشاند.

آبشار ویسادار
photo by Taha Abdollahi

امکانات رفاهی منطقه

در نزدیکی آبشار کلبه هایی به شیوه ی سنتی ساخته شده اند که امکانات متفاوتی را در اختیار گردشگران می گذارند. برخی از آنها قهوه خانه هایی سنتی هستند که امکان نوشیدن چای و استراحت را برایتان فراهم می کنند. در برخی از آنها نیز صنایع دستی و سوغات و وسایلی برای بازی کودکان به فروش می رسد.

آبشار ویسادار
photo by Taha Abdollahi
آبشار ویسادار
photo by Taha Abdollahi

آغاز و سرانجام آب

آبشار ویسادار بر سر راه رودخانه ی لمیر قرار دارد. آب این رودخانه از کوه های تالش که به گردنه الماس نیز شهرت دارد، سرچشمه می گیرد و پس از گذر از منطقه پره سر به دریای خزر ( کاسپین )، می ریزد. رودخانه ی لمیر باعث بوجود آمدن آبشار دیگری به نام اوویار در پایین همین محوطه شده است و جزو دیدنی های اطراف این آبشار به حساب می آید.

آبشار ویسادار
آبشار ویسادار
photo by Amir ghafarzade

دلیل نامگذاری

ویسادار یک واژه تالشی می باشد که زبان شناسان معنای دقیقی را برای آن عنوان نکرده اند اما حدس ها و گمان های زیادی راجع به آن زده می شود. برخی می گویند این واژه از ریشه ی کلمه ی ووزه دار vuza dâr ) به معنی درخت گردو می باشد و عده ای دیگر از کارشناسان، معتقدند ویسادار از دو بخش ویسا به معنی ارسال کردن و دار به معنی درخت تشکیل شده است.

در حال حاضر هیچ قطعیتی در مورد این ریشه تالشی وجود ندارد اما به نظر بسیاری از کارشناسان نام این آبشار در زبان گیلکی به معنای سایه درخت بید می باشد.

آبشار ویسادار

بهترین فصل سفر

بر منطقه ی پره سر، آب و هوای معتدل خزری حاکم است و همین مسئله باعث می شود تا فروردین، اردیبهشت، خرداد، شهریور و اوایل مهر بهترین زمان سفر به ویسادار باشد.

بهار و تابستان: آب و هوای منطقه نسبت به نقاط دیگر معتدل تر و خنک تر است و تجربه ی دلپذیری را برای شما رقم می زند.

پاییز: با شروع فصل پاییز و زرد شدن برگ ها، نمایشی از رنگ ها در منطقه ی جنگلی اطراف ویسادار به راه می افتد اما میزان بارش باران بسیار زیاد می باشد و ممکن است مشکلاتی را برای شما به وجود بیاورد.

زمستان: با بارش برف و سفیدپوش شدن طبیعت جلوه ی متاوتی شکل می گیرد اما برودت هوا و یخبندان سفر به این منطقه را دشوار می کند.

آبشار ویسادار
photo by Sona Moayedzade

کجا بمونیم؟

در سفر به آبشار ویسادار برای اقامت می توانید در هتلها، مهمانسراها و خانه های محلی شهرها و روستاهای اطراف اقامت کنید. همچنین می توانید کمپینگ در طبیعت را نیز تجربه نمایید به شرط آنکه به اندازه کافی از آبشار فاصله بگیرید  در مکان امنی کمپ و چادر خود را برپا کنید. بهتر از برای آشنایی با کمپینگ در طبیعت مطالب زیر را مطالعه نمایید:

راهکارهای کمپینگ و اقامتی خوب در چادرهای مسافرتی

انواع کمپینگ در طبیعت

کمپینگ ؛ وحشت یا تفریح ؟

راهکارهایی برای خواب بهتر در طبیعت

ملزومات سفر

اگر در پاییز و زمستان قصد سفر به ویسادار را داشتید حتما لباس ضد آب و چتر به همراه داشته باشید تا با بارش باران غافلگیر نشوید.

آبشار ویسادار
photo by Abbas Arabzadeh

راه دسترسی

آدرس

استان گیلان، شهرستان رضوانشهر، 16 کیلومتری شهر پره سر، دهستان ییلاقی ارده، درنزدیکی روستایی به نام  آوَوییار

راه دسترسی

اگر قصد سفر به ویسادار را دارید باید به سوی رشت بروید و سپس راه خود را به طرف آستارا ادامه دهید. پس از گذر از انزلی و شهر رضوانشهر و طی 17 کیلومتر به شهر پره می رسید. در این شهر، از سه راه احمد به طرف روستای سِکَرَه سرا یا صیقلسرا حرکت کنید. با عبور از صیقلسرا و گذر از روستای اووییار وارد جاذهی جنگلی بسیار زیبایی می شوید که به روستای لمیر منتهی می شود و در میانه ی راه شما را به محل آبشار می رساند. یک سوم این جاده روستایی آسفالت است و قسمت انتهایی آن خاکی می باشد.

فاصله از مرکز استان و شهرهای اطراف

رشت: 100 کیلومتر

رضوانشهر: 17 کیلومتر

هشتپر تالش: 30 کیلومتر

موقعیت آبشار ویسادار بر روی نقشه

مختصات جغرافیایی آبشار E485442 N373526

آبشار ویسادار

دیدنی های اطراف

در کنار بازدید از آبشار ویسادار می توانید زمانی را به بازدید از این امکان اختصاص دهید:

* آبشار آسیابگا در امتداد رودخانه شفارود

* آبشار آووبیار

*ساحل جنگلی گیسوم ؛ برای آشنایی با این جاذبه و راه دسترسی و امکانات رفاهی آن، مطلب ساحل جنگلی گیسوم را بخوانید. 

* گردنه حیران ؛ سفر کارناوال به این مکان زیبا و دیدنی را از دست ندهید: گردنه حیران

* آبشار لاتون ؛ برای آشنایی با این جاذبه و راه دسترسی و امکانات رفاهی آن، مطلب آبشار لاتون را بخوانید. 

جنگل فندقلو ؛ همه ی اطلاعاتی که لازم است تا در سفر به این جنگل زیبا بدانید را از مطلب جنگل فندق لو مطالعه کنید.

* قلعه لیسار

تصویری از آبشار لاتون

آبشار لاتون گیلان

پارک جنگلی گیسوم

پارک جنگلی گیسوم
photo by davala

توصیه های کارناوالی

 جاده ی منتهی به آبشار، کم عرض و خطرناک است. به ویژه در فصول پاییز و زمستان و به هنگام بارش برف و باران خطرات زیادی در آن برای رانندگان و سرنشینان خودرو وجود دارد. حتی الامکان از سفر به آبشار در این فصول خودداری کنید.

جاذبه های طبیعی بخشی از میراث ما برای آبندگان هستند پس با ریختن زباله و آسیب زدن به آنها موجب تخریبشان نشویم.

نبود آنتن دهی مناسب تلفن همراه می تواند دردسرهایی را برای شما ایجاد کند. پس تماس هایتان را پیش از ورود به منطقه برقرار کنید تا دچار مشکل نشوید.

اگر از کوهنوردانی هستید که قصد صعود به قله سبلان را دارند و از مرکز یا شرق ایران به مشگین شهر می آیند، بهتر است با یک انحراف مسیر کوتاه و صرف زمان کمتر از 2 ساعت به دیدن آبشار ویسادار نیز بروید و لحظاتی را در کنار آن استراحت کنید.

آبشار ویسادار
photo by Armin Movahedi

در پایان ویدیویی از آبشار ویسادار گیلان را تماشا کنید

در حال بارگذاری ویدئو ...

سخن آخر

آیا تا به حال به آبشار ویسادار سفر کرده اید؟

از دیدن زیبایی های این جاذبه ی طبیعی لذت برده اید؟

چه جاذبه های دیگری را در این منطقه می شناسید؟

منتظر تجربیات و نظرات شما عزیزان هستیم…

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر