جبار تجری معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه و رئیس شوراهای حل اختلاف استان کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان با اشاره به نقش و اهمیت ویژه شوراهای حل اختلاف در به صلح و سازش رساندن اختلافات و منازعات مردمی و اصلاح ذات البین، اظهار کرد: از ابتدای امسال هشت هزار و 648 فقره پرونده در شوراهای حل اختلاف استان به صلح و سازش رسیده است.
وی گفت: از آنجائیکه اعضاء شوراهای حل اختلاف از بین بزرگان، معتمدین و افراد مورد وثوق شهرها، بخشها و روستاها انتخاب شده و از ظرفیت و توان بالایی در حل و فصل اختلافات برخوردارند و همواره در پروندههایی که قابلیت سازش وجود دارد معمولاً موفق عمل نموده و پروندهها با سازشی دائمی و پایدار مختومه میشود.
رئیس شوراهای حل اختلاف کرمانشاه افزود: در کلیه امور مدنی و حقوقی، تلاش اعضا جهت گذشت و سازش بین طرفین دعواست.
تجری سرعت در رسیدگی را از دیگر ویژگیهای شوراهای حل اختلاف عنوان و بیان کرد: با توجه به اینکه اصولاً رسیدگی شورا تابع تشریفات زمان بر در قانون آیین دادرسی مدنی نمیباشد از این رو پروندهها با سرعت بیشتری در شوراها رسیدگی و تعیین تکلیف میشود.
وی در ادامه این مطلب اذعان داشت: آموزش مستمر اعضاء و بازرسی و سرکشی منظم از شوراها توسط هیأتهای مختلف در 6 ماه نخست سال به صورت منظم و مستمر انجام گرفت.
تجری ادامه داد: در 6 ماه گذشته سالجاری تعداد 43790 فقره پرونده به شعب شورای حل اختلاف استان کرمانشاه وارد شد که از این میان تعداد 43726 فقره پرونده در 112 شعبه شهری و 37 شعبه روستایی شورای حل اختلاف استان کرمانشاه مختومه و با کوشش ستودنی و قابل تقدیر عزیزان عضو شورا و قضات محترم شوراهای حل اختلاف تعداد 8648 فقره پرونده با صلح و سازش مختومه شد.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان کرمانشاه در پایان لزوم ایجاد سازش و صلاحیت ذاتی شورای حل اختلاف و رفع تنش و ستیزه را در جریان پروندههای وارده از مهمترین وظایف این مجموعه برشمرد.
/