معاون اجتماعی سازمان بهزیستی با اشاره به افزایش تعداد کودکان کار و خیابان گفت: سال ٩4، 6٠٠٠ کودک کار و خیابان در سازمان بهزیستی پذیرش شدند که این تعداد در سال ٩5 به ٩٠٠٠ و در سال ٩6 به ١٠٣٠٠ نفر رسید.
به گزارش به نقل از جهان صنعت ،حبیبالله مسعودیفرید در مورد ساماندهی این کودکان عنوان کرد: بودجه سازمان بهزیستی پنج سال قبل برای این کودکان در مجموع 5٠٠ میلیون تومان بود که امسال این میزان افزوده شده و به ٢٠ میلیارد تومان رسیده است. به گفته او اگرچه این رقم رشد خوبی داشته است اما هنوز با نیازهای این کودکان همخوانی ندارد.
مسعودی فرید ادامه داد: 20، 30 سال قبل حداقل 50 کودک روزانه در مدارس کتک میخوردند و همه مساله را عادی و طبیعی میدانستند اما الان کسی حتی یک مورد را هم نمیپذیرد. حتی یک مورد هم برای ما غیرقابل پذیرش است. این موارد به دلیل افزایش حساسیت مردم و آگاهسازی آنها از سوی اورژانس اجتماعی بوده است. خانوادهها در گذشته بچهها را میزدند و تنبیه بدنی اولین گزینه روی میز بود اما الان خانوادهها میدانند که باید با فرزندشان صحبت کنند و تنبیه بدنی آخرین گزینه روی میز است. این تغییرات به نظام آموزشی و رسانهها برمیگردد.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه بیشترین تماسها با خط اورژانس در مورد کودکآزاری است، گفت: مداخلات پیشگیری باید در شش وجه انجام شود تا بتوانیم از کودکآزاری پیشگیری کنیم. اولین راهبرد، آگاهسازی و مهارتآموزی است. پشت هر کودکآزاری، نامادری و ناپدری نیست. درست است که در شدیدترین آزارهای جسمی، مصرف موادمخدر نقش دارد اما بسیاری از افرادی که کودکآزاری میکنند در واقع سبک فرزندپروری را بلد نیستند. آنها زود عصبانی میشوند و مهارت کنترل خشم را ندارند. گام بعدی نیز مداخلات حقوقی و انتظامی است که باید سریع انجام شود.
او ادامه داد: آگاهسازی مردم در مورد قوانین و مسائل حقوقی، گام سوم است. بسیاری از مردم نمیدانند کودکآزاری یک جرم عمومی است و نیاز به شاکی خصوصی ندارد. یعنی اگر موردی به دادستان معرفی شود، دادستان موظف است آن را بررسی کند.