ماهان شبکه ایرانیان

تحلیلگر آمریکایی:

شکست آمریکا در صلح افغانستان نتیجه غیبت تهران،مسکو و پکن است

بارنت روبین یک تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: راهبرد ترامپ در افغانستان بسیار ضعیف است زیرا در این سیاست گذاری قدرت دیگر کشورهای اصلی منطقه از جمله ایران، روسیه و چین نادیده گرفته شده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان به نقل از طلوع نیوز، بارنت روبین دیپلمات سابق آمریکا و کارشناس کنونی امور افغانستان و آسیای جنوبی افزود: راهبرد دونالد ترامپ در منطقه آسیای مرکزی بسیار ضعیف بوده است زیرا به نظر من نقش قدرت های اصلی این منطقه در مذاکرات صلح افغانستان نادیده گرفته شده و بیشتر بر گزینه نظامی و پایان به بحران چند ساله این کشور تاکید شده است.

به گفته بارنت روبین، استراتژی آمریکا در افغانستان غیرقابل اجرا است و تاکنون با شکست مواجه بوده است زیرا در این راهبرد دیگر کشورهای مطرح و بزرگ منطقه از جمله هند، پاکستان، روسیه و ایران و به خصوص چین توجه نشده است.

بارنت روبین در مصاحبه با طلوع نیوز افزود، آمریکا تنها از گزینه نظامی در به قدرت رسیدن مجدد دولت افغانستان تکیه کرده که تا کنون پاسخ مثبتی نداشته است. اما تا آنجایی که من میدانم، واشنگتن با شکست این استراتژی به دنبال تغییر روند سیاست های خود در کشور افغانستان هست که نتیجه آن از سرگیری مذاکرات صلح می باشد.

طبق نظر روبین، آمریکا هرگز بدون حضور تهران، مسکو و پکن نمی تواند صلح را به کشور افغانستان بازگرداند. زیرا این کشورها به خصوص ایران و روسیه قدرت شکست هرگونه مذاکره که نتیجه عدم منافع آنان را داشته باشد را دارند.
علاوه براین، به گفته بشری گوهر سناتور سابق پاکستانی، مذاکرات صلح باید با حامیان طالبان صورت بگیرد نه با خود نیروهای طالبان، زیرا این گروه مستقل نیست.

از طرف دیگر، نظرمحمد مطمئن یکی از نویسندگان حاضر در نشست امنیتی هرات ضمن استقبال از روند گفت و گوهای تازۀ امریکا با طالبان گفت که حکومت امریکا علاقه مند نیست تا گفت و گوهای صلح به رهبری افغانها به پیش برده شود.

این در حالی است که به تازگی، زلمی خلیل زاد نمایندۀ خاص امریکا برای گفت و گوهای صلح در افغانستان از حکومت افغانستان خواسته است تا یک هئیت 12 نفری را به خاطر گفتگوی صلح معرفی کند.
پس از سفر زلمی خلیلزاد نمایندۀ خاص امریکا برای صلح افغانستان؛ ملا عبدالغنی برادر از قوماندانان مطرح طالبان مسلح، از زندان پاکستان آزاد شده است.

بیش از 200 نماینده از 20 کشور به همراه تعدادی از سازمان های بین الملل برای حل بحران 40 ساله افغانستان و بررسی خروج این کشور از بحران در هفتمین کنفرانس امنیتی هرات دو روزه حضور یافتند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان