مدیرعامل بورس کالا:

معاملات تعاونی ها در بورس کالا به ۲.۴ میلیون تن افزایش یافت

معاملات تعاونی ها در بورس کالا به 2.4 میلیون تن افزایش یافت
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «حامد سلطانی‌نژاد» روز چهارشنبه در همایش تولید و توسعه پایدار، صنایع پایین دستی پتروشیمی و تعاونی در مرکز همایش های برج میلاد افزود: تعاونی ها می توانند به جای اعضای خود در معاملات بورس کالا شرکت کرده و اقدام به توزیع مویرگی محصولات در بخش پایین دستی کنند.
وی بیان داشت: شفافیت معاملات در بورس به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک می‌کند.
مدیرعامل بورس کالا ادامه داد: ابزارهای مختلف معامله نقد، فیزیکی و آتی در بورس کالا وجود دارد که می توان از آنها بهره گرفت.
سلطانی نژاد به تغییر شیوه های تامین مالی در میان صنایع اشاره کرد و گفت: در ساختار سنتی تامین کالا تنها از اموال غیر منقول مانند ملک یا کارخانه به عنوان وثیقه استفاده می‌شد، اما امروز می‌توان کالاها و محصولات تولیدی را نیز به عنوان وثیقه نزد بانک ها معرفی کرد که از جمله آنها صدور گواهی های سپرده کالا است.
وی اضافه کرد: در معاملات فیزیکی، کالا تحویل داده می‌شود اما در معاملات آتی بازارهای مالی، هدف اصلی تحویل کالا نیست بلکه هدف این است که فروشندگان و خریداران بتوانند خود را در مقابل نوسان ها بیمه کنند.
این مقام مسئول اظهار داشت: نزدیک به 14 تا 16 درصد ارزش معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا به تعاونی‌ها اختصاص دارد.
مدیرعامل بورس کالا با اشاره به نوسان‌های شدید نرخ ارز و تاثیر آن بر ایجاد تقاضاهای کاذب در بورس کالا، گفت: این تحولات نشان داده که باید نقش نظارت بر معاملات تقویت شده و تعاونی ها نظارت خود را بیشتر کنند.
وی ادامه داد: نباید شرایط به گونه ای شود که ناچار شویم یک نفر را برای نظارت بر تعاونی ها تعیین کنیم، بلکه تعاونی‌ها باید نظارت در بخش پایین دستی را گسترش دهند.
سلطانی نژاد تصریح کرد: تعاونی ها باید به نقش اصلی خود در توزیع مویرگی محصولات بپردازند و از ورود به چرخه معاملات خودداری کنند.
وی به آزاد شدن سقف معاملات محصولات پتروشیمی در بورس اشاره کرد و گفت: این اقدام به شفاف شدن معاملات کمک کرد؛ باید شرایط رقابتی در بازار ایجاد کنیم، محدود کردن رقابت و قیمت گذاری دستوری تجربه ای است که در سال های اخیر انجام شده و بارها شکست خورده است.

** رقابت مخرب صادرکنندگان محصولات پتروشیمی در بازارهای جهانی
امیر هامونی مدیرعامل فرابورس ایران نیز در این مراسم با انتقاد از روند نامناسب خصوصی‌سازی در کشور گفت: به علت خرد شدن بازرگانی مجتمع های پتروشیمی، آنها در بازارهای جهانی با هم رقابت می کنند در حالی که سایرین از جمله عربستان دارای بازرگانی یکپارچه و منسجم برای صادرات هستند.
وی افزود: اکنون بزرگترین سهم در میان صنایع در فرابورس به پتروشیمی اختصاص دارد که البته در حال افزایش است.
هامونی اظهار داشت: ارزش تعاونی‌های سهامی عام در فرابورس به 100 میلیارد تومان می‌رسد که در مقایسه با سایر صنایع سهم تعاونی‌ها در فرابورس پایین است در حالی که ظرفیت گسترده‌ای برای توسعه آنها وجود دارد.
مدیرعامل فرابورس به توسعه ابزارهای معاملاتی اشاره کرد و ادامه داد: در گذشته تنها سهام شرکت‌ها معامله می شد اما اکنون ابزارهای مالی بسیار توسعه یافته اند که می توان از آنها برای اهداف مختلف بهره گرفت.
وی با بیان اینکه تعاونی‌ها می‌توانند از فرابورس برای تامین مالی استفاده کنند، افزود: برای ورود تعاونی‌های متعارف به فرابورس در حال تهیه است.
مدیرعامل فرابورس به صادرات پتروشیمی ها اشاره کرد و گفت: به علت نبود انسجام در صادرات پتروشیمی ها، اکنون هر هلدینگ برای خود یک شرکت بازرگانی صادراتی ایجاد کرده که سبب شده نتوانیم در مقابل خارجی ها انسجام و اتحاد داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، همایش تولید و توسعه پایدار، صنایع پایین دستی پتروشیمی و تعاونی روز چهارشنبه با حضور صاحب نظران صنعت پتروشیمی و دست اندرکاران بازار سرمایه و بخش تعاونی در مرکز همایش های برج میلاد برگزار شد.
اقتصام*2022*3065*2025
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر