به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، مارک استونمن سرگرد بازنشسته ارتش آمریکا با اذعان به شکست حضور آمریکا در افغانستان در یادداشتی در «واشنگتن پست» نوشت که پس از گذشت 17 سال حضور نظامی آمریکا در افغانستان، دولت کابل قادر به ایستادن روی پای خود نیست و نظامیان آمریکایی نیز نمیتوانند بدون تهدید دائم و بیم کشته شدن توسط شرکای افغان خود در کنار نیروهای امنیتی افغان حضور داشته باشند.
این نظامی بازنشسته آمریکایی که در سال 2012 در افغانستان حضور داشته ادامه داد: از زمانی که نظامیان آمریکایی آموزش نیروهای امنیتی افغان را آغاز کردند نظامیان و نیروهای پلیس در حال کشتن آنها بودند.
چنین رویدادهایی که برخی از آنها در حمایت از طالبان بوده است را حملات داخلی میگویند و براساس پژوهش «مدرن وار انیستیتو» از سال 2007 تا 2017 میلادی دستکم 157 نظامی ناتو در حملات نفوذی کشته شدند.
وی افزود که تبعات حملات نفوذی بیش از تلفات بجا مانده از این حملات است و به اعتمادی که برای ماموریت مشاورهای حیاتی است لطمه میزند.
این در حالی است که ناتو چندی پیش برای پیشگیری از حملات نفوذی طرح «فرشتگان محافظ» را ایجاد کرد تا برخی نیروهای ناتو از مشاوران خارجی که نیروهای افغان را آموزش میدهند محافظت کنند.
استونمن ادامه داد که باوجود گذشت بیش از 17 سال از حضور نظامی آمریکا هنوز پایانی را نمیتوان برای این جنگ و حملات نفوذی متصور بود. ترامپ با درک اینکه آمریکا پیشرفتی در ایجاد ارتشی توانا و حافظ دولت افغانستان نداشته است بر خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان و پایان دادن به ماموریت آموزشی نیروهای امنیتی افغان تاکید کند.
گفتنی است که 26 مهرماه در یک حمله نفوذی به نشست مشترک نیروهای آمریکایی و افغان، فرمانده پلیس قندهار و رئیس امنیت ملی این ولایت کشته و یک ژنرال ارشد آمریکایی نیز زخمی شد.
پس از آن نیز نیروهای آمریکایی از بیم وقوع دوباره حملات نفوذی از طریق تلفن و پست الکترونیک با نیروهای افغان در تماس هستند و اگر ضرورت دیدار رو در رو نیز وجود داشته باشد این دیدارها در پایگاههای نظامی آمریکا برگزار میشود.