به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، محمدرضا حبیبی رئیس کل دادگستری استان یزد در نشست با اعضای هیئت مدیره کانون کارشناسان دادگستری استان یزد، گفت: قاضی عالم به تمام علوم نیست و باید در رسیدگی به پروندهها از علم و دانش کارشناسان در موضوعات مختلف، نظر کارشناسی بگیرد.
رئیس کل دادگستری استان یزد اظهار داشت: قوه قضاییه اگر بتواند بر دو مقوله سرعت و دقت فائق آید در کاهش نارضایتی مردم گام بسیار اثر بخشی را برداشته است که در این دو مقوله، کارشناسی و اخذ نظرات کارشناسان نقش به سزایی را دارد.
حبیبی تصریح کرد: دقت در ارائه نظرات کارشناسی به محاکم قضایی و همچنین رعایت فرصت قانونی در ارسال نظرات کارشناسی خواسته شده محاکم از کارشناسان از جمله موضوعاتی است که میتواند در سرعت بخشی در روند دادرسی و کاهش اطاله دادرسی نقش داشته باشد.
این مقام قضایی اظهار داشت: گرچه به لحاظ قانونی، قاضی میتواند مبنای رأی خود را بر اساس سایر ادله بگذارد و نظر کارشناسی را لحاظ نکند، اما در 99 درصد موارد نظر کارشناسی مبنای رأی صادره قرار میگیرد و کارشناس به عنوان گوش و چشم قاضی عمل میکند.
وی دقت، سرعت و صحت نظرات کارشناسی را خواستار شد و بیان داشت: بدون تردید در آرایی که مبنای آن نظرات کارشناسی است چنانچه حقی ضایع گردد و یا بی عدالتی صورت گیرد، مسئولیت شرعی آن گریبانگیر کارشناس نیز خواهد بود.
رئیس کل دادگستری استان یزد، آموزش و ارتقاء آگاهی از علوم و دانش روز را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: برنامههای آموزشی از جمله مواردی است که باید به صورت مستمر پیگیری گردد و در کنار علوم تخصصی، استفاده از اساتید اخلاق نیز در برنامه باشد چراکه هرچه بار معنوی و اعتقادی بیشتر باشد نتیجه کار نیز بهتر خواهد بود.
حبیبی ضمن تاکید بر برگزاری جلسات دوجانبه تأکید کرد و ابراز داشت: بسیاری از خلاءهای موجود و موانع را میتوان در جلسات دو جانبه بررسی و با هدف تسریع کار مردم و افزایش کیفیت کار برنامه ریزی کرد.