ماهان شبکه ایرانیان

معاون حقوقی وزیر بهداشت :

ادامه طرح تحول سلامت به تخصیص بودجه نیاز دارد

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت گفت: طرح تحول سلامت یکی از افتخارات دولت یازدهم و دوازدهم است و باید حفظ شود؛ رضایتمندی مردم نیز در این بخش قابل توجه بوده و انتظار می‌رود با تخصیص درست و به موقع منابع این طرح بتواند به مسیر و حیات خود ادامه دهد

ادامه طرح تحول سلامت به تخصیص بودجه نیاز دارد

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت گفت: طرح تحول سلامت یکی از افتخارات دولت یازدهم و دوازدهم است و باید حفظ شود؛ رضایتمندی مردم نیز در این بخش قابل توجه بوده و انتظار می‌رود با تخصیص درست و به موقع منابع این طرح بتواند به مسیر و حیات خود ادامه دهد.

به گزارش به نقل از ایرنا،ابراهیم گلمکانی اظهار داشت: هرچند ممکن است تحریم‌ها در مسیر ادامه طرح تحول سلامت تاثیر داشته باشد، اما اگر قرار است این تاثیر اتفاق بیفتد، باید به نحوی مدیریت شود که این تأثیر به صورت حداقلی باشد.
وی ادامه داد: هم سازمان برنامه و بودجه و هم نمایندگان مجلس به این موضوع توجه ویژه دارند و وزارت بهداشت نیز نهایت تلاش خود را انجام می‌دهد تا مشکلات اقتصادی و تحریم‌ها، کمترین صدمه را به طرح تحول سلامت بزند.


معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت درباره مذاکره با نمایندگان مجلس در رابطه با بودجه سال آتی وزارت بهداشت اظهار داشت: در حال حاضر بررسی بودجه در مراحل اولیه در دولت است و در این مرحله معاونت توسعه وزارت بهداشت، پیشنهادهای مختلف از معاونت‌های این وزارتخانه را به سازمان برنامه و بودجه و دولت اعلام می‌کند و رایزنی‌هایی را در این زمینه انجام می‌دهد.
گلمکانی افزود: وظیفه معاونت حقوقی و امور مجلس، حمایت از لایحه دولت است که به مجلس ارائه می‌شود؛ پس از ارائه لایحه بودجه به مجلس که اواسط آذر انجام خواهد شد، وظیفه اصلی ما آغاز می‌شود و ممکن است در برخی موارد مجلس نظراتی داشته باشد که در این رابطه اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.

طرح تحول سلامت در دولت یازدهم و از اردیبهشت سال 93 آغاز شد، این طرح تاکنون چهار فاز اجرایی داشته است که شامل فاز تحولات در حوزه درمان، بهداشت، اصلاح تعرفه های پزشکی و تحول در حوزه آموزش پزشکی بود.
فعالیت دولت یازدهم در شرایطی در سال 92 آغاز شد که کشور با کمبود شدید دارو مواجه بود، بیش از 350 قلم دارو مورد نیاز بیماران به خصوص بیماران صعب العلاج در کشور کمیاب شده بود و بیماران برای تهیه این داروها در سختی و رنج بودند.
تحریم‌های بانکی، بدعهدی شرکت‌های خارجی در فضای تحریم، تدارک بسیاری از داروهای خارجی و نیز مواد اولیه دارویی را برای کارخانه های داخلی در سال 92 سخت کرده بود اما دولت یازدهم توانست با تشکیل کمیته رفع بحران دارو در سطح دولت، در مدت کوتاهی این بحران را پشت سر بگذارد و تعداد اقلام دارویی که با کمبود مواجه بود به سرعت از 350 قلم به 30 قلم کاهش یافت.
فاز اول طرح تحول سلامت در اردیبهشت سال 93 با هدف کاهش هزینه‌های درمانی مردم، افزایش دسترسی مردم به خدمات سلامت و نیز بهبود کیفیت خدمات سلامت در بخش دولتی آغاز شد و در فاز اول کاهش پرداخت از جیب مردم برای درمان را هدف قرار داد.
با اجرای فاز اول طرح تحول سلامت، حدود 10 میلیون ایرانی که تا آن زمان (سال 93) تحت پوشش هیچ بیمه درمانی نبودند، زیر پوشش بیمه درمانی سازمان بیمه سلامت قرار گرفتند و دولت اعلام کرد که دیگر هیچ ایرانی وجود ندارد که بیمه درمانی نداشته باشد، مگر اینکه خودش مراجعه نکرده باشد.
دولت برای اجرای طرح تحول سلامت از اعتبارات هدفمندی یارانه‌ها استفاده کرد، بر اساس مصوبه مجلس و دولت، قرار بر این شد که 10درصد از اعتبارات صرفه جویی یارانه‌ها برای اجرای طرح تحول سلامت به وزارت بهداشت اختصاص یابد. علاوه بر آن با مصوبه دولت و مجلس، یک درصد از اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده نیز برای اجرای این طرح به خصوص فاز بهداشتی طرح تحول سلامت اختصاص یافت.


به این ترتیب دولت در مسیر هدفمندی یارانه به جای افزایش یارانه نقدی به مردم، پرداخت یارانه غیر مستقیم و غیر نقدی را برای بهبود کیفیت خدمات سلامت، هدف قرار داد و با استفاده از این اعتبارات مصوب که بر اساس اعلام وزارت بهداشت حدود 25هزار میلیارد تومان در سه سال 93 تا 95برآورد می‌شود، کاهش هزینه‌های درمانی مردم، افزایش دسترسی مردم به خدمات سلامت و نیز افزایش زیر ساخت‌های سلامت مانند افزایش تخت‌های بیمارستانی را هدف قرار داد.
دولت با اجرای طرح تحول سلامت، در واقع بخشی از اعتبارات هدفمندی یارانه‌ها را به جای پرداخت نقدی، در سبد خدمات سلامت آنان ریخت تا بتواند، هدف قانونی کاهش سهم پرداخت از جیب مردم برای هزینه‌های درمانی و نیز کاهش درد و آلام مردم هنگام بیماری را محقق کند.
وزارت بهداشت اعلام کرد که با اجرای طرح تحول سلامت، مردم شهرنشین با مراجعه به بیمارستان‌های دولتی برای بستری از سهم 37 درصدی، فقط 6 درصد هزینه و روستاییان فقط سه درصد کل صورتحساب بیمارستان را می‌پردازند و بقیه آن را دولت و بیمه‌ها می‌پردازند، به این ترتیب مثلا هزینه جراحی و اقامت در بیمارستان دولتی که تا قبل از اجرای طرح تحول سلامت حدود 10 میلیون تومان بود به کمتر از 200 هزار تومان کاهش یافت و این اقدامی بی‌سابقه در دولت بود که تا قبل از اجرای آن برای مردم باورپذیر نبود.


به این ترتیب سهم پرداخت از جیب مردم از کل هزینه‌های سلامت در بخش دولتی و خصوصی از حدود 57درصد در ابتدای دولت به 40 درصد در سال 94 کاهش یافت، یعنی سهم جیب مردم از هزینه‌های سلامت حدود 17 درصد از کل هزینه‌های سلامت کاهش یافت و ادامه این طرح فقط با کاهش 10 درصدی این هزینه‌ها می‌تواند هدف مهم بر جا مانده از برنامه توسعه چهارم و پنجم را محقق کند و سهم مردم را از کل هزینه‌های سلامت به 30 درصد برساند، در حالی که در دولت قبل بر خلاف تعهد این ماده قانونی سهم مردم از هزینه‌های درمانی به جای کاهش، رو به افزایش بود.
همزمان دولت افزایش دسترسی مردم به خصوص افراد ساکن در حاشیه شهرها و مناطق دورافتاده را به پزشک در دستور کار قرار داد و تعداد پزشکان مقیم در مناطق روستایی بیش از 3 برابر شد و از حدود 1500 پزشک به 5700 پزشک در مناطق محروم افزایش یافت.
در حوزه زیرساخت های درمانی نیز با کمک اعتبارات طرح تحول سلامت که بخش مهم آن از محل هدفمندی یارانه‌ها تامین می‌شود، ساخت بیش از 21 هزار تخت بیمارستانی با بودجه 7500 میلیارد تومانی در قالب 122 بیمارستان جدید در دستور کار قرار گرفت. تا افزایش مراجعه مردم به بیمارستان‌های دولتی بعد از طرح تحول سلامت که با ارزان شدن و بهبود کیفیت خدمات دولتی رخ داده است، کمتر مردم را در صف انتظار نگه دارد و به شاخص‌های استاندارد نسبت تخت بیمارستانی به جمعیت نزدیکتر شویم.


همزمان خدمات سرپایی درمانی نیز با ایجاد 250 کلینیک ویژه تخصصی و بیش از 7 هزار مطب دولتی گسترش یافت و بیش از 110 میلیون ویزیت تخصصی سرپایی با رقم ویزیت 3500 تومانی که کمتر از 10 درصد ویزیت خصوصی است به مردم ارائه شد.
دولت با استفاده از اعتبارات یارانه‌ها و بودجه‌های دولتی، علاوه بر درمان؛ به بخش بهداشت و پیشگیری هم توجه کرد، شبکه بهداشتی- درمانی کشور با ساخت حدود دو هزار خانه بهداشت و ساخت و تجهیز 20 هزار خانه بهداشت و مراکز بهداشتی-درمانی تکمیل شد. پرونده الکترونیک سلامت برای 65میلیون ایرانی تشکیل شد، واکسن جدید پنتاوالان به شبکه بهداشتی آمد و کمبود واکسن‌های مورد نیاز کودکان بر طرف شد. همزمان خدمات پیشگیری از پوسیدگی دندان برای 7 میلیون دانش آموز برای اولین بار خدمات فلورایدتراپی،وانیش و پرکردن شیار دندان اجرا شد.
به این ترتیب دولت به جای افزایش رقم نقدی یارانه‌ها که می‌توانست، موجب تورم شود، راه دیگری را برگزید تا یکی از شاخص‌های مهم رفاه که تامین و ارتقای سلامت مردم است، در کشور توسعه پیدا کند و بیماران در زمان بیماری، رنجی برای پرداخت هزینه‌های بیمارستان نداشته باشند.
فاز چهارم طرح تحول سلامت نیز تحول در آموزش پزشکی بود که با اصلاح برنامه های درسی، حرکت به سمت دانشگاه های نسل سوم به عنوان دانشگاه های کارآفرین و دانشگاه های بین المللی آغاز شده است و مسیر بهبود کیفی آموزش و ارتقای جایگاه بین المللی دانشگاه های علوم پزشکی کشور ادامه دارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان